glutamina
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru   ]=+-:::...
]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 Jesli masz kase to zapodaj NAG.
  Jesli masz kase to zapodaj NAG.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym wziął kompleks aminokwasów a nie rozdrabniał sie na pojedyńcze
jak ktos pije bialko to w nim ma kompleks aminokwasow przy czym glutaminy tam bedzie nie wiele, a pewnie glownie kwas glutaminowy, zreszta podobnie jest z wieloma kompleksami aminow - patrz post pod tytułem "body fortress Amino 1500 Jak dawkować?" on ma kompleks aminow i nie ma tam nawet l - glutaminy tylko jest glutamic acid a z tego co wiem kwas glutaminowy jest dopiero w organizmie konwertowany do l - glutaminy a proces ten czasami moze byc ze tak powiem zakłocony i w efekcie nie dostarczymy tyle gluty ile bysmy chcieli.
p.s. m.in. dlatego uwazam ze glutamina (szczegolnie NAG) to cenny suplement, w kazdej wypitej porcji bialka bedzie bcaa, szczegolnie w serwatkowym jest go bodaj najwiecej, a glutaminy juz nie za bardzo
Napisano Ponad rok temu
odnosnie glutaminy, NAG czy G-AKG sa one skladnikami wielu stackow kreatynowych poniewaz powoduja magazynowanie azotu organicznego, i sprzyjają tworzeniu dodatniego bilansu azotowego, i dlatego jakos tam na efektywnosc wplywac moze. choc ja bynajmniej takich juz rzeczy pewno bym nie poczulJoks, Możesz rozwinąć tą opcje z potengowaniem treningu jeśli chodzi o droższe glutaminy ?? ;>
 dlatego zal mi przeplacac i dla mnie zwykla glutamina jako antykatabolik i na poprawe zdrowia i nastroju wystarczy, tylko ze musze ja brac co 2-3h
 dlatego zal mi przeplacac i dla mnie zwykla glutamina jako antykatabolik i na poprawe zdrowia i nastroju wystarczy, tylko ze musze ja brac co 2-3h  bo jak napisal glutamen zwykla gluta ma krotki okres poltrwania i slaba biodostepnosc, ale peptyd z bialkiem na noc juz daje rade...aczkolwiek moze niedlugo zakupie AKG bo w przeciwienstwie do zwyklej gluty jako jej prekursor organizm potrafi przez całe 24 godziny dziennie ją wykorzystać i nie bede musial wtedy o okreslonych godzinach przyjmowac rozne dawki roznej gluty
 bo jak napisal glutamen zwykla gluta ma krotki okres poltrwania i slaba biodostepnosc, ale peptyd z bialkiem na noc juz daje rade...aczkolwiek moze niedlugo zakupie AKG bo w przeciwienstwie do zwyklej gluty jako jej prekursor organizm potrafi przez całe 24 godziny dziennie ją wykorzystać i nie bede musial wtedy o okreslonych godzinach przyjmowac rozne dawki roznej gluty   

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru   ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
 ) Czyli zamiast NAG lepszą opcją na suplemetnowanie stałoe jest AKG ??
) Czyli zamiast NAG lepszą opcją na suplemetnowanie stałoe jest AKG ??

Napisano Ponad rok temu
TREC-L GLUTAMINE T6
czy ta kreatyna by sprostala moim oczekiwaniom ??
albo ta bo duzo tansza
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...00kaps-2,p.html
Napisano Ponad rok temu
 no chyba ze dozylenie kaza stosowac
 no chyba ze dozylenie kaza stosowac   jedyne na co musisz zwracac uwage przy zwyklej glucie to wlasnie to ze stosowana w wysokiej dawce jednorazowo jest szybko metabolizowana - przerabiana i wydalana. wiec stosowanie czystej L- glutaminy ma tylko sens przy bardzo częstej suplementacji (co 1-2 godz) i stosowaniu małych dawek 1-2g wiec lepiej zakup w kapsach
 jedyne na co musisz zwracac uwage przy zwyklej glucie to wlasnie to ze stosowana w wysokiej dawce jednorazowo jest szybko metabolizowana - przerabiana i wydalana. wiec stosowanie czystej L- glutaminy ma tylko sens przy bardzo częstej suplementacji (co 1-2 godz) i stosowaniu małych dawek 1-2g wiec lepiej zakup w kapsach