Większa łapa i bary
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem też dodać, że moje bicepsy bliżej barków są znacznie większe niż te części bliżej łokcia muszę coś z tym zrobić bo źle to wygląda. Na treningach judo ćwiczę głównie na zgiętych rękach może to ma jakiś związek z moim dziwnym bicem ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy łapę i barki moge robić 2x w tygodniu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze tylko jedno bica robic raczej wiecej powtorzen zeby pompa byla czy mniej a wiekszy ciezar ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli chodzi o ten biceps to... no wlasnie... nie z bicepsem masz problem wg mnie tylko z miesniem raiennym poczatek tego miesnia : dolna polowa powierzchni przedniej kosci ramiennej a przyczep: guzowatosc kosci lokciowej... wiec jak dla mnie to powinienec cwiczyc unoszenia podchwytem bo przy skrecaniu bardziej wchodzi na biceps i bedzie sie ta roznica powiekszala... biceps ma dwie glowy dluga i krotka... dluga ma poczatek na guzku nadpanewkowym lopatki a krotka na wyrostku kruczym lopatki... z tym ze przyczep maja obie glowy w tym samym miejscu (guzowatosc promieniowa) wiec nie widze tutaj potrzeby izolacji ktorejkolwiek z "glow" ... ten wyzej wspomniany miesien ramienny znajduje sie pod dwuglowym ramienia w polowie dlugosci... jak napniesz biceps to powinienes miec mozliwosc "wymacania" go pod bicepsem( jest nieco szerszy od bicepsa)
wczoraj mialem kolokwium z konczyny gornej i cwaniakuje
Napisano Ponad rok temu
Dobra dobra to niech Cie nie zalamuje. Dzięki.
Jeszcze tylko jedno bica robic raczej wiecej powtorzen zeby pompa byla czy mniej a wiekszy ciezar ?
widze ze bicepsy to odwieczny temat a tu niema zadnej filozofii 1. cwiczenie duzy ciezar i sztanga prosta/łamana co jest podstawa na bicepsy, 2. cwiczenie w zaleznosci co chcesz robic czy zaokraglic ksztalt bicepsa czy go wydluzyc/zmasowac wiec albo np. modlitewnik czy młotki, 3. cwczenie znow typowo na dopompowanie wiec np 21. czy wyciag na bramie, w kazdym razie przyjac musisz zasade ze 1. cwiczenie duzy ciezar, ostatnie to dopompowanie i masz wyposrodkowane to co napisales i nie prostuj rak - to niszczy stawy a i przy okazji podnoszenie ciezaru do gory gdy reki nie opusciles w dol (wyprostowales) rowniez wplywa na miesien ktory nie jest wtedy rozluziony jest ciagle w ruchu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Joks robić po 3 czy 4 serie na każde ćwiczenie bica ?
Napisano Ponad rok temu
w takim razie ilość powtórzeń do 10?? a pozostale cwiczenia typowo masowo??1. cwiczenie duzy ciezar i sztanga prosta/łamana co jest podstawa na bicepsy
Napisano Ponad rok temu
moze byc 8, moze byc 10, nawet 12 tu masz wykresw takim razie ilość powtórzeń do 10?? a pozostale cwiczenia typowo masowo??
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dobra a jeśli chodzi o trica i bary to tez jest jakaś specjalna filozofia ? Czy poprostu robić tak jak leci ?
zapomnialem dodac ze miedzy seriami w czasie odpoczynku rownie dobrze mozesz napinac te miesnie (bic, tric) takie cos nazywamy treningiem izometrycznym i jest to bardzo skuteczne w separowaniu i podkreślaniu definicji każdej grupy mięśniowej
odnosnie trica i barkow juz kiedys pisalem cos takiego musze poszukac, tylko barki jak chcesz poruszyc w jakim sensie czy zeby byly szersze czy wieksze (kuliste) bo to roznica
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
bary wycisk i unoszenia
Napisano Ponad rok temu
Co do tego izometrycznego treningu- skoncze robic serie na bica i bede sobie chodzil i mam go napinac ?
Jakies konkretne przerwy miedzy seriami zeby efekt byl najlepszy ?
Jak dlugo cisnac bica i trica prio ? Czy laczyc bica i trica na jednym treningu ?
Napisano Ponad rok temu
zależy mi żeby było może i troche szersze ale przedewszystkim żeby były okrąglejsze bo jak spojrze na siebie z bocznego profilu to jest wąsko.
czeknij to. jak bedziesz robił barki zacznij od wznosów w opadzie (tylny akton naraminnych)-małym cięzarem ,ja macham hantelkami po 12 kg max. walnij 5 srii po 10 powtorzeń. tak samo przednie aktony(wznosy hantli z przodu) 5x10.
na kazdym treningu barkow, zamieniaj kolejnosc, tył, przód. po paru treningach zobaczysz rożnice!!
trening:
wznosy w opadzie 5x10
wznosy boczne hantlami 4x8
wycisk sztangi z klatki wąsko 15.10.8.8.6
barki na next treningu:
wznosy hantlami z przodu 5x10
wznosy boczne hantlami 4x8
wycisk sztangi z karku szeroko 15.10.8.8.6
PLUSy- poszerzysz bary patrząc z boku, małymi ciezarami rozgrzejesz barki przed wyciskiem sztangi, bedziesz wstepnie zmeczony po hantlach i tym samym nie bedziesz musiał obciązac kregosłupa duzymi cięzarami przy wycisku sztanga
Napisano Ponad rok temu