glutamina
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym wziął kompleks aminokwasów a nie rozdrabniał sie na pojedyńcze
jak ktos pije bialko to w nim ma kompleks aminokwasow przy czym glutaminy tam bedzie nie wiele, a pewnie glownie kwas glutaminowy, zreszta podobnie jest z wieloma kompleksami aminow - patrz post pod tytułem "body fortress Amino 1500 Jak dawkować?" on ma kompleks aminow i nie ma tam nawet l - glutaminy tylko jest glutamic acid a z tego co wiem kwas glutaminowy jest dopiero w organizmie konwertowany do l - glutaminy a proces ten czasami moze byc ze tak powiem zakłocony i w efekcie nie dostarczymy tyle gluty ile bysmy chcieli.
p.s. m.in. dlatego uwazam ze glutamina (szczegolnie NAG) to cenny suplement, w kazdej wypitej porcji bialka bedzie bcaa, szczegolnie w serwatkowym jest go bodaj najwiecej, a glutaminy juz nie za bardzo
Napisano Ponad rok temu
odnosnie glutaminy, NAG czy G-AKG sa one skladnikami wielu stackow kreatynowych poniewaz powoduja magazynowanie azotu organicznego, i sprzyjają tworzeniu dodatniego bilansu azotowego, i dlatego jakos tam na efektywnosc wplywac moze. choc ja bynajmniej takich juz rzeczy pewno bym nie poczul dlatego zal mi przeplacac i dla mnie zwykla glutamina jako antykatabolik i na poprawe zdrowia i nastroju wystarczy, tylko ze musze ja brac co 2-3h bo jak napisal glutamen zwykla gluta ma krotki okres poltrwania i slaba biodostepnosc, ale peptyd z bialkiem na noc juz daje rade...aczkolwiek moze niedlugo zakupie AKG bo w przeciwienstwie do zwyklej gluty jako jej prekursor organizm potrafi przez całe 24 godziny dziennie ją wykorzystać i nie bede musial wtedy o okreslonych godzinach przyjmowac rozne dawki roznej glutyJoks, Możesz rozwinąć tą opcje z potengowaniem treningu jeśli chodzi o droższe glutaminy ?? ;>
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TREC-L GLUTAMINE T6
czy ta kreatyna by sprostala moim oczekiwaniom ??
albo ta bo duzo tansza
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...00kaps-2,p.html
Napisano Ponad rok temu