Ico teraz ,jakie działa wystawicie?
Z tego co wiem także dzięki Jego pracy powstało aikido w Opolu .
Na stronie mojego klubu sa zdjęcia z pokazów w Opolu z marca albo kwietnia 1987 .
Paskuda ,jak chcesz sprawdzić to zaproszę "Przemka " do mojego dojo,tylko proszę o podanie terminu albo na stazu z sensei S. Benedetti.Nie będzie na tym stażu dwóch taryf .Przy okazji Mr Smail będzie mógł mnie zweryfikować . :wink:
Ja dzial zadnych nie wytaczam,raczej probuje zrozumiec Wasz punkt widzenia,to raczej mnie sie tu lapie za slowa ( za co nie mam pretensji,jest ciekawie 8) )
Nie mam zamiaru nikogo sprawdzac :twisted: ,ale chetnie poznam 8) ,jesli tylko bede witana z usmiechem (nie jadowitym)
Konfrontacje mnie nie interesuja,lubie poznawac nowych ludzi,ich zwyczaje ,poglady.Nie rozumiem tych waszych animozji.Mi Wysocki pasuje,lubie uczestniczyc w jego stazach,dla mnie nieistotne jest jaki z niego w mediach efekciaz (jesli nim jest :wink: )kazdy ma prawo do kreowania swojego wizerunku wg swojej woli.I co z tego,ze swiat jest pelen innych ,moze wiekszych mistrzow.Zyje juz troche na tym swiecie i nabralam dystansu do angazowania sie w czyjes wojny.
Wszystkie te dany,zaszczyty,wielkosc mistrzow ,ich nazwiska nie sa az takie wazne,wazne jest dzielo,wazne jest aikido ,zamiast szukac roznic,czy nie lepiej uzgodnic wspolny mianownik.
Jesli chodzi o aikido w Opolu,to z mojego punktu widzenia jest wystarczajaco miejsca dla obu organizacji.Fajnie ,ze jest wybor.
Dla wielu ludzi osobowosc trenera jest najistotniejsza kwestia wyboru doja,ja naleze do takich ludzi,odpowiada mi Mr Smail,pasuje mi co wyzej napisal,dzieki niemu tak zmienila sie moja fizjonomia,ze ludzie nie poznaja mnie na ulicy,nieistotne jest czy robie najlepsze aikido na swiecie,skonczylam 40,cwicze ponad 1,5 roku i robie joko,robie mostek ,nigdy nie bylam taka sprawna fizycznie,to jest dzielo ktore trzeba podziwiac,ale oczywiscie mozecie znowu ironizowac .Jestem przekonana,ze nawet ten Wasz Mistrz Tamura bylby pelen podziwu wobec tej armii aikidokow,ktorzy cwicza pod okiem Wysockiego i Savegnage.
Ale sie rozpisalam ,czy ktos bedzie mial cierpliwosc to czytac?