gainer wlasnej produkcji?
Napisano Ponad rok temu
on ze gainery kupowane w sklepach to tanie cukry z dodatkiem bialak, i ze lepiej bylo by kupic odzywke bialkowa, i zmieszac (mikser) ja z musli (np rodzynki maja ok 71g wegi w 100g produktu) i wypijajac to np z mlekiem. jak sie to ma w rzeczywistosci, co wy na to?
kupilem sobie dzisiaj gain bolika 6000, w necie znalazlem stronke gdzie jest promocja gain bolic 3x1000g za okolo76zl (siedzemdziesiat pare zl) +GRATIS gain bolic 6000 1000g czyli 4kg za okolo 76zl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego mozna by zrobic 3,5-4 gainery bialko (opakowanie 750g) te jest w cenie troszke tansze od 3gainerow po 1000g, dodac do tego trzeba produkty weglowodanowe wiec jak sie uprzec mozna zaoszczedzic do jednego gainera. ale nie wiem czy warto ryzykowac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie to się mija z celem. Gainera bierzesz wtedy gdy nie masz czasu na zrobienie normalnego posiłku i wcelu uzupełnienia diety.
chodzilo mi o przyzadzenie takiego gainera np raz w tygodniu np w niedziele, by moc go szamac przez caly tydzien, wrzucasz bialko, wegle i mixujerz, tak by starczylo na tydzien.
Napisano Ponad rok temu
Ale sama idea robienia 'domowego gainera' zamiast wydawać kasę na sklepowego gainera jest w porządku. Tylko że taki gainer nie postoi dłuzej niż dwa dni. Więc jeżeli chcesz zaoszczędzić kasę i robić domowego gainera to OK. ale przelicz czy przypadkiem nie wydajesz więcej niż zakupienie gainera w sklepie no i dodaj stracony czas na mixowanie. No chyba że się uczysz jeszcze i starzy Ci kupują jedzenie wtedy rzeczywiście można dużo zaoszczędzić
Napisano Ponad rok temu
ja bym nie pił takiej mieszanki
tak z ciekawości sprawdziłęm i cena 200-250 g rodzynek
kształtuje sie na poziomie 5-11 zł
także wcale nie jest to tania alternatywa.
Guest_Patryk 666_*
Napisano Ponad rok temu
.....pozostaje jeszcze kwestia smaku...
Napisano Ponad rok temu
tylko przed przyrzadzeniem zalewasz odpowiednia ilosc i pijesz.
poniatowski, dobry pomysł, ale bardziej opłacalne niż zwykły gainer to nie będzie- ale na pewno zdrowsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
50 g rodzynek
kształtuje sie na poziomie 5-11 zł
także wcale nie jest to tania alternatywa.
rodzynki paczkowane kosztuja (z ARO) 90 groszy za 100gr w ktorych masz prawie tyle wegli co w gainerze. w hipermarkecie dzis kupilem kilogram rodzynek (100gr za 0,56zl) rodzynki sa tanie, duzo rzeczy i tak kupuje w makro, zjadam 200gr bialka i 600gr wegli dzinnie, wiec szukam alternatyw, bo by utrzymac ten poziom to potzreboje wolnego dnia, pracoje, wiec duzo szamy przygotowuje rano, jajka, puchy z tunczykiem, makaron, od paru dni pije duzo mleka, w litrze jest 30gr bialka i 47 gr wegli, nie widze problemu by dziennie wypic 2 litry. a to jedna trzecia zapotrzebowania na bialko dla mnie.
a co do mieszanek to jajka popijam mlekiem, mieszajac w ustach, a twarog zagryzam bananami. mozna sie przyzwyczajic