Na siłke chodziłem kiedyś (około 4 lata temu) przez jakieś 4 miechy ale to tak z nudów i na sucho wiec sie nie liczy. Później matura studia i brak czasu. Ale w soim życiu ćwiczyłem sztuki walki (tae-kwon-do 5 lat i karate 3 lata) ale juz mam 2 lata przerwy wiec też nie wiele sie liczy. Obeznie zależy mi najbardziej na dobrowadzeniu kszałtu mojego ciała to ludzkich rozmiarów

To tyle z historii

wiek -21lat
wzrost - 181cm
waga - 87 kg (rano po klocku

wymiary:
Bicek - 38cm (oba takie same, max 0,5 cm róznicy)
udo - 58 cm (oda takie same )
pas - 102cm (przekleństwo z kalectwem)
i to tyle bo klatki nie imem za bardzo sam zmierzyć ale wygląda całkiem całkiej (proporcjonalnie)
Największą bolączną jest bęben który wystaje i to sporo, troche fatu jest też na cycach

Zdięcia dam jak bedę miał pod ręką kogoś kto mi je zrobi hehe ale mam nadzieje że to bedzie niedługo.
Najpier chce sie skupić na redukcji/rzeźbie żeby nie stracic tego mięska któreco nieco mam heh a pozniej się domasować ale z głową

Co do diety z racji że studiuje (dziennie) to pozostaje standard: słatki kukurydziane z mlakiem rano, kanapki z razowym pełnoziarnistym chlebkiem i szyneczką w dzien i serek wiejski/kefir/jogurt0% na noc. Posiłki te rozkładam na co najmniej 5 i oczywiście po przyjsciu do domu mam obiadek mamusi na który niemam wpłyu wiec jeden posiłem dziennie mam nieprzemyślany

Co do treningów to robie poki co ogólnorozwojówke (3x na tydzień) 2gi tydzień i aeroby (rowerek poki jest błoto na bierzni) po treningu.
A teraz pytanie do forumowiczów z racji że jestem zielony to prosze o porady, subestie, opinie i wszystko co pogłoby mi pomóc i pouczyć.
Jestem otwarty na wszelkie propozycje