YMAA
Napisano Ponad rok temu
Jak tak sobie myślę na zimno, to rozważałbym następujce warianty:
1) U-C-I-E-K-A-Ć
2) kasować gości, ale ZANIM któremuś z nich przyjdzie do głowy wyciągnąć sprzęt na wierzch.
3) jak już wyciągną ten sprzęt, to starać się wydumać, czy zamierzają kogoś dziabnąć kosą, a kasa na butelkę jest jedynie pretekstem, czy też może na odwrót - i chłopaki potrzebują kasy, a kosa to dodatkowy argument, którego raczej nie zamierzają używać. Wtedy w przypadku
a) no rzeczywiście nie ma kurna wyjścia. Trzeba walczyć, i mieć nadzieję że wyjdzie się z życiem
ja to bym wtedy grzecznie dał na butelkę i poprosił, żeby wypili moje zdrowie
Oczywiście (pomijając 3b, co miałem okazję przetrenować - i żyję) to raczej chłodna teoria pisana z wygodnego krzesła w biurze, a jak by było gdyby zaczęła "grać" adrenalina, to nie mam pojęcia
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dos dobre, ale nie zawsze jest gdzie (uciekac)1) U-C-I-E-K-A-Ć
nuuu....2) kasować gości, ale ZANIM któremuś z nich przyjdzie do głowy wyciągnąć sprzęt na wierzch.
w moim przypadku bylo raczej to drugie3) jak już wyciągną ten sprzęt, to starać się wydumać, czy zamierzają kogoś dziabnąć kosą, a kasa na butelkę jest jedynie pretekstem, czy też może na odwrót - i chłopaki potrzebują kasy, a kosa to dodatkowy argument, którego raczej nie zamierzają używać.
ale kiedy ja naprawde nie mialem juz drobnychja to bym wtedy grzecznie dał na butelkę i poprosił, żeby wypili moje zdrowie
zdrowie
Napisano Ponad rok temu
Te dyskusje o tym jak zachowywac sie w podbramkowych sytuacjach sa juz troszke dziwne . Oki , sztuki walki do tego sluza , ale trzeba patrzec na to z innej strony .
Osoba ktora chce sie czuc bezpiecznie na ulicy powinna :
pojsc na silownie , napompowac sie sterydami , zaczac uprawiac boks i najlepiej kupic se duuuuzyyyy noz .
Przeciez nam nie o to chodzi . Kung Fu zawsze ootaczala specyficzna aura bycia "cool" papieros .
Poza tym , nie zastanawiajcie sie nad tym "co bys zrobil" , gdyz wieksze jest prawdopodobienstwo ze samochod kogos potraci smiertelnie , niz ze ktos was z kosa ozeni na ulicy. Dodatkowo , nie oczekuje , iz osoba cwiczac GongFu przez rok czasu bedzie rzadzila na swoim podworku. Trening tradycyjny to jedno , a trening walki to drugie .
Jestem naprawde ciekaw , ile z osob to czytajacych cwiczy dosc dlugo ( taka kolo 4 lat ) ? Oraz czy nie chcieliby w przyszlosci aby ich dzieci poszly w slady ojcow . Kung Fu przechodzi z pokolenia na pokolenie .
Kung Fu caly czas sie zmienia i przystosowuje do danego okresu .
Ludzie ... to jest sztuka , a sztuka zyje . Nie mozna podchodzic do tego jak klocek w muszli np " moje kung fu jest lepsze od twego karate dlupi dresie , i za obrazenie mojej dziewczyny skasuje cie " . W walce musi byc pasja , musi byc ryzyko i musi byc chaos . Tak jak 20 lat temu modny byl sex podczas zniw w stogu siana , a teraz za dyskoteka w samochodzie 8) .
Napisano Ponad rok temu
homework ... read & think
pozdorwienia dla twardzieli dupa
oraz osob cwiczacych Tai Chi brwi
zwirek -> pozdrow Mariusza Targosa i szykujcie sie do egzaminow majowych w Warszawie . aniol
Michal Maj
Napisano Ponad rok temu
P.S. A Ty u kogo ćwiczysz?
Napisano Ponad rok temu
a wlasnie co do seminarium w Warszawie to chlopaki twardo trenuja :wink: a najbardziej nasz "maly tygrys"
PS.
o widze ze Zwirek duzo ostanio dziala
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem z Bialegostoku , ale mym Sifu jest Piotr Czerepuk .
Co dalej .... hmmm ...
Z czego podchodzicie zwirek i paker do egzaminu ?
Pozdrowienia
mmaj
Napisano Ponad rok temu
Btw. chcialbym zyczyc wszystkim uczestnikom dyskusji i calemu forum wesolych swiat Wielkanocnych aniol
Tylko nie najedzcie sie za mocno , od wtorku wraca sie na treningi beksa
Zwirek , paker ----> zapytajcie sie Mariusza Targosa czy jedzie na zawody do wawy 14stego kwietnia ?
Michal Maj papieros
Napisano Ponad rok temu
wszystkiego najlepszego - wiecie jak jest )))
Napisano Ponad rok temu
w poniedzialek trening mi przepada i sie juz wkurzam ...
pomocy ... beksa
Znudzony Michal Maj
Napisano Ponad rok temu
Michal, nie mam pojecia czy o to Ci chodzi, ale w razie gdybys byl zainteresowany to mam dwa mpg-i - jeden z forma dlugiej piesci [filmik z jakis zawodow z roku 2000. W roli glownej - nieznana Azjatka )] i drugi z forma orla w nieprawdopodobnym wykonaniu...
W razie, gdyby nie o to Ci chodzilo - sorki )
Milego, swiatecznego obzarstwa
Napisano Ponad rok temu
Ten dwie formy juz widzialem .
Bardziej mi chodzi jednak o formy w rysunkach i opisach .
Maja to byc formy raczej sportowe , gdyz jestem przeciwnikiem uczenia sie tradycyjnych form z kartek.
Teraz tak ... co do form w filmikach to zajebiste sa na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ( chyba tak ten adres szedl ) , tam sa wlasnie formy szponow orla , a co form dlugiej piesci to jest to troche skomplikowane
W sportowym WuShu , kategoria Chang Chuan (dluga piesc) oznacza konkurencje form polnocnych . Nie wazne czy koles cwiczy modliszke , czy Choy Li Fut , podchas zawodow robi Chang Chuan . Bardziej bylbym chetny na formy czystej dlugiej piesci ( tu juz chodzi mi o styl ) .
Jak cos to ja 14 kwietnia bede w warszawie na zawodach z kamera ( tylko musze list tam wyslac i wplacic stawke za filmowanie ) . Wiem juz tez , ze dwoch zawodnikow z YMAA startuje na 100% , jeden w walkach i jeden w formach , nie wiem tylko czy w Chang Chuan , czy Nan Chuan .
Coz ... jestem pewien ze zawody pod patronatem Chin Woo , nie zawioda mnie . 8)
Napisano Ponad rok temu
No coz - staralem sie )
Mam konkurencyjne zapytanie - czy ty [lub ktokolwiek kto to przeczyta ] masz moze dostep do jakiejkolwiek formy leoparda lub ewentualnie tygrysa w dowolnej postaci [papier, elektroniczna, rysunki, filmik - cokolwiek].
Dzieki za ewentualny odzew :wink:
suerte!
Napisano Ponad rok temu
W calym materialem YMAA jest tylko jedna sekwencja tygrysia Jaw Bu ( chyba tak sie pisze ) i niestety nie mam jest sfilmowanej lub nakreconej .
Mam jednak gdzies na kartkach w ktorejs z moich szuflad techniki z form tygrysich . Jak znajde to zeskanuje i udostepnie .
Michal Maj
Napisano Ponad rok temu
rzuc, rzuc - koniecznie - moze byc ciekawe.... Michal, na ktory stopien ucza tej formyW calym materialem YMAA jest tylko jedna sekwencja tygrysia Jaw Bu ( chyba tak sie pisze ) i niestety nie mam jest sfilmowanej lub nakreconej .
Mam jednak gdzies na kartkach w ktorejs z moich szuflad techniki z form tygrysich . Jak znajde to zeskanuje i udostepnie .
PS. buuaaahhaa.... juz dzis sie zapisuje do sosnowieckiej grupy YMAA i nie moge sie doczekac
Napisano Ponad rok temu
Jak cos to ja 14 kwietnia bede w warszawie na zawodach z kamera ( tylko musze list tam wyslac i wplacic stawke za filmowanie ).
Oooo... oooo co chodzi z tą opłatąza filmowanie? Znaczy, nie wczytywałem się jakoś specjalnie w regulaminy, a też zamierzam się z kamerą w dłoni pojawić... Raaany... Listy trzeba z podaniem pisać?!?
Jakby ktoś mógłby mnie oświecić, byłbym dźwięczny wariat
Pozdrawiam, Adam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
Tradycyjne szkoły, tradycyjne Kung-fu.
- Ponad rok temu
-
Historia Wing Chun napisana przez Sławomira Pawłowskiego
- Ponad rok temu
-