Potrzebna rada experta - przyrost masy własciwej
Napisano Ponad rok temu
Waga : 63 kg
Wzrost : 186 cm
Zalezy mi glownie na w miare szybkim i trwalym jak to mozliwe wzroscie masy ciała,jakiej odżywki w rozsadnej cenie najlepiej użyc ( Węglowodanowo - białkowej ) ? Abym mogl osiagnac porzadany efekt - rozumiem doskonale ze odzywka to tylko uzupelnienie scisle przestrzeganej diety + trening.
Czytalem aby nabrac na wadze w gre wchodzi raczej białkowo - węglowodanow i kreatyna - no wlasnie czy mozna tego uzywac jednoczesnie ?? aby wzbogacic odzywke.
Jezeli chodzi o diete to wiem , co do treningów czy wystarczy 3 razy w tyg, ??
Zastanawiam sie nad doborem produktu - co i w jakiej ilosci kupic ??
No i co najwazniejsze - po jakim czasie mozna zauwazyc konkretny efekt przybrania na wadze??
prosze o rady
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
jak zaczynasz dopiero to proponuje trening ogolny a potem dopiero na mase.....
do ogolnego nie potrzebujesz jeszcze gainera potem mozesz sobie kupic(np mass xxl), a kreatyne tez nie polecam Ci narazie, witaminy i gainer starcza
3 treningi w tyg wystarcza
O efektach trudno powiedziec..
Napisano Ponad rok temu
Teraz od 2 tyg. dopiero zaczalem chodzic na silownie - Faktycznie wlasnie zastanawialem sie z poczatku nad tym Gainerem - ale niewiem czy to niejest za slabe , jezeli bym to wspomogl jeszcze kreatyna sadze ze efekt napewno byl by lepszy i chyba szybszy...
Napisano Ponad rok temu
z dobra dieta i treningiem na poczatku mozna bez problemu przytyc ok 4-6kg w ciagu cyklu 6-8 tygodniowego...
a kreatyna bez stazu nie da Ci tyle ile moze Ci dac pozniej jak bedziesz mial zastoj...
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: 02-01-2005, 10:48 ]
A jeszcze jedno - dobrałem sobie diete , rzuccie okiem czy dieta jest porzadna bo mi sie wydaje ze zamalo w niej weglów i białka ?? chyba ze ktos moze mi ulozyc lepsza
1 posiłek
Mleko 0,5% - 500g
Płatki owsiane – 100g
2 posiłek
Chleb żytni
azowy – 150g
Margaryna roślinna – 15g
Tuńczyk – 75g
3 posiłek
Ryż – 150g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek 15g
4 posiłek(potreningowy)
Carboglukoza – 100g
Tuńczyk – 75g(30-45min po treningu)
5 posiłek
Makaron – 100g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek – 15g
6 posiłek
Odżywka wysokobiałkowa – 35g
Wartości odżywcze:
Białko – 166g
Węglowodany – 410g
Tłuszcz – 53g
Kalorie – 2781 kcal
[ Dodano: 02-01-2005, 10:56 ]
A jeszcze jedno - dobrałem sobie diete , rzuccie okiem czy dieta jest porzadna bo mi sie wydaje ze zamalo w niej weglów i białka ?? chyba ze ktos moze mi ulozyc lepsza
1 posiłek
Mleko 0,5% - 500g
Płatki owsiane – 100g
2 posiłek
Chleb żytni\razowy – 150g
Margaryna roślinna – 15g
Tuńczyk – 75g
3 posiłek
Ryż – 150g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek 15g
4 posiłek(potreningowy)
Carbo\glukoza – 100g
Tuńczyk – 75g(30-45min po treningu)
5 posiłek
Makaron – 100g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek – 15g
6 posiłek
Odżywka wysokobiałkowa – 35g
Wartości odżywcze:
Białko – 166g
Węglowodany – 410g
Tłuszcz – 53g
Kalorie – 2781 kcal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
Troszke za dozo bialka jak na twoja wage za malo wegli i to stanowczo!!! wiecej minimum 150 wegli jeszcze no i troszche tluszczu jeszcze dodac mozesz
Witam ponownie!!
Co do tej dietki co podaje wyzej - czy musze sie jej kurczowo trzymać , stanowczo przestrzegac co jem i ile tego jem ??
Nie czesto mam pod ręka akurat te produkty ktore sa wyszczegolnione w diecie - niepowiem bo jem co okolo 3 godz. - rano zawsze mleko + platki kukurydza,musli itd.
Ryż , Bułki razowe - zwykłe z tunczykiem - rzadziej makaron ,oliwe z oliwek a piers z kurczaka to juz bardzo rzadko dlatego zastepuje to innymi w diecie - jedzac w dzien czesto to samo. - mozna powiedziec ze 3mam sie tej dietki w duzym stopniu,od dzis biore miedzyposilkami ( 50 g MASS XXL - niezasmaczne to ) i jem tak aby sie porzadnie najesc. No i wlasnie teraz pytanie - CZY PRAWIE CALKOWITY BRAK TAKICH PRODUKTOW JAK WYMIENILEM WYZEJ - MA ZNACZNY WPLYW NA EFEKTY PRZYTYCIA ???? Wszystko uzupelniam odzywka - jednak niejestem pewien...
pozdro!
[ Dodano: 05-01-2005, 6:59 ]
Witam ponownie!!
Co do tej dietki co podaje wyzej - czy musze sie jej kurczowo trzymać , stanowczo przestrzegac co jem i ile tego jem ??
Nie czesto mam pod ręka akurat te produkty ktore sa wyszczegolnione w diecie - niepowiem bo jem co okolo 3 godz. - rano zawsze mleko + platki kukurydza,musli itd.
Ryż , Bułki razowe - zwykłe z tunczykiem - rzadziej makaron ,oliwe z oliwek a piers z kurczaka to juz bardzo rzadko dlatego zastepuje to innymi w diecie - jedzac w dzien czesto to samo. - mozna powiedziec ze 3mam sie tej dietki w duzym stopniu,od dzis biore miedzyposilkami ( 50 g MASS XXL - niezasmaczne to ) i jem tak aby sie porzadnie najesc. No i wlasnie teraz pytanie - CZY PRAWIE CALKOWITY BRAK TAKICH PRODUKTOW JAK WYMIENILEM WYZEJ - MA ZNACZNY WPLYW NA EFEKTY PRZYTYCIA ???? Wszystko uzupelniam odzywka - jednak niejestem pewien...
pozdro!
Napisano Ponad rok temu
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
pozdro