Proszę o pomoc!!
Napisano Ponad rok temu
Jak to bywa na początku każdego tematu - wstęp.. A więc ćwiczę od jakiegoś czasu bla bla bla..
A teraz do rzeczy.. Zauważyłem jakiś czas temu, że prawie nie rośnie mi lewy biceps i nie mam w nim tyle siły co w prawym.. Od niedawna zacząłem ćwiczyć na mase i chciałbym jakoś nadrobić z tą lewą łapą.. Generalnie po wysiłku na bicepsy po dwóch dniach już nic nie czuję, dlatego czy mógłbym ćwiczyć lewego bica 2-3 razy w tygodniu, a prawego tylko razy?! Strasznie zależy mi na tym, aby szybko dorównał on prawemu..
Napisano Ponad rok temu
Troche nie tak. Rób na słabszego bicka 1-2 powtórzenia więcej niż na mocniejszego i za jakiś czas powinno się to "naprostować".Hey!
Jak to bywa na początku każdego tematu - wstęp.. A więc ćwiczę od jakiegoś czasu bla bla bla..
A teraz do rzeczy.. Zauważyłem jakiś czas temu, że prawie nie rośnie mi lewy biceps i nie mam w nim tyle siły co w prawym.. Od niedawna zacząłem ćwiczyć na mase i chciałbym jakoś nadrobić z tą lewą łapą.. Generalnie po wysiłku na bicepsy po dwóch dniach już nic nie czuję, dlatego czy mógłbym ćwiczyć lewego bica 2-3 razy w tygodniu, a prawego tylko razy?! Strasznie zależy mi na tym, aby szybko dorównał on prawemu..
Napisano Ponad rok temu
No tak, ale na prawą np w uchwycie młotkowym mogę machać bez problemu sztangielką 12kg, a lewą nie potrafię ani razu jej "podnieść".. Co robić?Troche nie tak. Rób na słabszego bicka 1-2 powtórzenia więcej niż na mocniejszego i za jakiś czas powinno się to "naprostować".
Napisano Ponad rok temu
jaką masz różnicę w obwodachNo tak, ale na prawą np w uchwycie młotkowym mogę machać bez problemu sztangielką 12kg, a lewą nie potrafię ani razu jej "podnieść".. Co robić?
Napisano Ponad rok temu
łooooo to bardzo dużo. Może na mocniejszą łapę poleć "lajtowo" a słabszej "daj po dupie" żeby się wszystko wyrównało.Jakieś 2,5cm
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że bardzo dużo.. A może jednak mógłbym spróbować zwiększyć intensywność treningu na słabszą do dwóch w tygodniu?łooooo to bardzo dużo. Może na mocniejszą łapę poleć "lajtowo" a słabszej "daj po dupie" żeby się wszystko wyrównało.
Napisano Ponad rok temu
Okej do dwóch/tydzień możesz tylko pierwszy trening w tygodniu zrób na max'a a drugi lżejszy. I odstep między tymi treningami około 2-3 dniWiem, że bardzo dużo.. A może jednak mógłbym spróbować zwiększyć intensywność treningu na słabszą do dwóch w tygodniu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Kiedy spojrzysz w oczy pięknej dziewczynie
nie odmowisz mi tych slow, ze jest zycie pozytywne...
Jedyne granice są w Twojej głowie !
Nie potrzebuje plusików, wazne jest to, że mogłem pomóc.
Napisano Ponad rok temu
0,5cm to duzo osob tyle ma sam mam troche lewego bica mniejszego no,ale jak 2,5?no 2.5 cm to sporo ja mam gdzies 0.5cm wiecej w jednej ale nadrabiam. Moj trener od zapasow mowil ze tylko przy zapasach rowno wszystkiemiesnie rosną... ale czy to prawda licho wie. Życze udanej poprawy "bica"
pozdro
Napisano Ponad rok temu
No niestety 2,5cm.. Oczywiście, że ćwiczę na słabszą rękę, ale po prostu w prawej mam powera, a w lewej lipaa.. Od dzisiaj ostro biorę się za słabszą rękę i zobaczymy co z tego wyniknie.. Generalnie to zauważyłem również, że lewego trica też mam słabszego, więc pewnie dlatego jest taka duża różnica.. Pożyjemy zobaczymy..0,5cm to duzo osob tyle ma sam mam troche lewego bica mniejszego no,ale jak 2,5?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok.. Więc wtedy kiedy robię bicepsa jadę normalnie na dwie ręce z dodatkiem jedniej lżejszej serii na słabszą łapę, a w dzień kiedy mam trica dorzucę jeszcze słabszego bica.. Dzięki za porady i jak będą jakieś poprawy, dam znać..To połącz sobie bica z tricem wtedy jest duza pompa i podobno lepsze przyrosty
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie to nie rób więcej powtórzeń na słabszą rękę tylko zaczynaj cwiczenia od tej słabszej, jak lewa zrobie tajmy na to 10 powtórzeń a prawa 15scie to nie rob prawa tyle tylko rob tyle co lewa. Ja kiedyś też miałem różnicę jakieś 1cm i właśnie cwiczyłem tak jak napisałem wyżej, Oba bicepsy równiuteńkie mam może 1mm różnicy ale to norma. Sam mam lewą słabszą aż mnie to flustruje czasem no ale ...
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika