Styl-laczony -> jedyna alternatywa ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jak to się sprawdza
Napisano Ponad rok temu
Kolega chcial mi kiedys pokazac ... niezle mu szlo poki nie probowal rozerwac policzkow facetowi a ten .. ugryzl go bolesnie w palce
Znajomy sprzedal mu wtedy lowkicka i gosc sie zlozyl ale bol paluchow byl bolem. Pozornie tylko brutalnosci COMBAT sprawdza sie ... ale niech mnie ktos przekona , ze strzal w ryj nie jest brutalniejszy gdy trafi sie w skron , szczeke lub podbrodek ... lub wykona sie rabbit-punch na potylice hmm
Napisano Ponad rok temu
Ktos mi kiedys opowiadał że jak wychodził z treningu to zaczepiło ich 2 kolesszukając guza, no to nie czekając długo chłopcy chcieli poskładac napastników,jednemu poszło to rachu ciacha ale drugi trafił na niezłego fightera,jak później się dowiedzieli Boksera z miejscowegho klubu), zanim wreszcie złapał przeciwnika za ręke i wogóle wyprowadził technikę tamten obił mu nieżle ryło :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak sadzicie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sie sprawdza .. ale nie cala .. ja nie trenowalem ale koloega tak. W sumie podoba mi sie dynamika tego stylu i sila kopniec chociaz on przyznaje , ze bez bjj to samo taekwon-do by sie nie nadawalo na zywo - na ulice.A Taekwon-DO jak by sie sprawdzilo na ulicy?
Jak sadzicie?
Napisano Ponad rok temu
Tkd na ulice czyste duzo Ci nie da. Wiem, wiem-zaraz sie znajdzie xx forumowiczow ktorzy dzieki tkd unikneli lomotu, kosy, tesciowej itp-jednak to zastrzegam opinia subiektywna poparta kilkoma walkami z tkd jak i wiedza teoretyczna, plynaca z czytania osob bardziej kompetentnych w tej materi. Brak dobrych lap, kontaktu, garda (taa) do d**y i kompletna klapa w parterze to jedne z elementow wykluczajacych ten styl na ulice. Chociaz tego ze maja powerowate i finezyjne kopniecia nikt im nie odbierze. O kung fu sie jush nawet nie wypowiadam, gdyby pozbawic je owych magicznch ciec dlonia, super_hiper_mega uderzen, blokow ktore na ulice przydaja sie jak kula u nogi...to by z kung fu nic nie zostalo. Przepraszam za uogolnienie, moze sa i jakies skuteczne odmiany, ja sie bynajmniej z nimi nie spotkalem i watpie zebym spotkal.
Pozdrawiam
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
a co powiecie np na JKD- słyszałem pozytywne opinie na temat tego styluPrzepraszam za uogolnienie, moze sa i jakies skuteczne odmiany, ja sie bynajmniej z nimi nie spotkalem i watpie zebym spotkal.
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"
There are three (3) styles of martial arts that are taught at Harris Academy of Martial Arts:
Jeet Kune Do Concepts
Brazilian Jiu Jitsu
Filipino Kali "
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w Polsce na pewno zależy to od sekcji/trenera - swoją drogą ciekawe kto u nas robi dobre JKD- w Wawie nie słyszałem o sekcji (co nie znaczy, że jej nie ma) a poza tym to najbardziej znany jest chyba Wojciech Adamusik. Częst spotkałem się z opiniami, że JKD to nie konkretny styl, ale pewna koncepja- co zaznacza Harris.
Napisano Ponad rok temu
mamy tam wszystko: uderzenia- ręka noga, dźwignie, rzuty, obalenia, parter....na ulice jak znalazł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co sądzicie o jj/ modern jj
mamy tam wszystko: uderzenia- ręka noga, dźwignie, rzuty, obalenia, parter....na ulice jak znalazł
w legnicy Tadeusz Papaj uczy modern jj i kk i o ile on sam jest nawet niezly, o tyle kilku jego chlopcow na ulicach nie blyszczy Odpowiem aforyzmem-jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Pozdrawiam
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Hmm... a nie wystarczy bjj ... tez masz uderzenia (trening na ringu ) i walke w parterze ( na macie ) ...
Niby ta, ale uwierz mi-ta stojka w bjj gornych lotow nie jest-niby boxik i kopniecia z thai, wszystko czego tsha ale do stojki wole styl koncentrujacy sie tylko na tym. mt, kb lub kk.
Pozdroofka
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego zalozylem ten temat .. ja wciaz nie daje sie przekonac , ze jeden styl wystarcza ... ci ktorych tak mysla ... no nie wiem .. musza byc fe-no-me-nalni ... innaczej tacy goscie co to chodza na treningi i startuja w zawodach .. na ulicy gdzie zasady ma sie w dupie i czasami trzeba umiec improwizowac nie da rady trzymac siestylu.
popieram. Chociaz czesc stylow dazy do zrobienia uniwersum MA, jednak to troche surrealistyczna wizja. Za duzo na raz, lepiej sie skoncentrowac na jednym i rozpowszechnianiem tego sie zajac. Mma rox, ino troche trudno znalezc optymalne polaczenie dostepne dla kazdego (kluby w miescie), o gotowce nawet nie wspominam. Jesli styl 1, to bjj, jesli mix to wyzej zapraszam.
Pozdrawiam
3mbri0n
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozczarowanie Policja - chyba off-topic (off-forum?)
- Ponad rok temu
-
Uzbrojony napastnik
- Ponad rok temu
-
Bójka z dresiarą
- Ponad rok temu
-
Kędy uciec !!!
- Ponad rok temu
-
Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie