Kondycja
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie... ćwiczę od około 3 miesięcy: niektóre ćwiczonka z treningu domatora, kilka z hantlami no i do tego rowerek i 2 ćwiczenia na brzuch...
I tu moje pytania: 1.co najlepiej wpływa na kondycję...? Rower czy bieganie... sądzę iż to prawie to samo lecz wole wiedzieć
2. Czy jeśli ćwiczę 6 Weidera a do tego brzuszki to czy jedno drugiego że tak powiem nie zakłuca??
3.Czy w wieku 14 lat powinieniem ćwiczyć mięśnie grzbietowe czy też nie??
Z góry thx za odp....
Napisano Ponad rok temu
2. bez sensu, rob a6w
3. czemu nie?
Napisano Ponad rok temu
A jeśli mam jedną hantlę 5.5kg i ma po bokach wystarczająco duzo miejsca to moe jej uzywać jako sztangi?? Np. podnoszenie od miednicy do klaty stojąc....
Napisano Ponad rok temu
Thx za odpowiedź Wolałem się upewnić...
A jeśli mam jedną hantlę 5.5kg i ma po bokach wystarczająco duzo miejsca to moe jej uzywać jako sztangi?? Np. podnoszenie od miednicy do klaty stojąc....
jak nie zrobisz sobie krzywdy. a to cwiczenie co chcesz robic to cwiczenie na barki i kaptury jak dobrze zrozumialem
Napisano Ponad rok temu
Jest to trening domowy więc chcę dotrenować większość partii mięśniowych:D:P
Napisano Ponad rok temu
A jak już ktoś będzie odpowiadał to jeszcze jedno to mój dzienny trening domowy:
Pompki:
półpompki 10x2
pompki z oparciem rąk o ścianę, schody i z oparciem nóg o krzesło... serii nie podaje:P
Kilka ćwiczeń z hantlami z 2,3 takie podstawowe na głowne partie mięśni
Nogi:
mechaniczny rower 3x10min
przysiady 3x20
i na dworze częste bieganiny z psem:P
Brzuch:
4 x A6W
Po prostu chcę najbardziej wzmocnić nogi bo ręcę mam dosyć silne...
Jest to tening domowy do tych co się nie pokapowali:D
Napiszcie mi co jeszcze moge dołozyć tylko nie jakieś wyszukane ćwiczenia tylko podstawa!!!
Napisano Ponad rok temu
wzrost: 178
kark: 43,5
Klatka: 107
talia: 74
Ramię: 34
przedramię: 30
talia: 75
biodra: 88
udo: 54
łydka: 37,5
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze jedno pytanko: od ilui seri mogę zacząc A6W?? ja sądzę że 4 serie na dzień wystarczą i codziennie będę dokładał jedno ćwicznie ( ćwiczenie nie serie)?
Jest to trening domowy więc chcę dotrenować większość partii mięśniowych:D:P
zazwyczaj A6W zaczyna sie od jednej seri i po 6 powturzen kazdego cwiczenia, drugi i trzeci dzien to juz dwie serie itd. Czesto nie przekracza sie nawet trzech seri,
Do planu mozesz dolozyc podciaganie na drazku dla zmocnienia plecow
Napisano Ponad rok temu
A tak przyokazji: Czy dobrze jeśli bedę miał na dzień jeden podstawowy trening a do tego (jeśli będę miał siłe:P) np. kilka pompek lub jedna seria A6W.. Tak do pobudzenia mięśni:D Co o tym sądzicie?? Czy przyśpieszy to wzrost mięśni?
I jeszcze jedno: co sądzicie o tym treningu na mięśnie brzucha [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Czy nie wydają się lepsze od A6W?
Napisano Ponad rok temu
nie przyspieszy, miesnie musza odpoczywac.Dzięki wielkie za odpowiedź
A tak przyokazji: Czy dobrze jeśli bedę miał na dzień jeden podstawowy trening a do tego (jeśli będę miał siłe:P) np. kilka pompek lub jedna seria A6W.. Tak do pobudzenia mięśni:D Co o tym sądzicie?? Czy przyśpieszy to wzrost mięśni?
Napisano Ponad rok temu
A właśnie "Janu" oprócz drążka masz jakieś zastrzeżenie jeszcze do mojego planu czy nie:D Zaniedługo kupie sobie worek bokserski bo mam ochotę troche poboksować a słyszałem że to bardzo pomaga na biceps, triceps i spalanie tkanki tłuszczowej. A co do drążka to podciągam się ,ale tylko kilka razy bo mam jako tako słabo rozwinięte mięśnie klatki piersiowej i po mocniejszym treningu na partie w okolicach klaty jestem że tak powiem trochę zabardzo porozciągany ( właśnie od tego robie duzo pompek)
Napisano Ponad rok temu
Pirat dzięki za pomoc:)
A właśnie "Janu" oprócz drążka masz jakieś zastrzeżenie jeszcze do mojego planu czy nie:D Zaniedługo kupie sobie worek bokserski bo mam ochotę troche poboksować a słyszałem że to bardzo pomaga na biceps, triceps i spalanie tkanki tłuszczowej. A co do drążka to podciągam się ,ale tylko kilka razy bo mam jako tako słabo rozwinięte mięśnie klatki piersiowej i po mocniejszym treningu na partie w okolicach klaty jestem że tak powiem trochę zabardzo porozciągany ( właśnie od tego robie duzo pompek)
masy to Ty nie zrobisz tak cwiczac ale polepszysz kondycje-jak najbardziej. rzezba tez Ci sie poorawi i pokarze sie jakis zarys miesni. jestes jeszcze mlody wiec masz jeszcze czas. jak za jakis czas bedziesz czul sie na silach i nie minie Ci zapal to polecam trening na mase ale za tym idzie kupno nowege sprzetu, moze profesjonalna silownia??? narazie cwicz jako domator,poprawiaj kondycje przyzwyczajaj miesnie do tego co czeka je w przyszlosci. POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy lepiej ćwiczyć jedną partię mięśni na raz czy z przerwami np. ćwiczenie z hantlami i cwiczenie na brzuch, cwiczenie z hantlami i cwiczenie na nogi itp. Czy lepiej wszystkie ćwiczenia na mięśnie bicepsa na raz?? i oczywiście brzuchai nóg:D
Napisano Ponad rok temu
Heh jak zwykle kolejne pytaneczko:D:P
Czy lepiej ćwiczyć jedną partię mięśni na raz czy z przerwami np. ćwiczenie z hantlami i cwiczenie na brzuch, cwiczenie z hantlami i cwiczenie na nogi itp. Czy lepiej wszystkie ćwiczenia na mięśnie bicepsa na raz?? i oczywiście brzuchai nóg:D
lepiej ciwicz kilka cwiczen podrzad na jedna partie miesni. zaczynaj cwiczyc od wiekszych parti np od nog. cwiczenia na male partie typu biceps zostawiaj na koniec.
Napisano Ponad rok temu
Czy jeśli przy A6W chcę wyrobić mięśnie to muszę mieć dięte wysokobiałkową?? Bo tak czytałem...;/
I przy wzroscie 175 i wadze 68 po jakim czasie zobacze choć mały zarys mięśni na brzuchu jeśli tak za tydzień zaczął bym dodawać cykle regularnie?? Sądzę że gdzieś po 2 miechach:P
Napisano Ponad rok temu
A i czy A6W rozwija także mięśnie skośne brzucha?
walnij sobie do tego brzucszkow serie i bedziesz mial najlepsze cwiczenia na proste i skosne brzucha, brzuchki - spiecia brzucha - 2 sekundy
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Pytaneczko:P
Czy jeśli przy A6W chcę wyrobić mięśnie to muszę mieć dięte wysokobiałkową?? Bo tak czytałem...;/
I przy wzroscie 175 i wadze 68 po jakim czasie zobacze choć mały zarys mięśni na brzuchu jeśli tak za tydzień zaczął bym dodawać cykle regularnie?? Sądzę że gdzieś po 2 miechach:P
dieta jak najbardziej
to kiedy wyrzezbi sie brzuch zalezy od wielu czynnikow np. ile tkanki tluszczowej znajduje sie na brzuchu, od predyspozycji, od jakosci diety itd.