co na barki?
Napisano Ponad rok temu
- unoszenie rąk ze sztangą wzdłuż tułowia - 4 serie 12powt.
-Unoszenie sztangielek bokiem w górę - 3 serie po 12 powt.
wiem że dup***to, pozdro
Napisano Ponad rok temu
- unoszenie sztangielek bokiem w gore 3x
- unoszenie sztangielek w opadzie tulowia 3x
- podciaganie sztangi do brody w uchwycie na szerokosci barkow 3x
zakladaj pas jesli masz problem z plecami
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - zapraszam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a masz problemy z plecami ?? jeśli nie to wystarczy coś że oprzesz sie o coś płaskiego np jakieś krzesło proste czy cuś i nie forsuj z ciężarami a gdy bedziesz chciał juz poważniejsze ciężary to tylko pas
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
to moj obecny terening i chce po 6 tygodniach zmienic!! pytam o rade bo zalezy mi na dobrych bareczkach:]
- wyciskanie sztangi zza karku
- unoszenie sztangielek bokiem
- unoszenie sztangielek bokiem w opadzie leżąc na ławce skośnej
- podciąganie sztangi w szerokim uchwycie do brody
i teraz nie wiem zbytnio co wywalic
-moze zamiast wyciskania dac arnoldki??
- nie wiem czy bokiem zostawic, w opadzie napewno bo to nalepsze cwiczenie na tylne!
- szerokim chwytem robie bo to dobre na poszerzenie i moze jest jakies inne ktore rowie dobrze dziala ??
z gory THX!!
Napisano Ponad rok temu
tu akurat czesto slysze ze sztangielki w opadzie itd to najgorsze cwiczenie na tylnie anktony bo czesto nie wykonujemy go poprawnie technicznie, lub za duzy ciezar czy chwiejemy cialem i poprostu nie czujemy tych miesni nalezycie. jak masz dostep do maszyn, bram to o wiele lepiej na tylnie robic odwrotne rozpietki. jak chcesz urozmaicenie na barki to wprowadz zasade wstepnego zmecznia . wpierw robisz po 15 powtorzen unoszenie sztangielek bokiem w gore jak masz juz dosyc duza pompe mozesz dac arnoldki. pozniej na dopompowanie albo sztanga wyciskana z klaty lub to o czym pisalem wczesniej odwrotne rozpietki na maszynie. jesli niemasz czegos takiego to poprostu podaruj sobie tyly bo one i tak pracuja w bardzo wieluu cwiczeniach i na koniec daj podciaganie sztangi do brody. w skrocie:nie wiem czy bokiem zostawic, w opadzie napewno bo to nalepsze cwiczenie na tylne!
- boki
- arnoldki
- sztanga z klatki do wysokosci brody
- podciaganie sztangi do brody
jesli masz brame lub maszyne to wtedy mozesz na upartego zrobic tyly i jedziesz:
- boki
- arnoldki lub wyciskanie sztangi z klatki do wysokosci brody
- odwrotne rozpietki na bramie lub maszynie
- podciaganie sztangi do brody
1 schemat napewno mocniej zaatakuje przod i srodek barkow czyli to o co rozchodzi sie nam wizualnie. a tyly i tak beda pracowac przy innych cwiczeniach np plecach wioslowanie. jednak jesli chcesz je koniecznie cwiczyc by miec proporcjonalnie rozwiniete to wtedy dorzuc tyly je do treningu plecow gdzie dosyc mocno tez pracuja. i tak bym to widzial
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu