Trening na rzeźbę + dieta
Napisano Ponad rok temu
Przerzuciłem kilkanaście stron i for w poszukiwaniu konkretów na ten temat, ale połowa albo wygasła, albo jest tworzona indywidualnie pod daną osobę. Dlatego zwracam się z prośbą o ułożenie w miarę możliwość planu na rzeźbę + dietę.
Wiek 19 lat, wzrost 185cm, waga 84kg. Uprawiałem gimnastykę, jednak z powodu kontuzji kostki musiałem przerwać tą aktywność fizyczną. Z powodu bezczynności, która trwała około pół roku niestety odłożyło mi się tłuszczu w okolicach pasa jak i zada i ud. Przytyłem około 6/7 kilo co mnie zbytnio nie cieszy. Puki co uczęszczam na basen w czwartki i soboty. Trening na siłowni chciałbym rozłożyć na 3 dni mianowicie:
Poniedziałek:
siłownia
Wtorek:
-----
Środa:
siłownia
Czwartek:
basen
Piątek:
siłownia
Sobota:
basen
Niedziela:
-----
W sumie tak jak napisałem powyżej, zależały by mi na zbiciu tych niepotrzebnych kilogramów, wyrzeźbieniu sylwetki i wzmocnieniu lekko mięśni gdyż planuję powrót do dawnego sportu.
a co z dietą ? - czego się trzymać a od czego "uciekać", w jakich proporcjach?
można to jakoś rozbudować?
z wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To moze sprbuj wedlug planu "Full Body Workout"- jest duzo o nim na necie.Witam.
Przerzuciłem kilkanaście stron i for w poszukiwaniu konkretów na ten temat, ale połowa albo wygasła, albo jest tworzona indywidualnie pod daną osobę. Dlatego zwracam się z prośbą o ułożenie w miarę możliwość planu na rzeźbę + dietę.
Wiek 19 lat, wzrost 185cm, waga 84kg. Uprawiałem gimnastykę, jednak z powodu kontuzji kostki musiałem przerwać tą aktywność fizyczną. Z powodu bezczynności, która trwała około pół roku niestety odłożyło mi się tłuszczu w okolicach pasa jak i zada i ud. Przytyłem około 6/7 kilo co mnie zbytnio nie cieszy. Puki co uczęszczam na basen w czwartki i soboty. Trening na siłowni chciałbym rozłożyć na 3 dni mianowicie:
Poniedziałek:
siłownia
Wtorek:
-----
Środa:
siłownia
Czwartek:
basen
Piątek:
siłownia
Sobota:
basen
Niedziela:
-----
W sumie tak jak napisałem powyżej, zależały by mi na zbiciu tych niepotrzebnych kilogramów, wyrzeźbieniu sylwetki i wzmocnieniu lekko mięśni gdyż planuję powrót do dawnego sportu.
a co z dietą ? - czego się trzymać a od czego "uciekać", w jakich proporcjach?
można to jakoś rozbudować?
z wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje
pozdrawiam
jesli chcesz cwiczyc pospolitym planem to bedzie on sie ruznil od planu na mase iloscia powtorzen (na rzezbe np 16,14,14,12)
albo poprostu aeroby
diete musisz dostosowac do wagi ciala , stopnia wysilku. predyspozycji itd. (potrzebne informacje znajdziesz w dziale dieta)