Pomoc dla świeżaka
Napisano Ponad rok temu
Zacznę od tego że jestem początkującą osobą i wcześniej miałem kontakt z siłownią ale wiecie jak to młody zapaleniec wogule nie używałem żadnych planów treningowych tylko moim mottem było jak najczęściej i jak najwięcej serii brać na klatę i teraz mam do was taką małą prośbę czy moglibyście mi ułożyć plan treningowy.
Zależy mi na jak największej sile w rękach i żebym miał bardzo duże bary,lecz chciałbym jak najmniej przybrać masy.
Moje dane to:
wiek 16 lat
wzrost 184cm
waga 70kg
wycisk maks: 80 kg(lecz zrobiłem przerwę i w tej chwili biorę 70kg na klatę)
A do dyspozycji mam:
-Ławka i gryf
-Hantle
-Drążek do podciągania się
-worek treningowy i rękawice
Lecz jeśli jest jakiś bardzo sprzęt potrzebny do robienia jakiegoś ćwiczenia to mam siłownie bogato wyposażoną w szkole ale to w ostatecznym wypadku, wolałbym w domowym zaciszu:P
A i napiszcie czy warto już teraz zacząć brać różne suplementy czy dopiero po jakimś czasie.
To tyle i przepraszam za moją zieloność w tych tematach:P
Napisano Ponad rok temu
2. pozniej jesli zalezy ci na sile a nie masie to trening hst
3. jesli suplementy to uzupelniajace braki w diecie jak np bialko
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
...pomysl logicznieżebym miał bardzo duże bary,lecz chciałbym jak najmniej przybrać masy.
ten trening jest ok: http://www.fabrykasi... ... t13163.htm
A jak z dietą? jak nie masz konkretrnej to dzial Odzywianie i na poczatek nic nie potrzeba.Ewentualnie bialko sie przyda.A i napiszcie czy warto już teraz zacząć brać różne suplementy czy dopiero po jakimś czasie.
Napisano Ponad rok temu
1. trening act w podwieszonym temacie
A nie da się tak że wszystko naraz np. dzisiaj ćwiczę na siłe a pojutrze na bary??
Moglibyście mi napisać rozpiskę dokładnie co w jaki dzień mam robić??
Napisano Ponad rok temu
nie dasz rady zrobic samych barow duzych, bo chcac nie chcac rece bede pracowaly, a w pewnym momencie moze sie okazac, ze masz zaslabe przedramiona, czy tricpesy, zeby sobie ciezar zarzucic,
jesli masz do dyspozycji duzo sprzetu na silce w szkole to przez 4 tyg dobrze byloby jakbys tam pocwiczyl, trening ACT, czyli rozruszal wszystkie miesnie, potem jesli bardzo chcesz to mozesz cwiczyc tylko bary, tricepsy i bicepsy, no i moze jeszcze kaptury i przedramiona , ale ja nie wiem czemu nie chciec miec duzych cyckow
Napisano Ponad rok temu
jak dobijesz nawet gdzies do 80kg lub troche mniej to wcale nie bedzie chyba duzo przy twoim wzroscie ?
nie dasz rady zrobic samych barow duzych, bo chcac nie chcac rece bede pracowaly, a w pewnym momencie moze sie okazac, ze masz zaslabe przedramiona, czy tricpesy, zeby sobie ciezar zarzucic,
jesli masz do dyspozycji duzo sprzetu na silce w szkole to przez 4 tyg dobrze byloby jakbys tam pocwiczyl, trening ACT, czyli rozruszal wszystkie miesnie, potem jesli bardzo chcesz to mozesz cwiczyc tylko bary, tricepsy i bicepsy, no i moze jeszcze kaptury i przedramiona , ale ja nie wiem czemu nie chciec miec duzych cyckow
W sumie nie chodzi mi o to żebym ich wogle nie miał ale chcę ich mieć jak najmniej
Chodzi mi oto że chcę ćwiczyć żeby mieć jak największe bary i siłę a reszta mnie nie obchodzi
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
krótkozapisz sie na gimnastyke, tacy zawodnicy maja wielkie bary
embase, musisz a przynajmniej wypadaloby jesli ten sport chcesz traktowac w miare powaznie a nie tylko "sezonowo" na plaze cwiczyc wszystkie partie. nie tylko to co chcesz poniewaz miesnie sa tak synergicznie ulozone ze cwiczac nawet Twoje ulubione barki aby podnosic niebotyczne ciezary przy wypychaniu sztangi musisz miec silny triceps...do zarzucania znow i utrzymania sztangi chociaz przedramie a bynajmniej przy wypychaniu sztangi w siadzie/stojac prostowniki pleców. taki inny przyklad znow przy plecach pracuje biceps tak wiec chcac rozbudowac 1 partie tak naprawde trzeba popracowac nad kilkoma miesniami...juz nie wspomne o nogach ktore sa filarem i ich trening ulatwia rozwoj gornych partii (cwiczac nogi masz wiecej hormonow anabolicznych w organizmie) dlatego cwiczac 1-2 partie tak naprawde dla nas "obeznanych z tym sportem" jest śmieszne hehe
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. trening act w podwieszonym temacie
Już rozumiem dzięki
I ostatnie pytanie....czy ten trening act i hst to oddzielnie robić np. 2 tygodnie jedno a potem drugie czy mogę załóżmy to i to robić w jeden dzień??Jak nie to ile robić ten trening act żebym mógł zacząć robić hst??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_MariuchxD_*
Napisano Ponad rok temu
poza tym link nie dziala
Napisano Ponad rok temu
po końcówce rozpoznaje tu trening:http://forum.suplementy.p...zka-vt13163.htm
http://www.fabrykasi... ... t13163.htm
jak bede mial czas napisze kiedys drugi trening dla osob ktore juz pierwszy etap sztangi i sztangielki maja za soba tylko ze ochoty brak mi na napisanie czegos tak duzego z gifami jak ten 1 trening