
Niech ktoś z ekspertów looknie i doradzi jak ją zmienić by była bardziej stworzona dla mnie

Poniedziałek
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc. tłuszczu), kromka grahama, 2 plasterki polędwicy drobiowej, liść sałaty
II śniadanie: duże jabłko i mały naturalny jogurt
Obiad: sałatka z 250 g (pół paczki mrożonki) podgotowanej włoszczyzny, 1/2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu i dużego plastra sera gouda
Kolacja: pierś kurczaka usmażona na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak, sałatka z 3 pomidorów, 1/2 cebuli, papryki i plasterka chudego białego sera, szklanka soku z pomarańczy
Wtorek
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc.), kromka grahama, łyżka twarożku ziołowego
II śniadanie: gruszka i mały jogurt naturalny
Obiad: 2 kostki morszczuka skropione sokiem cytrynowym i usmażone na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak, surówka ze szklanki białej kapusty, cebuli, marchewki, 1/2 selera, łyżki natki pietruszki, przyprawiona sokiem cytrynowym, szklanka soku jabłkowego
Kolacja: sałatka z 250 g (pół paczki mrożonki) podgotowanych brokułów, 100gr gotowanej piersi indyka z sosem z 3 łyżek jogurtu naturalnego i łyżki musztardy
Środa
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc.), kromka grahama, mały plaster sera gouda
II śniadanie: 1/2 grejpfruta i mały jogurt naturalny
Obiad: 150gr polędwicy wołowej przyprawionej oregano, podsmażonej na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak, 2 ugotowane, szklanka soku z czarnych porzeczek
Kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie własnym (135 g), 2 łyżek groszku, 2 łyżek kukurydzy, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, pomidora i 1/2 cebuli, przyprawiona cytryną
Czwartek
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc.), kromka grahama, 2 plasterki szynki drobiowej,kawałek papryki
II śniadanie: szklanka mleka (0,5 proc.) zmiksowana ze szklanką mrożonych owoców
Obiad: kotlet z piersi indyka przyprawiony bazylią i usmażony na łyżce oliwy, 250 g (pół paczki mrożonki) podgotowanej "zupy włoskiej", ugotowany ziemniak
Kolacja:sałatka ze szklanki ugotowanego kalafiora, gruszki oraz plastra sera gouda i łyżeczki otrąb pszennych, przyprawiona sokiem cytrynowym i szczyptą cynamonu
Piątek
I śniadanie:1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki, mleka (0,5 proc.), kromka grahama, łyżka twarożku
II śniadanie: 2 mandarynki i mały jogurt naturalny
Obiad: jajko sadzone, usmażone na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak, 250 g (pół paczki mrożonki) marchewki z groszkiem, szklanka soku z pomarańczy
Kolacja: sałatka z 100 g piersi wędzonego kurczaka, 1/2 szklanki ugotowanej kaszy Kus-kus, 2 łyżek kukurydzy i papryki, przyprawiona sokiem cytrynowym i curry
Sobota
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc.), kromka grahama, plasterek sera gouda
II śniadanie: duże jabłko i mały jogurt naturalny
Obiad: bity zraz wołowy, usmażony na łyżce oliwy, 250 g (pół paczki mrożonki) ugotowanego paprykarza, ugotowany ziemniak, szklanka soku z czarnych porzeczek lub pomarańczowego
Kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie własnym (135 g), 3 liści sałaty, 2 pomidorów, 1/2 cebuli i czerwonej papryki, przyprawiona sokiem cytrynowym
Niedziela
I śniadanie: 1/2 szklanki kawy z 1/2 szklanki mleka (0,5 proc.), kromka grahama, plasterek chudego białego sera, łyżeczka niskosłodzonego dżemu
II śniadanie: szklanka mleka (0,5 proc.) zmiksowana ze szklanką czarnych porzeczek (świeżych lub mrożonych)
Obiad: pierś pieczonego kurczaka, ugotowany ziemniak i 250 g ugotowanych brokułów, szklanka soku wielowarzywnego
Kolacja: sałatka z ugotowanego kalafiora (szklanka), plastra chudej szynki i kukurydzy konserwowej