Jedzenie podczas redukcji
Napisano Ponad rok temu
moim celem jest zrzucanie troche tłuszczyku aby mięśnie były bardziej widoczne. Posiadam pomoc w postaci Carbo, Tauryny, witaminek, Omegi, TSE. Co do treningu założe inny temat.
Nie chodzi mi tutaj o jakąś dietę, bo nie mam czasu na takie rzeczy (dziewczyna, rodzina, szkoła), a poza tym nie mam profesjonalnej wagi do odmierzania pokarmu co do grama. Tylko o to co muszę jeść, czego lepiej unikać/jeść w rozsądnych ilościach i czego wogóle nie jeść.
Oto moje założenia: Zamiarzam jeść 5 razy dziennie o tej samej porze śniadanie 6.30 w szkole koło 10, przed siłownią/aerobami 15.30-16 i po siłowni/aerobach o 19 i koło 21 jakiś owoc czy inne warzywko.
1 POSIŁEK
Tutaj będzie zawsze to samo Płatki z mlekiem
2 POSIŁEK
szkolna kanapka (białe pieczywo, sałata, ogórek, pomidor, wędlina) full wypas kanapki sprzedają u nas
3 POSIŁEK
Ryż z Kurczakiem, kluski z serem, co mogę jeść zamiast ryżu? on niezawsze mi wchodzi? Co jeszcze mogę jeść jako 3 posiłek?
4 POSIŁEK
Co moge jeść jako 4 posiłek? Tuńczyka jakieś ryby wędzone, sałatkiz tuńczyka i kurczaka albo jakieś warzywne, twaróg? poradźcie coś
5 POSIŁEK
Tutaj najbardziej mi pasuje jakiś owoc albo warzywo wkońcu zbliża się sezon na pomidory i truskawki
I jeszcze jedno pytanie: W wielu tematach jest napisane że zamiast posilku można zjeść carbo. No ale jak to zrobić rozpuścić w wodzie te 60gr i wypić czy mozna na sucho to zjeść? i czy to jest dobre rozwiązanie jedzenie carbo zamiast posiłku?
z góry dzięki za pomoc. pozdro
Napisano Ponad rok temu
Dobre źródła białka:
Chudy nabiał,odzywki białkowe, cielęcina,dziczyzna,chude wędliny dobrej jakości ryby (najlepiej mórz północy),jajka (polecam cale),drób,szczególnie piersi kurze i indycze,wołowina, soja,
Unikaj:
Kiełbasy, parówki, wieprzowiny,
Złe:
Konserwy mięsne jakiekolwiek
WĘGLODOWANY:
Dobre źródła węglowodanów:
Otręby, płatki, warzywa, owoce, ryż brązowy biały preparowany, kasza, miód, chleb razowy ,carbo
Unikaj:
Dżemy, jogurty słodzone, słodycze
Złe:
Biały chleb, bułki, serki słodzone
TŁUSZCZE:
Dobre źródła tłuszczy:
Avocado, tłuste ryby północnych mórz, oliwa z oliwek, tran, siemie lniane
Unikaj:
Tłuszcz zwierzęcy nasycony
Złe:
Margaryny, pokarmy smażone zbyt długo
Ciezko jest zrzucic zbedne kg bez diety redukcyjnej
4 posilek ryba
Ostatni posilek lepiej zjesc jakies bialko np, Serek Wiejski
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamiast ryżu np kasze
wylicz ile czego musisz jeść i jak chcesz to stosuj dietę na oko.. mleko odmierzysz, płatki to łyżką też odmierzy jako tako...ryż można z torebek brać i też masz odmierzony, tuńczyk tak samo odmierzony
po treningu carbo, ok 20-30min poźniej tuńczyk a po 1h-1,5h posiłek 4 - np jajecznice
na ostatni posiłek jedz tylko białko
Napisano Ponad rok temu
A tak poza tym to Cavalier to też mój ulubiony trunek, polecam rozrabiać z wodą gazowaną
Znacie Leona? Każdy go zna, on zawsze Cavaliera w kieszeni ma
Cavalier connecting people
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
słyszałes o diecie dostosowanej zaleznie do danej gropy krwi?
ta dieta w rzeczywistości tyle zmienia temu co ma tą "właściwą" grupę co temu co dałeś koszulkę do wyciskania, a ciśnie maks 50kg.... to co to mu pomoże 2,5kg wątpie nawet... analogicznie jest z tą grupą krwi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cel do konca 2007 ---> OSIAGNIETY - 100kg na klatę ---> 75kg wagi - BRAKUJE 2 KG
Napisano Ponad rok temu
a co do samej diety
1 POSIŁEK
Tutaj będzie zawsze to samo Płatki z mlekiem - zmieniłabym mleko na jugurt i np co drugi dzień otreby ze śliwkami pomogą w pracy jelit
2 POSIŁEK
szkolna kanapka (białe pieczywo, sałata, ogórek, pomidor, wędlina) jak możesz to zmień na ciemne pieczywo
3 POSIŁEK
Ryż z Kurczakiem, kluski z serem, co mogę jeść zamiast ryżu? - zamiast ryży może być kasza gryczana ma podobna wartość kaloryczną
5 POSIŁEK
Tutaj najbardziej mi pasuje jakiś owoc albo warzywo - a może sałatka grecka warzywa pomidory papryka cebula ogórek trochę oleju ser feta albo zwykły biały
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji jeszcze mi napiszcie jak suplementować białko czy tak jak jest napisane na etykiecie że po przebudzeniu, po treningu, i przed snem? Czy wystarczy że tylko jako 5 posiłek sobie walne białeczko?
Napisano Ponad rok temu
białka nie traktowałaby jak cały posiłek i nie rezygnowałabym z kolacji to raczej jest dodatek