prosba o udzielenie paru porad
Napisano Ponad rok temu
Mam do was pare pytan a ten dzial wydal mi sie dla nich najodpowiedniejszy, ale
zanim do nich przejde chce krotko opisac swoja przygode z silownia itp. by przyblizyc moje predyspozycje genetyczne.
Ogolnie to pierwszy raz zetknalem sie z silka 3 lata temu, na poczatku ważyłem 48kg przy wzroscie 183cm( suchar do potegi). I tak 2 miesiacach
regularnych cwiczen osiagnlem wage 65 kg. Kiedys sie z tego cieszylem(wkoncu przytylem parenascie kilo) ale z dzisiejszej perspektywy czasu nie uznaje tego za sukces, gdyz nie stosowalem zadnej konkretnej diety i na dodatek zrobilem cykl na mono . Skutkiem tego byla ponad 4 miesieczna stagnacja oraz niechec do dalszych regularnych cwiczen. Na poczatku wydawalo mi sie, ze z natury jestem ekto, lecz po tym kreatynowym cyklu i braku sumiennych treningow zaczalem coraz bardziej wygladac jak endo. Pozniej oczywiscie probowalem cwiczyc na stosujac okreslone diety i regularnosc, ale zawsze to przerywalem, gdyz efekt byl ten sam tzn. tyle co przybylo w bicu to 2 razy wiecej w pasie.Redukowalem nawet ilosc wegli w diecie ale efekt byl w koncu taki, ze nic nie szlo. Niedawno postanowilem wrocic do pizgania zelaza, nie ukrywam, ze ciezko rozstac sie z czyms co sie lubi. Tym razem postawilem sobie jednak troszke inny cel oraz przede wszystkim wiecej czasu i cierpliwosci.
I tu panowie wlasnie kieruje do Was panowie kilka pytan:
1. Czy jest sposob by robic bardzo powoli mase miesniowa przy jednoczesnej redukcji tkanki tluszczowej?Lub po prostu spalanie tluszczu bez ubytku masy miesniowej?
2. Z racji tego, ze moj organizm jest wykazuje cechy endo jak i ekto( szczupla sylwetka ale latwo nabieram tluszczu), jak powinien wygladac udzial skladnikow odzywczych na kg masy ciala jesli chcialbym uzyskac beztluszczowa mase? Zawsze stosowalem od 3-5g wegli/kg, 1,5-2g bialka/kb i 1g tluszczu/kg oczywiscie staralem sie jesc produkty o mozliwie jak najnizszyszym indeksie glikemicznym.
3. Jakie suple powinieniem stosowac?? Przewaznie uzywalem HMB jako antykatabolika i SP80 jako uzupelnienie bialka.
4. Czy moge wykonywac trening na mase i dorzucac przed kazdym dniem trenigowym 15 minut aerobow by budowac powoli beztluszczowa mase?
Z gory THX za cierpliwosc i odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
2. Wątpię abyś miał połączenie ekto i endo. Wydaje mi się że podobnie jak i ja jesteś mezo, a w dzieciństwie przez strasznie złe nawyki żywieniowe zarosłeś tłuszczem i do tej pory tak jest.
3. Określ się co będziesz robił to Ci dobiorę suple. JA na Twoim miejscu bym wybrał beztłuszczową masę, i na wiosnę redukcja.
4. Jeżeli chcesz robić beztłuszczową masę to wystarczy że po każdym treningu dołożysz brzuch i do tego 10-20 aerobów w zależności co to będzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nitro 15g 30 minut przed siłownią
CP z rana naczczo
DNT
Nitro 15g z rana naczczo
CP popołudniu.
przydało by się białko jeszcze
i ew. jakiś bulk po treningu.