w zadnym sensie - a zwlaszcza spirytusowym

A w L.? pozyjemy zobaczymy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witamO,sensei juz nie mysli
![]()
w zadnym sensie - a zwlaszcza spirytusowym![]()
![]()
A w L.? pozyjemy zobaczymy...
Napisano Ponad rok temu
WitamMyslacy duch....hym....
Ciekawe rzeczy prawisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. 7 dan aikido, najlepiej uchidechi o'sensei......itd..itp..... dlatego mówienie o JW per shihan, jak tez stawianie go na równi z tak wybitnymi nauczycielami z tak długotrwałą praktyką i najwyzszym poziomem jak np. Tamura sensei jest po prostu śmieszne i żałosne .....
Napisano Ponad rok temu
No, Aiki teraz to mnie zaskoczyłeś 8O .Kiedy się czyta Twoje posty na temat Osińskiego czy sensei Tamura , trudno mi się doszukać tej pokory i doceniania . Może ja coś przeoczyłem?Mnie 18 lat aikido nauczylo pokory i docenianie czyjis osiagniec,.........
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Aiki ,brawo! Pierwszorzędny żart.Jak sie czyta Twoje posty na temat sensei Tamura (że o Osińskim nie wspomnę) faktycznie nóż w kieszeni się otwiera a na usta cisną się wulgaryzmy .Mnie 18 lat aikido nauczylo pokory i docenianie czyjis osiagniec,........
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Np. ja kwestionuję jego kwalifikacje na podstawie tego co widzę. W ubiegłym miesiącu miałam okazję obejrzeć godzinny reportaż z obozu prowadzonego przez JW w Czaplinku. Oczywiście nie obyło się bez pokazów z udziałem JW w roli głównej. Z wielkim zainteresowaniem oglądałam te techniki ponieważ uke przewracali się kilka metrów za JW i to bez żadnego kontaktu. Fascynujące. Wg. mnie to się po prostu "podkładali". Ale co ja tam wiem , przecież ćwiczę tylko niespełna 18 lat. To są pewnie techniki z udziałem tajemniczej energii Ki. No ale nabywa się jej pewnie powyżej 20 lat ćwiczenia. Ciekawe dlaczego uchi-deshi O'sensei tego nie robią. Pewnie nie umieją. Po prostu trafili na kiepskiego nauczyciela.na jakiej podstawie kwestionyujesz jego kwalifikacje??
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Oj, zostałem wezwany do tablicy .Niestety ,jak zwykle mam pecha bo na pokazach uke walą ile bozia dała .Chyba muszę zmienić uke bo żaden nie przewraca się sam .[Soma, czy Ty ćwicząc ponad 24 lata też umiesz takie sztuczki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witamo człowieku któremu pewnie Ci baaardzo daleko i tak już zostanie. Leczysz jakieś kompleksy?
Strzała Smail
Napisano Ponad rok temu
Witam. 7 dan aikido, najlepiej uchidechi o'sensei......itd..itp..... dlatego mówienie o JW per shihan, jak tez stawianie go na równi z tak wybitnymi nauczycielami z tak długotrwałą praktyką i najwyzszym poziomem jak np. Tamura sensei jest po prostu śmieszne i żałosne .....
hmm. noz mi sie otwiera w kieszeni.. ile lat chlopcze cwiczysz, bo sensje Wysocki ponad 20 lat. na jakiej podstawie kwestionyujesz jego kwalifikacje?? Mnie 18 lat aikido nauczylo pokory i docenianie czyjis osiagniec,ciebie widze raczej nie. Moze pomysl napierw co piszesz.
Nie chce mi sie wiecej pisac , bo nic poza wulgaryzmami nie przychodzi mi na mysl.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Witamto moze obejrzyj sobie w teleexpresie migawke z treningu senseja Wysockiego.. stracisz mniej czasu.. po co siedziec przed TV godzine.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Witamcisnie isie i otwiera we wlasciwym miejscu... a i zdania nie zmienie. temat p. Osinskiego zostal juz przerobiony i zdania nie zmienie. Co do Tamury rowniez.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu