suplementacja
Guest_poczatkujacy_*
Napisano Ponad rok temu
Stosuje tez diete na mase 166g bialka,630g ww, ok. 75g tł.
Niby psize na pudelkach jak brac, ale sporo skladnikow jem z diety, w dni treningowe biore 2 razy odzywke mass xxl i raz bialko serwatkowe, w nietreningowe raz massa xxl i raz odz. protein(przed snem).Mam tez tauryne-biore rano i wieczorem (po treningu).
Czy system, wg ktorego spozywam jest dobry?Czy tez moze jakso to zmienic, zwiekszyc ilosc brania odzywki, czy tez mzoe brac az 4 kapsulki tauryny? Cwicze na mase.
2. Mam 16,3 % tłuszczu wg kalkulatora internetowego, jak zejsc do okolo 9-10% tluszczu? Trenuje na silowni w wtorki czwartki i soboty.
Czy przeplatac trening silowy aerobowym?
Napisano Ponad rok temu
Nawet gdyby mnie atakowało miliony ludzi to ja nadal będę trwał przy swoim i udeżał z podwójną siłą
Napisano Ponad rok temu
Nawet gdyby mnie atakowało miliony ludzi to ja nadal będę trwał przy swoim i udeżał z podwójną siłą
Guest_poczatkujacy_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
6302037
Napisano Ponad rok temu
6302037
Napisano Ponad rok temu
tyle to jest chyba dla szczupłej i niskiej kobietyWystarczylo by Ci ok 120 gram
coś ci się chyba pomyliło
6302037
Napisano Ponad rok temu
do autora postu podaj wage i wzrost
Napisano Ponad rok temu
powiedz za miesiąc lub dwa jakie są efekty po ograniczeniu białka do 100g
6302037
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli tak to dobrze by to zrobilo kazdemu kazdy ma jakis tam tluszczyk.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież po to się ustala dietę aby głównie zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na białko które to są budulcem
Jeżeli poprzez sporzycie białka podniesie się metabolizm u ektomorfika to przecież będzie dobrym zjawiskiem, gorzej mają ludzie o wolnej przemianie materii bo mogą się otłuścić i dostarczając większe ilości białka muszą ograniczyć wgęglowodany
6302037
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli poprzez sporzycie białka podniesie się metabolizm u ektomorfika to przecież będzie dobrym zjawiskiem
dobrym zjawiskiem ?, chcesz żeby znikł %-)?
węglowodany równiez mogą wspomagac budowe miesni, przy złej proporcji bialka do węglowodanoow białko zostanie wykorzystane na cele energetyczne, przyspieszy metabolizm, i nic dobrego nie zrobi.
Napisano Ponad rok temu
Guest_poczatkujacy_*
Napisano Ponad rok temu
Cwicze na mase, ale mam (wg kalkulatora)16,3 % tłuszczu - jak zejsc do ok.9-10% tł.?
pozdrawiam all!Ten portal to super sprawa:)
Napisano Ponad rok temu
moowie wam z doświadcznia nie tylko z teorii, wiadomo ze bez jednego ani drugiego masa niepoojdzie,
poczatkujący, te wskaźniki poziomu tk. tłooczszowej są bardzo nietrafne, lepiej patrz w lustro i ocen czy to jest potrzebne
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli poprzez sporzycie białka podniesie się metabolizm u ektomorfika to przecież będzie dobrym zjawiskiem
dobrym zjawiskiem ?, chcesz żeby znikł %-)?
węglowodany równiez mogą wspomagac budowe miesni, przy złej proporcji bialka do węglowodanoow białko zostanie wykorzystane na cele energetyczne, przyspieszy metabolizm, i nic dobrego nie zrobi.
Jeżeli się zwiększy metabolizm, szybciej staje się głodny, może więcej jeść przez co dostarcza więcej substancji energetycznych i budulcowych co jest pozytywnym zjawiskiem.
Może dostarczyć więcej węglowodanów, dzięki czemu organizm dostanie energię i dostarczyć więcej białka, które będzie budowac mięśnie.
Nie zniknie! Poprzez zwiększone dawki ww wręcz przeciwnie może nawet złapać trochę tłuszczu.
Co do tego się zgadzam, zawsze muszą być zachowane proporcje.węglowodany równiez mogą wspomagac budowe miesni, przy złej proporcji bialka do węglowodanoow białko zostanie wykorzystane na cele energetyczne, przyspieszy metabolizm, i nic dobrego nie zrobi.
Uzgodnijmy jedno BIAŁKO BUDUJE MIĘŚNIE,
ww to substancje energetyczne i nie budują mięśni dają energię potrzebną do treningu i w odpowiednich dawkach nie pozwalają na zużycie cennego białka na cele energetyczne
6302037
Napisano Ponad rok temu
jak metabolizm bedzie szybszy to wszystko jakby przelatywalo przez Ciebie, to do budowania masy jest nieprzydatne, wręcz przeszkadza, dlatego przy zastojach niektoorzy stosooją 4 posilki dziennie, by zwolnił sie metabolizm, efekty będą lepsze.
Uwierz mi ja wiem co pisze
Napisano Ponad rok temu
a jak masz szybszy metabolizm to organizm szybciej wykorzystuje substancje do niego dostarczane i masz miejsce na dostarczenie nowych
u ektomorfika może i masz rację, ze nie ma sensu zwiększać przemiany materii, ale 150g napewno jej nie zwiększy, a jeżeli nawet to w znikomym stopniu
6302037