Troche teorii :
Yao Gu ( bo tak sie te forme pisze ) oznacza "potrzasaj bebnem".
Zostala stworzona w ramach rodziny TaiZu , w oparciu o styl tygrysa i zurawia . Nie jest to chyba czysty zuraw , ale sekwencja "adoptowana" do stylu . Forma ta jest sredniego zaawansowania , jednak jest ona dopiero nauczana na ...uwaga ... IX stopien YMAA !!

Jesli chcecie ja od razu , nie ma sposobnosci , aby ktorys z instruktorow jej wac nauczyl . Sposob moi drodzy jest tylko jeden , wiec sluchac uwaznie .
cwiczac ciezko przez rok , i poznajac material z pierwszego stopnia , moze , ale tylko moze , zwrocicie na siebie uwage instruktora i jesli zobaczy ze macie talent , postanowi ewentualnie wyslac was na jakies zawody z forma pokazowa . Istnieje niezle prawdopodobienstwo , ze ta forma bedzie Yao Gu.

Niestety ja tej formy calej nie znam , znam tylko pare technik , ktore ona wykorzyje .
Jesli chodzi o filmowanie zawodow , trener moj zapowidzial , ze trzeba miec zezwolenie i wplacic kwote o wysokosci 50 zl.
nie pisalem jeszcze listu z prosba o pozwolenie , ale zrobie to w tym tygodniu i odrazu zarezerwuje se bilet 8)
teraz co do innych technik ze stylu tygrysa ... uwaga ...
idzicie do ksiegarni i sprawcie se ksiazeczki SiFu Piotra Osucha " Hung Gar Quen - potega piesci poludnia " czy jakos tak sie to nazywalo . Jest tam duzo ciekawych technik , i szybko zauwazycie , ze Hung Gar i Bialy Zuraw Bai He sa bardzo podobnymi stylami .
Wracajac do YMAA , panowie ... nie rozpalajcie sie tak szybko , gdyz wszystko na tym swiecie wymaga czasu i ciezkiej pracy . Mam dla was dobra rade ...cwiczcie wszystko , robcie pompki , bo ci ktorzy mowia ze technika jest wszystkim to w glebi serca dupa .
Ostatnia kwestia ... proponuje sie spotkac wieksza ekipa przed zawodami 14 kwietnia i pojsc se na piwo , lub na pare piwek wariat
Ja juz sie na trening szykuje . papieros
Trzymcie sie
Michal