Rwa kulszowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM YUN
:grin:
Napisano Ponad rok temu
sam złapałem rwę. kręgosłup ok, ale problem z biodrem. no i stan zapalny oczywiście. biorę b12 i polmesilat, nie chcę chwilowo pakować painkillerów. lekarz powiedział, że po pierwsze jestem zadziwiająco ruchliwy, jak na rwę, a po drugie zalecił odpuścić sobie ma.
nie chcę rezygnować z treningów, stąd pytanko do ludzi, którzy przez rwę przeszli, co robicie, by nie było nawrotów, i na jak długo powinienem odpuścić sobie treningi, czy wystarczy przerwa do czasu gdy przestanie boleć?
pozdrawiam
artur
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciezka sprawa

Ja rowniez staram sie nie przerywac.
Goroąco polecam ci finska saune
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif)
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pamiętam jak w zeszłym roku mnie złapało. Był to jak piszesz (to do Słoniaka) ból przeciążeniowy. Nie mogłem chodzić, bałem się, że to dyskopatia (szczerze mówiąc mniej więcej znam jej objawy; panika mnie zjadła

"Robi pan szpagat?" "Robię", po czym zrobiłem. Gość popatrzył na mnie i powiedział, że jestem w wyśmienitym stanie, tyle że muszę odpocząc, no i wykonywać kilka ćwiczeń i pływać. Przez dwa miesiące się stosowałem, było super, potem olałem, przez kolejne 3 też było super, no i w końcu...
Mea culpa...
Może ktoś nie lubi lekarzy, ale oni naprawdę wiedzą co mówią.
Wracając do tematu postu. Kiedy można bez obaw wrócić na treningi, czego unikać (obiecuję pływać

Pozdrawiam
Art
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zaczelo sie w marcu 2004r i do tej pory czuje bol. Mam przesuniecie stawu krzyzowo - biodrowego. Bol promieniuje na miesien posladkowy. Jestem juz 2 fizykoterapiach na ktorych mialem po 10 zabiegow laserem, jonotofereza, curapulsem, azotem... Nic mi nie pomoglo. Teraz chodze do kregarza ktory ma mnie nastawic, moze da rade. Mam taka nadzieje, bo w 2005r chcialbym byc w pelni sil na MPJ.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
budo_trzyule napisał
muszę odpocząc, no i wykonywać kilka ćwiczeń i pływać.
Możesz opisać ćwiczenia jakie wykonywałeś?
Napisano Ponad rok temu
Co do ćwiczeń to raczej trudno je opisać, tym bardziej, że są inne przy każdym schorzeniu. Idź do fizjoterapeuty, albo pogadaj z kimkolwiek po awf. Oni terapię mają w programie. Pokaże Ci kilka cholernie prostych ćwiczeń (typu: leżysz na plecach i unosisz biodra, koci grzbiet itd).
No i pływanie. Ale z tego co wiem nie każdy styl do kazdego schorzenia pasuje. Ja np raczej powinienem unikać grzbietu, nie pamiętam już dlaczego.
POzdrawiam
Art3ule
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
9 następnych tematów
-
Kolana - chrząstka stawowa
- Ponad rok temu
-
L- karnityna we zawiesinie
- Ponad rok temu