![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie czy robienie brzuszków może spowodować jakieś skutki uboczne typu ból w krzyzu itd ? Pytam tak bo ostanio zmobilizowałem mego tate(51 lat) do robienia brzuszkow idzie mu niezle robi brzuszki juz od 2 tygodni zaczynał od 35 teraz robi 60
tylko czy mu nic nie bedzie szczególnie ze był troche grubawy był bo 3 msc temu zaczął jeżdzić na rowerze ,przejechał ponad 2200 km i schudł ponad 15 kg tylko ze brzuch mu minimalnie zmałał dlatego zaczął robić brzuszki. No i jak to jest czy brzuszki mogą spowodować jakies skutki uboczne ? jak tak to jakie, niechce po prostu zeby tacie sie cos stało chciaz ja uwazam ze dobrze ze chociaz zaczął ciwiczyc .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze to od robienia "brzuszków" nie zrzuci brzucha
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, że chodzi o zrzucenie tłuszczu z okolic brzucha? Bo ćwiczenie "brzuszków" wzmocni jedynie mięśnie, co niewątpliwie ma swoje zalety, ale chyba Twojemu tacie chodzi o coś jeszcze?To co pomoze mu zrzucic brzuch w taty przypadku nie ma mowy o MA albo sportach wyczynowych !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapewne robisz pełne skłony głową aż do kolan. Spróbuj unosić tylko górną część tułowia bez odrywania dolnej części kręgosłupa od podłoża.A ja mam powiazane pytanie z powyzszym tematem bo jak ja cwicze brzuszki na czyms twardym typu parkiet na sali to kurcze boli mnie kosc ogonowa prawie zawsze da sie temu jakos zaradzic ??
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie czy robienie brzuszków może spowodować jakieś skutki uboczne typu ból w krzyzu itd ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maksymalny Beztlenowe Tlenowe czas pracy 5 s 95 5 10 s 85 15 30 s 80 20 1 min 70 30 2 min 50 50 4 min 30 70 10 min 10 90 30 min 6 94 1 godz 3 97 2 godz 2 98Po 2-4 minutach od momentu rozpoczęcia ćwiczeń aktywność układów współdziałających w pokrywaniu zapotrzebowania tlenowego (układy oddychania i krążenia) osiąga maksymalny poziom i w metabolizmie pracujących mięśni zaczynają dominować energetyczne procesy tlenowe.
Napisano Ponad rok temu
powstania kwasu mlekowego i nagromadzenia go w mięśniu. Wysoka koncentracja tego metabolitu wywołuje silny ból mięśni, a po pewnym czasie istotnie utrudnia, a niekiedy uniemożliwia ich pracę.
[/url]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powstania kwasu mlekowego i nagromadzenia go w mięśniu. Wysoka koncentracja tego metabolitu wywołuje silny ból mięśni, a po pewnym czasie istotnie utrudnia, a niekiedy uniemożliwia ich pracę.
[/url]
No ale Mariusz Radliński w temacie ZAKWASY pisał chyba coś innego , że to nie kwas mlekowy powoduje ból mięsni.
to jak jest?
Silvio
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu