[Początkujący] Dieta na masę
Napisano Ponad rok temu
Moja waga to 84kg przy 187CM wzrostu.
Wyliczyłem sobie że powinienem dziennie zjeść : 170gBiałka+480g Węglowodanów, z tym że bardzo ograniczony mam jadłospis. Prosiłbym aby ktoś mi ułozył dietę z tych takich składników: Jaja,Muslli,Płatki,Mleko,Makrela,Pierś kruczak,Ryże,Makarony,Kasze,tuńczyk,warzywa mrożone,Owoce.
Do tego posiadam białko: Ostrowia WPC80 + glukoze sporzywczą.
Ćwicze około miesiąca, prosiłbym kogoś by mi ułożył ładną dietę, sam nie moge się w tym połapać. A i jeszcze ejdno kiedy brać te białko? Wiem że napewno 30min po treningu i odrazu po treningu lyżkę glukozy. Moje ćiwczenia wygladają tak: PON, SRODA,PIATEK cwiczenia ze sztanga itp itd. oglnie na gore. Wtorek czwartek brzuszki + pompki.
Napisano Ponad rok temu
Witam
Moja waga to 84kg przy 187CM wzrostu.
Wyliczyłem sobie że powinienem dziennie zjeść : 170gBiałka+480g Węglowodanów, z tym że bardzo ograniczony mam jadłospis. Prosiłbym aby ktoś mi ułozył dietę z tych takich składników: Jaja,Muslli,Płatki,Mleko,Makrela,Pierś kruczak,Ryże,Makarony,Kasze,tuńczyk,warzywa mrożone,Owoce.
Do tego posiadam białko: Ostrowia WPC80 + glukoze sporzywczą.
Ćwicze około miesiąca, prosiłbym kogoś by mi ułożył ładną dietę, sam nie moge się w tym połapać. A i jeszcze ejdno kiedy brać te białko? Wiem że napewno 30min po treningu i odrazu po treningu lyżkę glukozy. Moje ćiwczenia wygladają tak: PON, SRODA,PIATEK cwiczenia ze sztanga itp itd. oglnie na gore. Wtorek czwartek brzuszki + pompki.
dobrze jak bys zaopatrzyl sie w jakies zdrowe tluszcze np. oliwa z oliwek
Przyklad;
sniadanie I
-platki owsiane
-mleko
-twarog
-oliwa z oliwek
sniadanie II
-ryz brazowy
-tunczyk
-oliwa z oliwek
obiad I
-kasza gryczana
-piers z kurczaka
-wazywa
TRENING
posilek po treningoey
-Banany
-odzywka bialkowa
obiad II
-ryz brazowy
-twarog
-wazywa
-oliwa z oliwek
Kolacja I
-wolowina
-oliwa z oliwek
kolacja II
-tunczyk
-jajka
oczywiscie mozna dodac owoce dla zdrowia. odzywka bialkowa mozesz uzupelniac braki w diecie.
Napisano Ponad rok temu
Moje ćiwczenia wygladają tak: PON, SRODA,PIATEK cwiczenia ze sztanga itp itd. oglnie na gore. Wtorek czwartek brzuszki + pompki.
NIE zapominaj o nogach
Brzuszki moga byc ale te pompki to sobie odpusc.
Miesnie rosna podczas odpoczynku nie dasz im odpoczac to nie urosna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nogi mam dobrze zbudowane, bo całe życie biegałem i są dość silne. Oliwę z oliwek mam zapomniałem napisać, bardzo dziękuje za propozycję! A i jeszcze jedno co myślicie o tej glukozie spożywczej?
pamiętaj, że podstawą są nogi , nie raz widac umięśnionych kolesi z nóżkami jak dziewczynka więc pamiętaj o nogach!
Napisano Ponad rok temu
pamiętaj, że podstawą są nogi , nie raz widac umięśnionych kolesi z nóżkami jak dziewczynka więc pamiętaj o nogach!
Nie spamuj.
Co do tej oliwy z oliwek to w każdej diecie pojawia się ona i często w dziwnych połączeniach. Zastanawiam się, jak to połączyć z np. Twarogiem, płatkami i mlekiem. Czy chodzi tu po prostu o zwyczajne walnięcie w przełyk tego co ma pomóc w budowie naszych mięśni? Czyli jem sobie płatki na mleku, potem parę łyżeczek twarogu, potem łyżeczka oliwy z oliwek i gitara?
Napisano Ponad rok temu
Nie spamuj.
Co do tej oliwy z oliwek to w każdej diecie pojawia się ona i często w dziwnych połączeniach. Zastanawiam się, jak to połączyć z np. Twarogiem, płatkami i mlekiem. Czy chodzi tu po prostu o zwyczajne walnięcie w przełyk tego co ma pomóc w budowie naszych mięśni? Czyli jem sobie płatki na mleku, potem parę łyżeczek twarogu, potem łyżeczka oliwy z oliwek i gitara?
W zoladku i tak sie wszystko pomiesza. jedz jak lubisz. widzalem jak niektorzy polewali sobie obiad oliwa z oliwek, albo po posilku lykali kilka lyzek.