Styl-laczony -> jedyna alternatywa ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Czym je warunkuje ?
Poniewaz nie ma jednego dobrego stylu ... na ulicy nie ma sedziego , maty , nie wybije gong ... nie ma walk fair ... trzeba byc elastycznym.
Probowalem sprawdzic czy jeden styl da taka mozliwosc ... otoz nie ... ale kradziez z kazdego stylu poszczegolnych technik i wtedy cos daje sie zrobic.
Ja wiem , ze tu juz byl temat o walczeniu na ulicy i stylu walki na niej ale ja rzucam teze i jestem ciekaw co wy myslicie.
Na wszelki wypadek podam co ja polaczylem : gosoku-ryu karate , muay-thai , boks i kadene de mano ( z takich glownych).
To samo z noszeniem gadgetow na ulice ... wg mnie max to jeden albo dwa noze np :balisong4: albo push-dagger
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Ale popieram , ze umiesciles w wyliczance bjj i krav. Pierwszy cenie bo widzialem jak wyglada w uzyciu a drugi bo jest o niebo lepszy od Combat 56 i BAS'a .
Napisano Ponad rok temu
thai+bjj+krav+kosa i ciesze sie ze uwazasz podobnie.
Pozdrawiam
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Boks ... boks mam bo chodzi o prace nog ... balans cialem i wyprowadzanie ciosow reka.
Napisano Ponad rok temu
...
...
...
-_-"
Nie ma to jak zagranie psychologiczne :wink: ... czyzby menelstwo ewoluowalo...neee, mission imposible.
Dobrej nocy zycze
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
MMA (mixed Martial Atrs) to my tu doszli tak jakos dosc dawno ...
Polecam poczytac archiwum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym niezłe jest KK i oczywiście Kalaki (nie wiem czy dobrze napisałem) jak ktroś lubi z sobą kijki nosić
No i jeszcze lepiej mieć na wszelki wypadek coś w rękawie (kose,pałke,klamke)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiście trenuję BJJ i kick boxing od roku (...) Co wy na taką kombinacje?
My na to jak na lato
Ciekawa kombinacja ze wzgledu na wszechstronnosc - masz trzy dystanse dzieki temu opanowane spokojnie. Ja staram sie jesli juz ktos mnie przytrzymuje wykorzystac klincz do uderzen kolanem.
Co do atakow z tylu to chyba najlepiej jest uderzyc w jaja od spodu ( albo uchwycic i pokrecic - chyba , ze gosc ma jeansy wtedy jest trudniej).
Maverick a co zrobisz jak ktos stanie bokiem za toba z tylu , zalozy ci duszenie tak, ze gdy glowa odchylisz do tylu to trafisz na jego barka a lokiec wyladuje przy zebrach
Napisano Ponad rok temu
Kiedys jak jeszcze trenowałem napisał bym Aikido ale nie napisze bo (nie obrażając trenujących) nie sprawdza się na ulicy tak dobrze jak inne MA (raz wyskoczyłem z bokserem i pojechał mnie jak małe dziecko, bo liczyłem tylko na dźwignie itp. zamiast go nawalać piąchą i bucikami )
Alez carter nie ma sie co wstydzic .. kazdy popelnia w zyciu jakies bledy i robi cos zboczonego jak trening aikido. Na ulicy przydaje sie tylko jesli chcemy spowolnic dostawanie przez nas lomotu. Zbyt pasywny a za malo agresywny. Ja nie mowie , ze moje gosoku-ryu jest takie cacy na walke uliczna ale na pewno mam mozliwosc spunktowania goscia zamiast zamiatania nim jezdni. limo
Napisano Ponad rok temu
Dentysta wzioł chyba 350 zł za sztuczną połowe 8O
To był najdroższy błąd jeżeli chodzi o MA.
Ale tydzień później bawiłem się jużw inne MA a Aikido zostawiłem...Segalowi i filmom
Napisano Ponad rok temu
Mi raz zab pekl a drugi raz plomba wypadla od strzalu ale wszystkie zeby na miejscu .. jeszcze.
Ale popelniasz standartowa pomylke ... Segal nie trenuje juz aikido .. jego wersja tej MA jest zmodyfikowana i nastawiona na kilka dodatkowych sztuczek... FILMOWYCH oczywiscie.
Napisano Ponad rok temu
moją niewiedze ale nie rajcują mnie filmy z przytłustym kolesiem miotającym 40-50 kilowymi ziomkami
Lepsze filmiki są na Sherdog-u i Fighttraining 8O
Napisano Ponad rok temu
A co byscie dolaczyli do listy stylow , ktore nie nadaja sie niestety na ulice hmm Aikido .. a co z capoeira bo przyznaje , ze kilka rzeczy z tamtad warto jest wychwycic ale czy na ulice
Napisano Ponad rok temu
chociaż pare technik tak jak piszesz jest dość ciekawych.
A co powiesz o Kung Fu?
Napisano Ponad rok temu
Co do kung-fu to tak .. oczywiscie pozbawione elementow gimnastycznych i tego typu ozdobnikow - czylu suche bloki a moje ulubione to przechwytywanie dloni , ataki w stylu szponow orla itp
Chyba bardziej jestem za karate i taekwon-do (czyli jap albo korea).
Szczegolnie cenie szkole z Okinawy.
Napisano Ponad rok temu
Byłem ostatnio na treningu pooglądac jak chłopaki machają i byłem w lekkim szoku 8O
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozczarowanie Policja - chyba off-topic (off-forum?)
- Ponad rok temu
-
Uzbrojony napastnik
- Ponad rok temu
-
Bójka z dresiarą
- Ponad rok temu
-
Kędy uciec !!!
- Ponad rok temu
-
Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie