Co sadzicie o tym bialku
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=43234
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
piterson, niektorych smakow nie da sie odroznic, wiec IMO smak obojetny
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie, lepiej dostarczyc z jedzeniana noc wiec ja bbym przystal na twarozku;]
3 porcje to pewnie ponad 50% dziennego zapotrzebowania pitersona, a nie powinno przkraczac 30%, ktore IMO i tak jest duzo za duzo
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przed snem to lepiej wcinaj twarozek jakis;]
znawco i nie doszly modzie sp 80 to uniwersalne bialko i nadaje sie wysmienicie na nocna noc tez nie bardzo bo mimo wszystko te bialeczko wchlania sie dosc szybko wiec nie bedzie chronilo meisni przez cala noc
jakbym slyszal samego siebie nie skopiowales czasami moich tekstow heherano bierzesz zeby zatrzymac nocny katabolizm. przed treningiem godzinke zeby uwolnic aminokwasy a po treningu pol godziny wlasnei po to zeby nie zmarnowac bialeczka na uzupelnianie glikogenu:P
wolalbym dac 2 porcje przed snem. po treningu wystarczy wegle by szybko zatrzymac katabolizm. one najszybciej to robia odnawiajac zapas energii. a opcja przed snem jest wazniejsza bo wkoncu spisz te 8h i musisz jakos sie zabezpieczyc przez ten czas. jesli bylby to zwykly koncentrat to wtedy zgodzilbym sie z toba ale jesli mamy w sp80 bialko jaja to nalezy je jakos wykorzystac...co do tego brania to skoro 2 razy to rano i pol godizny po reningu i bedzie luz;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) znudzi sie mu jesc to samono ale joks skoro na noc moze walnac sobie jakis twarog odtluszczony to po co marnwoac odzywke na to?
2) zmarnuje kase codziennie kupowac te 150-200g twarogu
3) co mu da wziecie porcji po treningu jesli aminokwasy z bialka jaja uwolnia sie dopiero po kilku godzinach a z tego co pamietam stanowia one az 40 procent. wiec po treningu wykorzysta tylko polowe...biorac pod uwage ze nie nalezy przekraczac 30g w jednej porcji mozna latwo policzyc ze wykorzysta on w okolicach ~18g bialka z koncentratu a tyle to wiesz...smieszna ilosc i lepiej walnac juz pelna porcje przed snem
to chyba nie przeczytales wszystkich moim tematow ze tez ciagle wcinanie kazeiny z twarogu (kazeina kwasowa) ma rowniez i swoje minusy...dlatego w odzywkach uniwersalnych/na noc stosowane sa jaja, micelaryzowana kazeina lub inna jej odmiania kazeina wapnia lub glutamina ale nigdy kazeina taka jak w twarogu czyli kwasowa. jest to dobre i tanie wyjscie no ale nie dzien w dzien bo jakbym opisal efekty uboczne jakie po jej czestym stosowaniu powstaja to pewno juz niechcialoby sie wam jesc codziennie twaroguczlowiek sie szybko uczy i widocznie zapamietalem
Napisano Ponad rok temu