Witam
Chciałbym przeanalizować dietę ułożoną na 3300 kCal. Ma to być dieta "początkowa", którą z czasem będę modyfikował w zależności od potrzeb i celów. Sprawdzę jak organizm zareaguje na taką ilość kalorii, by dokładniej ułożyć redukcję/masówkę.
Daje sobie 8 tygodni na poznanie organizmu. Wcześniej nigdy nie liczyłem kalorii, po prostu starałem się żywić w miarę zdrowo.
Plan mam taki, aby w styczniu/lutym początkowo obniżyć ilość kCal i zgubić nadmiar otłuszczenia. jak zejdę do 88-90kg i będę zadowolony z efektów, to zacznę dodawać kalorie i wracać do starej wagi.
Wiek 29lat, waga 94kg,
staż 12lat (nigdy na poważnie, długi czas siłownia to był dodatek do sportów walki),
intensywność 4 razy w tygodniu: klata, plecy, bic+tric, barki (nóg nie moge robić póki co)
Ektomorfik.
Mam pojęcie o odżywianiu.
Praca o umiarkowanym wysiłku fizycznym
Jedyne co będę brał to carbo, bcaa, białko i mono kreatynę.
W chwili chodzę tylko na siłownie, nie uprawniam innych sportów. Po operacji kolana mam ograniczone możliwości do aerobów, które wprowadzę po Nowym Roku.
Moje posiłki:
1 posiłek, 5 rano:
chleb razowy z masłem i wędliną, białko
B-39g, W-44g, T-14g.
łącznie ok460kCal
2 posiłek, 10 rano:
bułki graham z masłem i wędliną, jabłko, 2 jajka na twardo
B-34g, W-100g, T-27g.
łącznie ok750kCal
3 posiłek, 13godz:
ryż, kurczak, surówka, sos, sok
B-50g, W-114g, T-5g.
łącznie ok700kCal
Trening 16 lub 17godz:
białko, baca, carbo, wafle ryżowe:
B-28g, W-44g, T-2g.
łącznie ok305kCal
4 posiłek 18,30godz:
ryż, kurczak, surówka, olej, sok
B-49g, W-107g, T-23g.
łącznie ok830kCal
5 posiłek 21godz (przed snem)
twaróg B-40g, W-6g, T-0g.
łącznie ok185kCal
Łącznie wychodzi ok. 3300kCal, z tego 30% białko, 50% węgle, 20% tłuszczów.
Chciałbym dowiedzieć się
1) czy odpowiednie dobrane są proporcje B/W/T w posiłkach oraz w całej diecie?
2) czy coś gdzieś zwiększyć/zmniejszyć?
3) na redukcji/masie ile odjąć/dodać B/W/T?
z góry dzięki za ocenę i pomoc w poprawieniu błędów
Użytkownik kolanex edytował ten post Ponad rok temu