DLA "NOWYCH" W TYM SPORCIE
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy jesteśmy ofiarami reklam. Tak, ja też używałem bezwartościowych suplementów. Otwórz pierwszy lepszy magazyn dla pakerów i od razu jesteś bombardowany pseudonaukowym gównem. Może być ciężko, przebić się przez te warstwy do prawdy, zwłaszcza jeżeli jesteś jeszcze leszczem w tym sporcie. [glow=red]Tak naprawdę, żadne super cudowne tabletki czy proszki nic nie zdziałają, jeżeli nie zajmiesz się prawdziwą robotą- treningami i dietą./glow]Innymi słowy, będziesz wyglądał sto razy lepiej trenując ciężko i jedząc porządnie, niż obijając się na treningach i łykając każdą cudowną pigułkę znaną człowiekowi.
[glow=red]Moim zdaniem, suplementy to lukier do ciasta[/glow]. Mogą pomóc, coś wykończyć, doszlifować. Pomagają uzupełniać niedobory podczas diety redukcyjnej. Poprawiają koncentrację, dodają siły i pomagają w regeneracji. Suplementy działają. Działają, jeżeli trenujesz ciężko, trzymasz dietę i używasz tych właściwych. Nie będę wam tutaj gadał głupot. Powiem wam tak:
myslisz je jesz duzo?
wystarczająco długo trenujesz aby brac suple?
masz wystarczającą wiedze aby brac suple?
jesli tak to sie mylisz... jedzenie duzo w ciągu dnia znaczy 5-9 posiłków (anie nie byle jakich!!) jakich? jeżeli chcesz rosnąć, musisz jeść. Czerwone mięso, jaja, ziemniaki, makaron, ryż ( w cholerę czy biały czy brązowy), kurczaki, i uwierz w to lub nie - chleb. To są twoi przyjaciele. Powinni cię odwiedzać 6-8 razy dziennie. jesli to spełniasz to postawiłes juz pierwszy krok...
jesli nie trenujesz dłuzej jak 6 miechów (powazny trening) to zapomnij o jakich kolwiek suplach... jesli jestes juz silny (np na klate wyciskasz 10 kg ponad mase swojego ciała) to masz juz za sobą drugi krok...
wiedza...treningi i diety z internetu... a znasz juz swój organizm?wiesz kiedy mozesz dac czadu a kiedy przystopowac? wiesz juz jak jesc i kiedy? wiesz jakie treningi są najle[sze i co ile czasu zmieniac trening? jesli wiesz to wszystko to trzeci krok juz za tobą teraz mozesz przystąpic to suplemaci :) kup sobie jakąs kreatynke aminokwasy geinerka czy tam białko i oczywiscie jakies witaminki :)
Napisano Ponad rok temu
podstawa to wlasciwa dieta i trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
6-8 posilkow dziennie??
5-6 starcza
Napisano Ponad rok temu
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
SUPLE PUZNIEJ!!
Napisano Ponad rok temu
niezbedne:bialko,kreatyna,omega3(stala suplementacja),witaminy(stala suplementacja),r-ala,carbo,zma(stala suplementacja)
z czego bialko i carbo zalezy od naszej diety natomiast te na ktore szkoda pieniedzy to:
zbedne: bcaa,hmb,l-glutamina,tribulus i wiele innych shitow typu biosterol,testosterol
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
jakbym miał jeść 9 posiłków dziennie to chyba nigdy nie zacząłbym pakować5-9 posiłków
ja bym nie powiedział że to jest aż tak ważne, wystarczy znać zawortosci w NNKT w tłuszczach codziennego użytku i spokojnie bez wysiłku w diecie można dostarczyć ich dużo. jak znajde ksiażke do chemii organicznej to może wrzuce jaki olej jakie tłuszcze zawiera. pamietam że słonecznikowy ma bardzo dużo CLA który jest alpha- omega 3omega3
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
rano posiłek+witaminki(zalezy o której sie wstaje:))
wciskamy między posiłkami jakies białeczko czy gainerka
za 2h znowu (i mamy dopiero cos koło 12)
tu proponował bym wcisnąc gainera ale nisko białkowego (15%)
o 14 znowu (mniejszy lekko strawny bez mięsa)
o 16 łykamy suple i lecimy na siłke
po siłce wypijamy jakiegos gainera
i za 30 min posiłek po skonczeniu tego posiłku mamy cos koło 18-18.20
o 20 znowu cos szamiemy
i na noc pijemy białeczko
i normalnych posiłków mamy tylko 5 ale doliczcie sobie jeszcze gainery to razem wychodzi 9 mozna dowolnie to zrobic mój kolego wstaje o 6 i je co 2h do 22...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
WIELKIE SORY!! chodziło mi o łosośa zawsze mi się mylą
100g zawiera :
176kcal
20g- białka
0,0 -węglowogany
2,0 -tłuszcze nasycone
4,3 -tłuszcze jednonienasycone
2,5 -tłuszczewielonienasycone
1,4 -kwasy omega3
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
W swojej diecie nie jadłem ziemniaków, bo nie lubię ich obierać i gotować Za to zapychałem się makaronem i ryyyżem