BJJ a siłownia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Temat byl juz walkowany. Wg mnie najwazniejsze do bjj, zapsow itp. to miesnie... plecow. Wiec zakup sobie na poczatek drazek. I drazka nigdy nie zamalo.
K_P
Tak samo twierdzi M.Okninski-moj trener BJJ,Ja rowniez tak uwazam.
Napisano Ponad rok temu
W koncu zdecydowalem sie tylko na jeden trening silowy tygodniowo (mialem robic co piec dni, ale jakos nie wychodzi). Na jednej sesji trenigowej robie po kolei wszystkie (antagonistycznie) grupy miesniowie (wbrew pozorom to trudne, zwlaszcza psychicznie wyzwanie), sporym (jak dla mnie) ciezarem, po trzy serie - tak na wlokna biale, jak i czerwone. Spodziewalem sie, ze strasznie spadne na masie, a k... naprawde juz nie mam z czego spadac, i ze ubedzie mi "sily". Ku mojemu zdumieniu masa mi nie spadla, a nawet mi cos nieco przybylo, co u mnie graniczy z cudem, a sila spadla mi tylko nieznacznie (np. 10 kg na "klatce" w serii, co w sumie nie jest warte nawet odnotowania). Sadze, ze dokonalem dobrego wyboru - moge wiecej czasu poswiecic na aeroby i trening techniczny tzw. sztuk walk.
Chodza mi po glowie jeszcze expandory (nie chodzi mi o te z raczkami, tylko te dlugie 2,5 m, ktore sa podobno na placu Grzybowskim w W-wie). Kusza mnie one. Ciekawy jestem rezultatow treningu z nimi. Jak ktos ma doswiadczenia z tymi przyrzadami - niech napisze.
Pozdrawiam i polecam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Z doświadczenia wiem że siłowni lepiej nie robić po treningu, gdyż mięśnie są już solidnie zmęczone i efekty są mniejsze.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego? Czy bjj to tylko przyciąganie przeciwnika?Na siłowni skup się na ćwiczeniach polegających na przyciąganiu ciężaru a nie odwrotnie. No oczywiści trzeba znaleźć złoty środek i nie zaniedbywać rzadnej części ciała.
To ćwiczenie na siłowni przed treningiem nie jest zalecane. Najlepiej robić to po prostu w inny dzień niż trening.Z doświadczenia wiem że siłowni lepiej nie robić po treningu, gdyż mięśnie są już solidnie zmęczone i efekty są mniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Potem juz tak nie bylo jak przeszedlem na aeoroby ale przy obciazeniach silowych to wg mnie najpierw 1dzien - trening a 2dzien - silownia.
Napisano Ponad rok temu
No napisałem przecież że nie można niczego zaniedbywać i jeśli pisze że lepiej nie robić zwykłego treningu i potem siłowni to logiczne jest że trzeba robić w inne dni. Czytaj uważnie bo w sumie wnioski mamy te same.A dlaczego? Czy bjj to tylko przyciąganie przeciwnika?Na siłowni skup się na ćwiczeniach polegających na przyciąganiu ciężaru a nie odwrotnie. No oczywiści trzeba znaleźć złoty środek i nie zaniedbywać rzadnej części ciała.
To ćwiczenie na siłowni przed treningiem nie jest zalecane. Najlepiej robić to po prostu w inny dzień niż trening.Z doświadczenia wiem że siłowni lepiej nie robić po treningu, gdyż mięśnie są już solidnie zmęczone i efekty są mniejsze.
Pozdrawia.
Napisano Ponad rok temu
- Plecy - martwe ciagi, wioslowanie sztanga i chantlem
- Biceps triceps - uginania ramion i wyciskania
To jest napisane tak ogolnie, jak nie wiesz jak to wyglada to zajrzyj na stronki o kulturystyce. Jestem pewien ze te cwiczenia rozwina u Ciebie sile ktora na prawde sie przyda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brzuszki - jakieś skutki uboczne ??
- Ponad rok temu
-
Trening..
- Ponad rok temu
-
Jak wyćwiczyć w warunkach domowych szybkość i siłę uderzenia
- Ponad rok temu