Skocz do zawartości


Zdjęcie

było o ryżu a co z chlebem?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

krokodyl3210
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

było o ryżu a co z chlebem?
Ryż, kasza, makarony, jaja, mięso... to produkty które są polecane na mase. Ale co z chlebem który w moim żywieniu (do tej pory - nie wiem co będzie dalej) stanowił podstawowy produkt. U mnie w chacie nie zawsze są obiady - brak czasu i wpierdalam wtedy kanapki żeby się zapchać że tak powiem. Czy chleb można jeść dowoli? Pomaga czy szkodzi tkance mięśniowej? Mówie o zwykłym chlebie, nie jakimś razowym.
I jaka jest różnica pomiędzy chlebem razowym i normalnym (chyba się on żytni nazywa nie?).
  • 0

LukaS
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 369 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
raczej przenno rzytni :D najlepiej pełnoziarnisty ciemny chleb lub razowy sobie zakup...
  • 0
Waga: 68
wzrost: 172

kark: 39
Klatka: 102
talia: 86
Ramię: 34
przedramię: 29
biodra: 84
udo: 61
łydka: 40

Rekordy:
Klatka: 90kg
Biceps sztanga: 47kg
Przysiad: 120kg
MC: 160kg

krokodyl3210
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?

raczej przenno rzytni :D najlepiej pełnoziarnisty ciemny chleb lub razowy sobie zakup...

no tak, niby razowy czy tam jakiś jest lepszy, ale czym on się różni? Jaka będzie różnica np. jak będe jadł do oporu ten "normalny" a razowy, pełnoziarnisty? schudne, przytyje, obrosne w tuszcz, nie będe miał enrgii - chodzi o przykłąd jakiś czy cuś
  • 0

LukaS
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 369 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
... tutaj masz artykol o chlebie poczytaj sobie...
  • 0
Waga: 68
wzrost: 172

kark: 39
Klatka: 102
talia: 86
Ramię: 34
przedramię: 29
biodra: 84
udo: 61
łydka: 40

Rekordy:
Klatka: 90kg
Biceps sztanga: 47kg
Przysiad: 120kg
MC: 160kg

Mr.chudy135

    Przechuj nindża

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3438 postów
  • Pomógł: 0
11
Neutralna
  • Lokalizacja:Jastrzębie-Zdrój
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
Biały chleb jest gorszy od grahama/żytniego/razowego dlatego że jest bardziej przetwożony nie zawiera pełnych ziaren zbórz tylko zmielone co powoduje zmniejszenie IG poprzez obróbkę termiczną.
  • 0
Dołączona grafika

UkaniU

UkaniU
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 3340 postów
  • Pomógł: 14
  • Lokalizacja:Kraków / Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Culinary and healthy cooking in the kitchen!
  • Staż [miesiące]:6 lat +
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :41,5
  • Wyciskanie [kg]:140
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
Biały chleb ogólnie jest słabym źródłem ww , No oczywiście jeżeli juz byś miał wybierać pomiędzy białym a niczym , hehe to polecam biały



Dołączona grafika

Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.

S
iła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.


krokodyl3210
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
dzieki za satysfakcjonującą odpowiedź :D
  • 0

jarek1984
  • Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Dolnyśląsk
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
Witam wszystkich, fajnie że mój pierwszy post będę pisał o tym na czym dobrze się znam, natomiast przez pare latek pracowałem jako piekarz, później jako technolog piekarnictwa a teraz mam dość zawodów związanych z mąką, ale nie o tym tutaj mowa.

Pracując w piekarni widziałęm różne dziwne rzeczy i tak włąśnie chleb razowy był robiony w taki sposób, ciasto z chleba pszenno-żytniego było wrzycane do innego kotła do tego dosypywany był zaciemniacz lub karmel (wszystko sama chemia) i w ten sposób otrzymywano chleb o kolorze brązowym tzw. (pseudorazowy) do tego jakieś ziarna (słoneczmik, płatki czy soja) i otzrywujemy chlebek razowy który zamawiały szpitale przedszkola, a prawde mójąc było gorszy od tego zwykłego chleba.

Niepowiem, bo znajdują się piekarnie w Polsce w których robi się prawdziwe razowce, a jak rozpoznać chleb razowy od "pseudorazowego? Proste, prawdziwy razowiec jest zbity i mały, mamy wrażenie że ten chleb jest jak cegła, mały cięzki taki którego nikt nie kupi, dlaczego? Ponieważ ludzie jedzą wzrokiem ładny dyży, błyszczący chleb jest zdrowy i pyszny a tem mały to pewnie zepsuty tak własnie większość piekarni przestała robić prawdziwe razowce.

Gdybyście mieli pytanie piszcie bo ja będę miał dużo pytań do was, pozdrawiam.
  • 0

Pomarańczowy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Z pomarańcza
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
hmm... ciekawe :D
  • 0

UkaniU

UkaniU
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 3340 postów
  • Pomógł: 14
  • Lokalizacja:Kraków / Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Culinary and healthy cooking in the kitchen!
  • Staż [miesiące]:6 lat +
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :41,5
  • Wyciskanie [kg]:140
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
powiedz mi czy ten karmel jest słodki ??

Bo karmel jest dodawany tylko do pieczywa karmelizowanego z tego co wiem ... No ale nie bede sie kłucił bo nie jestem piekarzem więc nie wiem do końca



Dołączona grafika

Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.

S
iła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.


-US-
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1362 postów
  • Pomógł: 0
20
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:173
  • Waga [kg]:82

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
Po wypowiedzi jarek1984-a wychodzi na to ,że szkoda tylko kasy wydawać na razowy chlebek ,bo to tylko taka sciema ze strony piekarni.
Dochodze do wniosku ,ze chyba nigdy nie jadlem prawdziwego razowca. HEHEHEHEHEHE
  • 0

 

 


Major

    JDM Culture

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
  • Pomógł: 0
10
Neutralna
  • Lokalizacja:Łańcut
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Siłownia, Honda, ASG
  • Staż [miesiące]:2
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :38,5
  • Klatka piersiowa [cm]:NA
  • Pas [cm]:NA
  • Udo [cm]:NA
  • Przysiad [kg]:NA
  • Wyciskanie [kg]:100kg x2
  • Martwy ciąg [kg]:NA
  • Waga [kg]:67kg

Napisano Ponad rok temu

Re: było o ryżu a co z chlebem?
Po przeczytaniu paru postów mam ochotę na ... chlebek :D
  • 0
"W moich żyłach płynie Rocket Fuel a nie jakieś tam dziadostwo !"
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018