BASE Jumping
Napisano Ponad rok temu
"Base jumping powstał w latach 80-tych, uprawia go ok. 500 osób. Każdej z nich przydzielono oficjalny numer. By go otrzymać, trzeba odbyć skoki z czterech różnych obiektów, które tworzą angielską nazwę B.A.S.E. : budynki, anteny, mosty i ziemia. Numer base 206 należy do Marty Empinotti. Urodziła się w Brazylii, dziś jest instruktorem skydivingu w Kalifornii. Marta uprawia ten wybitnie męski sport od roku 1986. Po raz pierwszy skakała podczas mityngu o nazwie Bridge Day w Obern w zachodniej Virginii. "Pamiętam mój pierwszy skok. Mój chłopak i koleżanki z pokoju nie chcieli do tego dopuścić. Miałam za sobą tylko 70 skoków z samolotu". Otworzyła spadochron późno. Ale upadek z 267 metrowego mostu został powstrzymany. "Zobaczyłam gwiazdy i byłam trochę zdezorientowana, bo wyhamowałam gwałtownie. Ale wylądowałam. Zerknęłam na most i powiedziałam do siebie: zrobiłam to! Od tej chwili wiedziałam, że chcę to robić do końca życia. Osiągasz inny stan umysłu, to jak podróż po innym świecie." "
z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i
Co o tym sadzicie? Mi sie to bardzo podoba, lepiej wyglada od paralotniarstwa i 'zwyklego' skakania z samolotow (ale to tylko moje zdanie) :>
Napisano Ponad rok temu
Co o tym sadzicie? Mi sie to bardzo podoba, lepiej wyglada od paralotniarstwa i 'zwyklego' skakania z samolotow (ale to tylko moje zdanie) :>
Twoje zdanie... i w dodatku teoretyk z Ciebie
Wygląda to może ciekawie, ale gdyby przyszło Ci to zrobić to majty miałbyś pełne
Jak poskaczesz, to czekam na opowieści...
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Jak poskaczesz, to czekam na opowieści...
PERUN
To ja chyba sobie tylko popatrze..... :wink:
Napisano Ponad rok temu
ktos probowal.. ja tak i jest baaaaardzo fajnie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Przy niższych base-punktach, skaczący trzyma już w ręku pilocik od spadochronu, żeby skrócić czas otwierania się spadochronu...
a wygląda to tak...
gorzej, jak nam taki pilocik oplącze się wokół palca, czy cuś... a wtedy to już tylko Kraina Wiecznych Łowów
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja to bym wolal "klasyczne" skoki z samolotu (choc BASE tez ciagnie) poprostu ten dluuuuuugi swobodny "lot" tak mnie pociaga. Moze jak poskacze to muda sie HALO zrobic :twisted:
Mnie z BASE pociaga wlasnie najbardziej skoki z jakichs klifow, gdzie lecisz i widzisz ta sciane...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz chcialabym cie zobaczyc tuz po wyladowaniu na ziemie
Marta, lubisz krwawe sceny, co? W Base Jumpingu nie ma lądowania.... jest przydupienie A ziemia twarda jest... więc cała całe dupsko sine... Ale poważnie... po daniu w klamke jest szarpnięcie.. a potem zanim złapiemy kołki jest już niezłe pier...niecie o ziemię...PoNtonik.... powodzenia... wiedz, że przy takim skoku drugiej klamki już nie użyjesz jakby co
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są tacy, którzy to robią - może właśnie PoNtonik jest tym, który zasili ich szeregi. Jeśli ma ochotę, a o ryzyku już go uświadomią to proszę bardzo Na nas patrząc też większość puka się w czoło
Po drugie - w Polsce base-jumpingu się nie praktykuje - o ile wiem - trzeba najpierw zdobyć wyszkolenie spadochronowe, a potem przejechać się gdzieś za granicę gdzie się ludzie w to bawią i mają ku temu warunki. (mało u nas klifów, a kanion Wisły też chyba płytki). Jest jeden komin w Krakowie, z którego jak by ktoś już na niego wlazł mógłby wykonać ładny skok :twisted:
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Jest jeden komin w Krakowie, z którego jak by ktoś już na niego wlazł mógłby wykonać ładny skok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marta, lubisz krwawe sceny, co? W Base Jumpingu nie ma lądowania.... jest przydupienie
zalezy kto w nich gra 8) no i oczywiscie czyj tylek mam ogladac :twisted: w razie czego moge udzielic pierwszej pomocy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Różne obwody w bicepsie.
- Ponad rok temu
-
Oferta pomocy (gratis)
- Ponad rok temu
-
potencja
- Ponad rok temu
-
piwo a silownia
- Ponad rok temu
-
Skoki bungee
- Ponad rok temu
-
Bieganie po asfalcie a stawy - jakie buty?
- Ponad rok temu
-
PARALOTNIE
- Ponad rok temu
-
czy są tu rowerzyści?
- Ponad rok temu
-
Pływanie wandą ;>
- Ponad rok temu
-
Tematyka forum SPORT, TRENING, ZDROWIE I ODŻYWIANIE