kwestia kłopotliwa
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
co do mnie to kiedyś pisałem o mojej sylwetce itp., 21 lat, 187 cm wzrostu, 70 kg (po 3 latach ćwiczeń!! sic!) ćwiczenia regularne (ostatnio miesiąc przerwy w ćwiczeniach z powodu kiepskiego stanu zdrowia, już nadrabiam braki), ćwiczę w domu (ławka, hantle, sztanga, atlas) i to chyba tyle, z góry dzięki.
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc ile mogę przyjąć tego białka na dzień
ok. 1,7-2g/kg
taki odstep jest okbo dowiedziałem się że nie powinno się jeść przed treningiem conajmniej 1,5 godziny
mozesz 30 min przed wypic mala porcje gainera badz szklanke soku lub 20g glukozy :>
4-5 lepsza opcjahciałem też wiedzieć czy lepiej jest rozłożyc posiłki na cały dzień (np. 4/5 solidnych) czy mniej ale bardziej konkretnych?
stanie sie - opuszczasz jeden posilek i wychodzi CI 6h postu czyli katabolizm jak by nie patrzec - w szkole kanapki mozesz zjesc i jest looz ew. wygoniej mozesz wypic gaiera badz zjesc np. 1 baton trecai czy stanie się wielka krzywda dla mojej diety jeżeli w trakcie dnia nie zjem jakiegoś posiłku i będę przez jakiś czas chodził głodny (w szkole nie jestem w stanie zjeść porządnie i zdarza się to często).
po cykluo zrobić żeby uniknąć spadku po zaprzestaniu stosowania krety i ile taki spadek może wynieść jeżeli przestanę ją brać (mniej więcej)
1)nadal stosowac diete
2)cwiczyc ale juz na innym poziomie intensywnosci - jezeli cykl kreatynowy byl intensywny to przyda ci sie troche loozu ale oczywiscie tez bez przesady :> chodzi tu o to by uniknac przetrenowania
co ma spasc to spadnie i jezeli zbudowales miesnie to one zostaja - po cyklu spada glownie woda
co do CIebie to proponuje gainer gainer i jeszcze raz gainer !
pozdro
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
i takie techniczne pytanie czym się różni mass xxl od magnuma? słyszałem że magnum jest dla chudzielców (czyli coś dla mnie ) tyle że to samo słyszałem o mass xxl, jaka jest różnica? i chciałem jeszcze zapytać o różnicę między gainerami a odżywkami typowo białkowymi (które odżywki dla jakich osób i jakie różnice)
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze taką ciekawostkę znalazłem, podobno nowość :562:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
piszą tam że to keratyna po której nie ma spadków!! :550:
czy to możliwe???? drogawa ale jakby nie było spadków to bym się skusił raz na 2 miechy
Napisano Ponad rok temu
Sam aktualnie testuje Xpanda i powiem ze jest lux! :-) zupelna inna jakos trenigow :-)
raczej nie - to 2 inne gainery - mass lepszyA! już doczytałem troszkę, magnum to taki mass xxl z keratyną, tak?
tak trzeba kupic jeszcze kreatyne, a ile jej kupisz zalezy od dawek dziennych gainerai czy gdy zdecyduję się na magnuma to mam kupić osobno keratynę i sobie ją zapodawać?
to by byla nalepsza opcja - mass + Xpa może lepiej kupić mass xxl z jakąś dobrą keratynką?
starasz sie jak najmniej - ale jezeli musisz to pijesz czesciej - jasna sprawai ile posiłków w trakcie dnia moge zastąpić w ten sposób?
pozdro
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
a jeszcze takie pytanko, jeżeli skończy się już miesiąc przjmowania krety to dalej biorę mass'a i czy coś jeszcze? czy to wystarczy plus treningi aż do następnego cyklu?
Napisano Ponad rok temu
jezeli chodzi ci o trwaly przyrost to xpand jest najlepszy - co do pompy to bedziesz mialchodzi mi o trwały przyrost suchej masy bez wody
to zalezy co przez to rozumiesz - jezeli chodzi ci ze spuchniesz tak jak na zwyklej kreatynie mono to napeno nie :> ale pompa np. na treningu bedzie super i to jest na + dla tego preparatui sztucznego napompowania
jak jestes chudzinka to pewnie bys potrzebowal sporo gainera co sie rowna sporej dawce monohydratu kreatyny a to doprowadzi do nawodnienia :>i rozumiem że magnum jako gainer odpada?
pozdro
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
a jeszcze mam tylko takie małe pytanko odnośnie diety, widziałem tutaj przepis na domowy koktajl (maslanka + ser bialy + bialka + płatki owsiane + mleko odtłuszczone, wszystko zmiksowane do wypicia), chciałem zapytać czy taki koktajl byłby dobry jako jeden z posiłków w ciągu dnia oprócz 2 porcji gainera? bo jak na moje oko składniki są spoko, całkiem pożywne to chyba i kaloryczne a czy będzie pasować jako jeden osobny posiłek dnia oprócz gainera?
aha i czy jest jakaś troszeńkę tańsza alternatywa dla xpanda? czy to jedyny taki cool środeczek na naszym rynku? i czy np. nie ma innej keratyny po której nie ma spadków? pytam tak tylko z ciekawości bo pewnie i tak nic tego nie przebije
Napisano Ponad rok temu
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
druga rzecz to dawkowanie gainerka, ile sobie go zapodawać, czy dwa razy po 50 g. wystarczy? rano i po treningu? czy jakoś inaczej? i jeszcze odnośnie tego koktajlu o którym pisałem to chciałem się zapytać czy ten miks maślanek, jajek itp. byłby dobry jako samodzielny posiłek oprócz dwóch dawek gainerów na dzień? czy to dobra opcja?
no i takie małe podsumowanie to czy xpand plus gainer i rozsądna dieta mi wystarczą? jako suplementy do nabrania masy? ale tak bez wydziwiania? nie stać mnie na wydawanie tysięcy na odżywki, mam około 280 zł na miesiąc na ten cel i dlatego pytam ;-)
aha a słyszałem też o cell pump czy cos takiego, czy można to porównywać z xpandem? czy są po nim spadki? bo spotkałem się z opinią że xpand jest za drogi a daje to co cell pump ale proszę krzyczeć jeżeli to jakiś bullshit
Guest_bleem_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(w szkole nie jestem w stanie zjeść porządnie i zdarza się to często).
tutaj taka moja mała rada. Nazywam to kanapką masową Adama (tak mam na imię) :
Przcinasz bułkę grahamkę na pół. Wybierasz cały miąższ. W to miejsce pakujesz np. 100 gram tuńczyka lub twaróg lub coś_czego_potrzebujesz. Widzisz w tym jakiś problem?
You hear them crying dying pains
The fist of terrors breaking through
Now there's nothing you can do