witam
Ostatni czasy naukowcy zrobili wielki postęp w dziedzinie dietetyki.
kiedyś właściwe proporcje odżywiania były ok 30% białka i 70% węglowodanów.
dziś powinno się całkowicie wyeliminować węglowodany. Naukowcy twierdzą że mięśnie budowane są na białku i tłuszczu! i wiem że wielu może będzie się kłóciło o to ze na pewno tak nie jest. Węglowodany amatorowi kulturystyki nie są potrzebne. Zawodowcom mogą być przydatne tylko i wyłącznie jako dodatkowa energia, którą i tak zaraz spalą. ... jak wiemy tłuszcze są lepszym składnikiem energetycznym niż węglowodany. z tego wynika ze nie od tłuszczy się tyje ale od węglowodanów. uzasadnili to w pewnym sensie tak że podczas gdy cukier dostaje się do krwi wydzielana jest insulina, którą po pewnym czasie komórka się nasyca i przez to nie mogąc już więcej przyjąć, przerabiany jest na tkankę tłuszczowa.
Nowa technika
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Jak trenowac na barki i na rece |
Trening dla początkujących | Guest_damianczarne_* |
|
|
|
Gdzie trenować w Warszawie |
Samoobrona |
|
|
||
Zakazana technika? |
ZAPASY - Styl Wolny i Klasyczny |
|
|
||
Przetrenowanie czy co?? |
Inne sporty |
|
|
||
Gdzie najlepiej w krakowie trenować JUDO??? |
JUDO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POZIOM CUKRU powinien być, W NORMIE i na DŁUUUUGO !!!
- Ponad rok temu
-
Dieta i trening na masę, proszę o ocenę!
- Ponad rok temu
-
Dieta na Mase.
- Ponad rok temu
-
Jak rozdzielić zawartość kaloryczną na poszczegulne posiłki???
- Ponad rok temu
-
pomoc
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase
- Ponad rok temu
-
dobra dieta na masę??
- Ponad rok temu
-
1 jajko kurze-ile tam jest białka mniej wiecej???
- Ponad rok temu
-
ma ktos przepis na gainera domowej produkcji?
- Ponad rok temu
-
Kilka pytań laika
- Ponad rok temu