Mam przez 9 lat zawodowo zajmowalem sie Break Dance... tak naprawde bardzo zawodowo wiec nie obce mi jest pojecie wyrzeczenia, wysilku, ciezkiego treningu, czekania na efekty ktore przychodza bardzo powli... nie szukam cudu... chce zrzucic swoja wage ktora po wyjezdzie do USA wzrosla do niewyobrazalnych rozmiarow... co widac na zdjeciach niestety...Mieszkam na stale w NYC i nie nie nie nie chodzi o hamburgery to tylko mit mc donalds, burger king, KFC, PFC, Wendys... to tylko mity.. takie jedzenie jje sie naprawde okazjonalnie, w drodze, jak juz nei ma wyjscia itp... tu sie nie jje hamburgerow a problem jest w tym ze jedzenie tu rozni sie skladem bardzo od Polskich standardow, tu sie jje sztuczny chleb ze sztucznym masle ze sztucznym serem popiajato gazowanymi napojami wszelkie masci... i dzieki temu BIALY emigrant najczesciej nabiera wage bardzo szybko... nie powiem zebym kiedy kolwiek byl chdu i wogole, zawze bylem duzy chlop ale nie spasiony tak jak w chwili obecnej,
Ok zaczynamy... przepraszam ze bede uzywal wagi w funtach tak mi naprawde latwiej umowmy sie ze 1 funt to 0,5 kg i bardzo bym prosil zeby ci ktorzy beda regularnie tu zaglada pisali do tych ktorzy beda zdziwieni cyframi ze tu chodzi o FUNTY i Umawiamy sie w zaokragleniu dosc duzym to 1funt - 0,5 kg
Cel: Zrzucic jak najwiecej sie da tkanki tluszczowej, zyskujac Tkanke miesniowa powiedzmy w srednio duzej ilosci
Miejsce gdzie cwicze: Silownia naprawde bardzo fajna za niewielka sume mam dostep do swietnego miejsca przygotowan olimpijskich do dyspozycji mam: Sala gimnastyczna, worki trenigowe, silownia, basen, jacuzy, 3 rodzaje saun (Para, Sucha i Eukaliptus), solarium, Cardio room (wszelkie mozliwe przyrzady do mierzenia czynnosci zyciowych, wydolnosc, sila, poziom tluszczu w organizmie itp po mojemu swietna sprawa), Bierznie trenigowe, rowery, ergometry.
Dieta...
No i tutaj od wielu dostane po dupie... niestety z racji zawodu i kraju w jakim mieszkam dieta jakie tu widze i naprawde podziwiam jest nierealna... jestem managerem w restauracji zajmujacej sie w 90% jedzeniem "owoce morza" wiec moja dieta na dzien dzisieszy to: 80% ryby swierze: tunczyk. losos, i wiele innych plus wszelkie homary, krewetki, malrze, slimaki, ostrygi osmiornice, i tego typu paskuctwa. Slodycze oczywiscie nie istnieja w mojej diecie, staram sie jesc malo ale czesto, unikam wszelkiego co zle, smarzone, tluszcze itp... wiem dieta jest najwaznie niestety to jest problem natury technicznej a nie mojej... bez szans poprostu, pgraniczenie kalrii jak sie da ale nie w glupi sosob
Suplementacja:
Podstawa tego dziennika i mojej suplementacji jest zdecydowanie THERMAL PRO i na niego najbardziej licze biore go w ilosci 1 kapsulka przed treningiem i jedna po. dodalem do tego HMB w ilosci 3g jeden rano, jeden przed i eden po treningu
Trenuje od 1,5 miesiaca przez pierwszy miesiac waga nawet nie drgnela ale pocieszalem sie ze przynajmniej nie poszla w gore...jak wyglada trening bedzie nizej... Thermal biore 5 dni dopiero i o to co zauwazylem: po pierwszych 3 dniach spadek wagi ok 6 funtow... 5 dnia waga wskazywala 8 funtow mniej... nie ciesze sie tym i nie podniecam za bardzo bo wiem ze to prawdopodobnie utrata wody lub cos w tym stylu a przedemna nadal wiele miesiecy ciezkiej pracy.... ze skutkow ubocznych jakie zauwazylem po thermalu: bole serca, szybki oddech, mocne pobudzenie, nerwowosc, nerwowe ruchy i problemy ze skupieniem porzadnym mysli, laknienie jak by mi bardzo spadla mam takie wrazenie... objawy mijaja po ok 2 godzinach, uczucie po Thermalu jest jak... jesli ktos mial do czynienia z kokaina to wlasnie tak to wyglada Po miesiacu treningu zauwazylem chyba duzy wzrost sily przynajnniej tak twierdza ludzie ktorzy sie znaja pierwsze dni na silowni lawka plaska wyciskanie zaczynalem od 75 funtow konczylem 110 i malo mi rak nie polamalo obecnie zaczynam od 110 koncze na 190 mowie w funtach narazie przypominam pozniej jzu nie bede wiec prosze o wyrozumialosc, wydaje mi sie ze ten wzrost sily to chyba ze wzgledu na dawny tryb zycia bo rece mialem naprawde silne no tak mi sie wydaje ale jak jest nie wiem nie znam sie....
Wszelkie miary i liczby:
WAGA : 248 funtow (ok 115kg)
Wzrost : 5'9''ok 177 cm
Przedramie Lewe - 33 cm
Przedramie Prawe - 32 cm
Biceps Lewy - na prosto 37 cm napiety 40,5
Biceps Prawy - na prosto 39 cm napiety 42
W pasie - 108 cm
Klatka - na wydechu bez napiecia 117,kaltka napieta na wdechu 130
Trening: moj trenig zaczyna sie od rozgrzewki w posctaci koszykowki, pol godziny lub biegania szybkiego (tetno 180<) i 10 minut chodu (tetno 120-135) moj lekarz twierdzi ze to mi wystarczy za areoby ze taka rozgrzewke powinienem robic max 3 razy w tygodniu a reszte ogolnorozwojowa rozgrzewka z naciskiem na rozciaganie
Na silowni spedzam ok 2 godzin ale to juz max, po silowni basen plywanie ok 0,5 km bez przerwy i na koniec sauna i jacuzy ok 30 minut
Trening 5-6 dni w tygodniu robie partiami: barki i klatka, biceps i przedramie, triceps i brzuch i plecy
ni bede opisywal szczegolow co ile czego robie chyba ze poporstu ktos chce zebym to napisal wtedy to zrobie powiem tak staram sie zwiekszac ciezar tak jak przy trenigu na mase choc nie az tak bardzo na mase bo staram sie raczej robic wiecej powtorzen niz wiekszy ciezar
No wiec czekam na wszelkie rady porady itp, wsparcie tez mile widziane...... mam nadziejej ze bedzie dobrze... mam nadziejej ze sie uda... nawet jesli waga nie spadnie to i tak napewno bede sie cieszyl ze nie spedzilem tego czasu przy kompie... no zobaczymy zobaczymy....