Narkomani
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale rzuca mnie, że taka miernota grozi mojemu zdrowiu iżyciu, czy ktoś dał mu do tego prawo, że ma ustawiąć ludzi jak chce i decydować o ich życiu i śmierci. Nasze prawo jest ułomne, ni nadąża za życiem, ale kążdy napad ze strzykawką z HIV traktowałbym, jak napad z bronią w ręku, gdyż atakujący godzi się na zarażenie nas wirusem i naszą śmieć w przypadku zarażenia. A więc świadomie dokonuje zabójstwa. Władze nie wiedzą, jak sobie poradzić z narkomanami, a to takie proste. Japończycy juz to stosowali. Zamyka sięćpuna w więzieniu i jest on pod kontrolą lekarzy, ale proces odtruwania organizmu nie jest łagodzony żadnymi lekami. Jak taki by posiedział w specjalnym więżieniu, A takie łatwo można przygotować, wcale nie muszą to być luksusy, materac i kubeł mu wystarczy. Takie metody naprawdę skutkują, pod jedny warunkiem, że są nieuchronną karą dla kążdego ćpuna. Nie uchronność kary jest najlepszym ratunkiem dla społeczeństwa przed przemocą.
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze do "szokerow" niby ma to dzialeac super itd.... ale...
czy ktos "stosowal" to na cpunie?
wczoraj udalo mi sie zalagodzic cpuna ale jak o tym mysle to mnie KOR..CA bierze
Napisano Ponad rok temu
Nikt: popieram
i jeszcze do "szokerow" niby ma to dzialeac super itd.... ale...
czy ktos "stosowal" to na cpunie?
wczoraj udalo mi sie zalagodzic cpuna ale jak o tym mysle to mnie KOR..CA bierze
Uwierz mi ze paralizator elektryczny dziala i to bardzo dobrze, tylko jest jedno ale nie moze to byc jakis gowniany sprzet za 600 lub 800 zloty. POlecam produkty firmy taser [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Ja osobisie posiadam taki jedne ( mozliwosc wystrzalu sadami zakonczonymi harpunikiem na odleglosc 6 metrow+laserwoy wskaznik celu ). Mimo ze nie sa to tanie rzeczy ( kosz okolo 2.5 tys zloty ) to zakup jest naprawde warty swojej ceny. Urzylem tego kilka razy i zawsze efekt byl doskonaly - napsatnik zwijal sie z bolu, nie mogl sie za bardzo ruszac. W instrukcji napisane jest ze po szoku przez okolo 20 minut porazony paralizatorem nie jest w stanie podjac zadnej konkretnej akcji. Na plus przemawia jeszcze to ze uzywasz urzadzenia na odleglos, sady sa jednorazowego uzytku wiec sie odlacza glowke od paralizatora i zostawia zakotwiczone w ciele poszkodowanego. Brak kontaktu to brak szansy na zakazenie. Polecam goraca.
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
gazy nie działają na ludzi w okularach, pamiętajcie o tym, trzeba psikać pod kątem, nie na wprost
Jak pod katem ? Jak psikniesz w goscia aerozolem (nie zelem) to tez nie zadziala ?
Napisano Ponad rok temu
Skad wiesz, ze sprzet za 600-800 zl jest "gowniany" ?Uwierz mi ze paralizator elektryczny dziala i to bardzo dobrze, tylko jest jedno ale nie moze to byc jakis gowniany sprzet za 600 lub 800 zloty.
Urzylem tego kilka razy i zawsze efekt byl doskonaly - napsatnik zwijal sie z bolu, nie mogl sie za bardzo ruszac. W instrukcji napisane jest ze po szoku przez okolo 20 minut porazony paralizatorem nie jest w stanie podjac zadnej konkretnej akcji.
A jak to wyglada w praktyce - czy jak przestaniesz razic napastnika to on jest jeszcze obezwladniony, czy od razu sie moze podniesc ?
I jeszcze jedno: Czy mozesz uzyc tego tasera tak, aby nie wystrzeliwal sond (zakladajac, ze masz zalozony kardridz) ?
Napisano Ponad rok temu
Co do tasera dziala to tak: albo strzelasz, albo sciagasz kardridż, nie ma możliwosci użycia tego przez przyłożenie bez wystrzelenia kardryża kiedy on jest założony ( chociaz przyłożony też wystrzeli i może zrobić nezłą dziurę )
Wracając jednak do meritum, możliwość wytrzelenia daje ci wiekszy komfort bezpieczeństwa ponieważ znajdujesz sie w odelgosci okolo 5 metrow od napastnika.
Jabyś był z wrocka to mozemy sie umowic pokaże ci jak to działa itp.
Napisano Ponad rok temu
A mozna gdzies dostac archiwalne numery tego magazynu.Swoje zdanie opieram na porównianiu produktów przeze mnie i tego co przeczytalem w Security Magazine ale nie pamietam rocznika i numeru.
Tak, ale czasami potrzebna jest mozliwosc obezwladnienia kogos np. w autobusie, czy w bardzo bliskim dystansie. A po drugie te kardridze kosztuja ok 190 zl.Wracając jednak do meritum, możliwość wytrzelenia daje ci wiekszy komfort bezpieczeństwa ponieważ znajdujesz sie w odelgosci okolo 5 metrow od napastnika.
Dzieki za propozycje, ale na razie nie skorzystam. Obecnie moje zainteresowanie taserami jest teoretyczne, glownie ze wzgledu na ich cene.Jabyś był z wrocka to mozemy sie umowic pokaże ci jak to działa itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dokladnie. Wszystko zalezy od psychiki. Rownie dobrze mozna zaczac od papierosow i skonczyc na heroinie. Lub pic browar i skonczyc jako alkoholik. Wiec uwazajcie na sie Panie i Panowie. Latwo sobie zniszczyc zycie..a sto tysiecy innych kumpli zaczelo od trawy i na trawie skonczylo. a drugie sto tysiecy w zyciu nie palilo trawy i juz dawno cpa heroine. nie ma takiej reguly trawa->cos mocniejszego. po prostu nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Katowicach wiele dobrego zrobił Kempski jak był wojewodą, bo wydał kilka rozporządzeń uprzykrzających życie tym łajzom..niestety odezwały się głosy protestu ,i musiał z dużej części porezygnować Ale od jego czasów natknąć się na te śmieci w centrum jest znacznie trudniej, wynieśli się. Choć na dworcu wciąż jest niewesoło.
Napisano Ponad rok temu
Ale jest prostsza sprawa - dostarczyc im tyle prochow zeby zacpali sie na smierc. Tez strzaly tylko "zlote" lol. W koncu produkcja mocnej hery nie jest chyba droga...
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Ktos pisal ze kogos mundurowego ukluto, i dano mu w ciagu 24 lekarstwa na hiv od ukucia. Czy robiono mu testy na zawartosc wirusa w krwi?
Jesli robiono, i wynik byl pozytywny to cos tu jest nie tak, bo przez pierwsze 6 tygodni ( w przyblizeniu) wynik jest falszywie ujemny.
Co do lekarst to sa ponoc leki, ale nie da sie w 100% wyleczyc poniewaz wirus wykazuje bardzo duze sklonnosci do mutacji, uodparniajac sie na leki.
Miesieczne leczenie kosztuje 4000 tys zlotych (lyka sie dziennie okolo 20 tabletek, z czego niektore wielkosci duzego cukierka)
Ktos cos wspominal o jakims nowym kosztownym leku na chorobe.
Nie jestem na bierzaco, moglbym prosic o jakies szczegoly (od kiedy to jest w sprzdazy, i w jakim czasie od zakazenia moza tego uzyc :wink: ).
Tak troche off...nie wiecie jak to jest z zakazeniami u fryzjera i tym podobnych salonach swiadczacych uslugi?
Kiedys bylo o tym glosno.
Napisano Ponad rok temu
Miesieczne leczenie kosztuje 4000 tys zlotych
znaczy 4000000 czy pomylka w druq ?
Napisano Ponad rok temu
cos ty masz ciut duzo zer
4000 tys. zlotych miesiecznie
Napisano Ponad rok temu
Napisał dobrze.chyba napisalem wyraznie
cos ty masz ciut duzo zer
4000 tys. zlotych miesiecznie
4000 tys. zł to 4000000 zł