Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening brzucha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

varjo99
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 160 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trening brzucha
Witam. 2 tygodnie temu zacząłem trenować brzuch. Wykonuję 4 ćwiczenia po 4 serie 3 x w tygodniu na siłowni.

1 ćwiczenie: na takiej maszynie "do obracania" (nie mam pojęcia jak sie nazywa ^^) ale to chyba na mięśnie boczne brzucha. Obracam się siedząc.

2 ćwiczenie: na tej samej maszynie stojąc, w szybszym tempie, dokładając na to "kółko" na którym stoję dwa koła po 10 kg, aby włożyć większy wysiłek w skręty tułowia.

3 ćwiczenie: unoszenie nóg do klatki piersiowej wisząc

4 ćwiczenie: 4 serie brzuszków leżąc poziomo (po 20 brzuszków seria). Wcześniej robiłem pod skosem ale po 10 powtórzeniach czułem duży ból w kręgosłupie więc przeniosłem się na mate.

A więc chciałbym mieć płaski, wyrzeźbiony brzuch. Dodam, że obecnie trochę mi "sterczy" :D. Najpierw muszę chyba go spalić aby widać było mięśnie prawda? Czy za pomocą tych ćwiczeń uda mi się to zrobić? Odkąd go ćwiczę nie piję piwa ale też nie przestrzegam żadnej diety.
  • 0

Zdzisiu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 618 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Trening brzucha
Ta maszyna na której ćwiczysz brzuch siedząc obracając się nazywa się Twister. Nie same ćwiczenia nie wystarczą, aby spalić tłuszcz musisz robić również trening aerobowy, równie ważna jest dieta musisz ograniczyć węglowodany i więcej białka spożywać. ;)
  • 0

varjo99
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 160 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Więc czy jest sens robić teraz te ćwiczenia które wypisałem? Czy najpierw aby spalić należy robić inne? Jak tak to jakie i ile razy w tygodniu?
  • 0

Zdzisiu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 618 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No ćwicz dalej tak jak teraz wzmocnisz mięśnie brzucha, a żeby były one widoczne musisz jeszcze robić trening aerobowy (bieg, jazda na rowerku) 3x w tygodniu 40-60 minut i nie ma chuja we wsi musi obwód pasa zmaleć jak będziesz miał odpowiednią dietę. :P
  • 0

Kancik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1276 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Sport, muzyka..

Napisano Ponad rok temu

Biegaj pan, skacz pan na skakance, pływaj pan... Ile chcesz zgubić?:]
  • 0
"Proście, a będzie wam dane.. szukajcie, a znajdziecie"

varjo99
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 160 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Znaczy się w kilogramach nie wiem ile :P waże 80 kg a mam 178 cm wzrostu, ale nie widać po mnie tego, posture mam szczupłą. Tylko troche brzuch sterczy więc chcę go zrzucić troszkę i wyrzeżbić. Po za tym oczywiście ćwiczę pozostałe partie ciała :) Największy problem mogę mieć z dietą bo lubię jeść to co nie służy chudnięciu ale postaram się ;)
  • 0

mona1988-88
  • Użytkownik
  • Pip
  • 48 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

witam panow :D ja od niedawna zaczelam chodzic na fitnees,tylko mam pewien problem nie umiem sobie zorganizowac zadnych cwiczen ile razy mam robic co i jak????a chcialabym troche schdnac :D doradzcie cos :D
  • 0

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak chodzisz na fitness to diete lepiej bys dobra miala, poza tym instruktorki mozesz zapytac.
  • 0

varjo99
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 160 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam. Piszę w tym temacie aby nie zakładać nowego. A wieć od połowy stycznia zaczynam ostre ćwiczenia wszystkich partii (jak dotychczas) + bieganie, pływanie, jazda na rowerku, twister, może gra w tenisa ziemnego (powrót do dawnego sportu :D) aby zrzucić trochę brzuszka. Następnie mam zamiar go wyrzeźbić różnymi ćwiczeniami. Oczywiście rozpisałem sobie dietę, aby efekty były jak najszybsze. Do tego chcę zacząć brać kreatynkę bo mój staż będzie wtedy wynosił 4 miechy i chcę zwiększyć siłę itp a na droższe suple nie mam na razie kasy. Jak oceniacie mój plan?
  • 0