2 krótkie pytania
Napisano Ponad rok temu
jak w temacie
1. Od 1 listopada mam zamiar zaczac cykl na suplach (kreta i pare innych), celem jest masa czysto miesniowa... od konca sierpnia cwicze teraz trening masowy i moje pytanie: czy moge zaczac kolejny masowy trening( oczywiscie zmiana cwiczen i chcialbym zmienic progresje na regresje - czy polecacie) poprzedzajac go np regeneracją ?? jezeli tak to jak dluga regeneracja - tydzien bez cwiczenia czy dwa??
2. zastanawialem sie czy jak cwiczy sie dwie partie na jednym treningu przykladowo klatka+biceps to czy po skonczeniu klatki nie zaczyna sie jej katabolizm?? czy jezeli trening jest ciagly i miesnie sa pobudzone caly czas to katabolizm zaczyna sie dopiero po skonczeniu calego treningu?? i czy po kazdym treningu mozna dorzucic np 15 minut na rowerku i czy to pomoze w spaleniu fatu czy jednak lepiej osobny 45 minutowy trening aerobowy ??
Napisano Ponad rok temu
2 z ranca masz katabolizm bo nie ma co sie trawic i organizm sam sie wpierdala mowiac kolokwialnie, zalezy ile tego fatu jest, jaka masz budowe i co jest celem, dodaj sobie fakt ze idzie zima wiec nie wiem po chuj te aero krecic, fat w zime jest przydatny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I ramzes co sadzisz o tej regresji bo ostatnio ciagle cwicze progresja (12-10-8-6 powt. zwiekszajac ciezar) a podobno regresja jest skuteczna dla kogos kto cwiczy juz kilka lat i w zasadzie progresją ?? a myslalem nad 6-8-10-12 zmniejszajac co serie odpowiednio ciezar, sprobowalem tak kilka treningow i powiem ze palenie bylo potezne w miesniach i w sumie dalem sobie po cipie konkretnie, ale nie wiem jak to jest na dluzsza mete i czy beda jakies przyrosty masy
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu