Bójka z dresiarą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mało kobiet ma szanse w ciemnej uliczce z 3-4 hybrydami tzw. dresiarami.
Uwazam ze ty (jezeli nie jestes jakims zapalonym pizgatorem) tez bys sobie nie poradzil. Chodzi mi o to ze gdyby moja kobieta wpadla na jakiegos przeciwnika na ulicy to by chociarz probowala sie bronic w miare normalny sposob a nie stala i wrzeszczala ryczac i niewiedzac co robic.
Napisano Ponad rok temu
Nie uwazam sie za zapalonego pizgatora bynajmniejUwazam ze ty (jezeli nie jestes jakims zapalonym pizgatorem) tez bys sobie nie poradzil. Chodzi mi o to ze gdyby moja kobieta wpadla na jakiegos przeciwnika na ulicy to by chociarz probowala sie bronic w miare normalny sposob a nie stala i wrzeszczala ryczac i niewiedzac co robic.
nie wiem tez czy bym sobie poradził - nie lubie spekulowac "co by bylo gdyby" - jak mi sie takie cos przytrafi to Ci opowiem jak bylo. A to ze Twoja kobieta probowała by sie bronic to bardzo dobrze... mam nadzieje , iz nie bedzie musiała uczestniczyc w takiej sytuacji. Z całego serca jej tego zycze.
Fajnie ze uczysz swoją dziewczyne technik samoobrony, zawsze to lepiej niz gorzej powodzenia !
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony gosc jest niezle pojebany ze na cos takiego pozwolil.
Z trzeciej strony moze powinno byc tak ze kobieta sobie sama rade dawac powinna. W koncu walczyly o to od jakiejs setki lat. Sa Kobiety- piloci (pilotki) samolotow mysliwskich, sa nawet w pierwszoliniowych odzialach specjalnych, wiec czemu nie?
(Ale gosc jest i tak pojebany i to zdrowo)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzies tu na forum dalem swego czasu link do jednej z izraelskich gazet, bo ktos nie wierzyl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ani rusz nie moge znalesc swojego postu z linkiem do tej izraelskiej gazety. Byl w dawnym Hyde Park'u w kazdym razie. W kazdym razie wiosna 2002 utworzyli nowa jednostke frontowa skladajaca sie albo z mieszanego skladu alby tylko z kobiet.
Nie wiem ile warte sa informacje z ksiazek, ale czytalem juz tu i owdzie o tym ze kobiety sa w wielu specjalnych jednostkach swiata oficjalnie uzywane w logistyce i wsparciu (tak jak chociazby w GROMie), ale czasem biora aktywny udzial w akcjach, w ktorych zaskoczenie jest na wage zlota...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ostatnich czasach rownouprawnienia kobiet jedyna przeszkoda (oczywiscie oprocz nastawienia oficerow-facetow) to strach ze straty kobiet w czasie akcji mialyby zly wplyw na opinie publiczna.
Sanitariuszkami czy telegrafistkami sa od bardzo dawna, to nic nowego.
Powiedz sam: wolabys pod soba team facetow bo sa facetami, czy moze zmiksowany jesli kobiety zastapilyby gorszych od siebie gosci?
Sila sama w sobie jest pryszczem w porownaniu z innymi predyspozycjami, ktore sa wazne w tego typu pracy: silna psychika, pewna reka, zdolnosc do podejmowania szybkich decyzji, kondycja ogolna itd. Jesli chodzi o te wszystkie cechy to bez wzgledu na to co nam od dziecka wbijali do glowy kobiety nam w nich nie ustepuja. Chyba ze byly wychowywane na kure rodzinna, ale w dzisiejszych czasach w cywilizowanym swiecie tego typu postawa rodzicow jest coraz rzadsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedługo będzie tak jak w "Starship Troopers" że kobiety będą w każdym oddziale, a nawet prysznice będą koedukacyjne :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pod wzgledem kondycji ustepuja czego latwo dowiesc ogladajac chociazby maraton.
No i co z tego ze kobiecy rekord maratonski jest 15 minut gorszy od meskiego? Zeby wykonywac takie czy inne zadania kazda jednostka ma pewien poziom wytrenowania i testow swoich zolnierzy/pilotow/policjantow itd. Chcesz byc jednym z nich - musisz sprostac. Nie sprostasz- papa.
Zadna ze znanych mi jednostek nie ma wymagan kondycyjnych ktorym kobieta by nie sprostala.
Napisano Ponad rok temu
otoz badania przeprowadzone przez wojskowych psychologow udowodniły niezbicie ze żołniez mający kobiete w swoim odziałe jest podświadomie skłonny do podejmowania nadmiernego i nieuzasadnionego ryzyka w razie jej zagrozenia.
wniosek prosty- chcesz miec w plutonie wieksze straty -wez sobie babe
Napisano Ponad rok temu
Mozesz cos wiecej powiedziec o tych badaniech?
Tzn podac poprostu dane biblograficzne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kędy uciec !!!
- Ponad rok temu
-
Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie
- Ponad rok temu
-
Lowkick.
- Ponad rok temu
-
iii.... z baśki!!!
- Ponad rok temu
-
uderz no uderz!
- Ponad rok temu
-
Pociąg
- Ponad rok temu
-
czy są halscy w policji?
- Ponad rok temu
-
pytanie do psiarzy
- Ponad rok temu
-
Dosiadanie przeciwnika
- Ponad rok temu
-
Przegrane i Zwyciestwa w ulicznych potyczkach...
- Ponad rok temu