wow znawca ...chyba z dochodzeniówki .a niektózy tutaj to faktycznie tylko z kulek plastikowych strzelaja u babci na wakacjach...ogólnie pieprzysz kolego..na usprawiedliwienie masz to , że to ci "znajomy gadał"...Nie wiem czemu wy tak narzekacie? Strzelał ktoś z tego? Znajomy mi opowiadał...gdzieś czytałem...to naprawde dokładna broń i strzelało mi sie z niej lepiej niż z tego kloca P99 idealny do ukrycia jako broń dla dochodzeniowca spróbuj ponosić P 99 na pasie z 32 pestkami to przestaniesz płakać że P64 taki niepozorny istotnie mało amunicji ale nie jest to przecież karabinek szturmowy tylko broń do szybkiego strzelania w zwarciu a i na 15 metrów to pewna śmierć a w P 99 to mi się nie podoba dźwignia zmiany magazynka totalnie skopana, grube przyżądy celownicze i niewygodne zakończenie magazynka tzw. kopytko
dźwignia zmiany magazynka w p-99 nie jest totalnie skopana ale donbrze wymyslone:
-nie wypniesz magazynka jak broń jest w kaburze
-możesz wypiac magazynek każdą ręką i co najmniej dwoma palcami (kciukiem albo wskazujacym - wg upodobań)
-nie wychodzi poza obrys broni czyli o nic nia nie zaczpisz
grube przyrzady celownicze to tez akurat zaleta a nie wada bo strzelaniach do jakich ta broń jest przeznaczona malutkie przyrzady p-64 sa NIEWIDOCZNE i zanim je gdziekolwiek zgrasz (jesli nie strzelasz odruchowo,po lufie) to umrzesz..
kopytko w magazynku słuzy doprzyspieszenia wypiecia magazynka w przypadku blokowania sie go w uchwycie wieć tez nie jest błędem ale zaletą..ponadto słuzy do szybszego wyjęcia go z kabury..
na koniec o gabarytach : obecnie nosze glocka (z jednym magazynkiem bo po co mi dwa?) i nie płaczę...latao czy zima nic mi na pasie nie przeszkadza.do niedawna nosiłem go na zmiane z beretta (cięższą i grubsza) i też mi to nie rpzeszkadzało...
wiadomo że wielkośc a raczej małość p-64 to zaleta ale jest to JEDYNA ZALETA która NIE PRZESŁANIA jego WIELU wad ..