trening uderzeń z ciężarkami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do machania ciężarkami w powietrzu to jest to genialny sposób na ...
okaleczenia. ja mam problem ze ścięgnami od zwykłej walki z cieniem, a co dopiero z obciążeniem.... ( i to jeszcze jak pisał thai 4 kg !!!!) . jeśli już to max 1kg i ostrożnie... można też sobie założyć ciężarki ( te na rzepy ) do nadgarstków pięści owinąć ciasno bandażem i walić w worek, (w ten sposób oszczędzając staw łokciowy, ale jednocześnie narażając nadgarstek - dlatego bardzo dobrze wiżać taśmy! ).swoją drogą ciekawy efekt taką obciążoną ręka przywalić w worek.... bez bandaża można sobie dosłownie pieśc zmiażdżyć - straszna siła.
za to wymachy i kopnięcia z obciążeniem wykonuję regularnie. pomaga sie rozciągać i chyba przyspiesza kopnięcią...
Napisano Ponad rok temu
...Panie i Panowie odradzam walenie w worek mając ciężarki na nadgarskach ( kiedy mamy jeszcze siły to OK ale przyjdzie zmęczenie i można sobie cos wyłamać lub wybić...)...
ale sam od kilku lat ćwicze uderzenia, bloki z hantelką 15 kg ( wydje się niemozliwe a jednak ) ...bez wariactw, precyzyjne ruchy, spokojnie, technicznie i z odpowiednim nastawieniem psychicznym
daje to dobre efekty ( siła, precyzja i tak, tak szybkość -szczególnie w technikach wstrzeliwujących się...)
ciężarki na nogi to masakra dla stawów ( wiem to z autopsji ), mięśnie też cierpią ( nadmierne rozbudowanie niekturych mięśni przy zastosowaniu ciężarków na nogi przy kopnięciach ( szczególnie górnych ) może na Was zesłać tzw. efekt mięśnia gruszkowatego a w tedy to tylko rekreacja ( najlepiej gra w szachy )
pzdr
DOKO
Napisano Ponad rok temu
ale pierwsze koty za płoty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sposób na poprawienie...
- Ponad rok temu
-
ZAKWASY