kolejki ćwiczeń
Napisano Ponad rok temu
Od miesiąca trochę ćwiczę na atlasie w domu. Efektów większych póki co niestety nie mam. Ale skombinowałem sobie jeden plan z instrukcji dołączonej do atlasa xD więc tak rozpisałem sobie na 4 dni odpowiednie ćwiczenia i tutaj moje pytanie. Dajmy na to dzisiaj miałem 5 ćwiczeń zawsze ćwiczyłem w 4 seriach po 15 powtórzeń w ten sposób
4x
1 cwiczenie
2 cwiczenie
3 cwiczenie
4 cwiczenie
5 cwiczenie
Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy by nie ćwiczyć w ten sposób:
4x
1 cwiczenie
4x
2 cwiczenie
4x
3 cwiczenie
4x
4 cwiczenie
4x
5 cwiczenie
Którra metoda jest lepsza? A po drugie to jak będzie dla mnie lepiej z powtórzeniami żebym masy nabrał ćwiczyc 10 powtórzen po wiekszym ciezaze czy 15 przy miejszym?
Z góry dziękuje za porady
Napisano Ponad rok temu
Dietkę posiadasz ?? To podstawa ..
Przeczytaj !
Trening na masę-oparty powinien być na ćwiczeniach podstawowych(przysiady, wyciskania, uginania i wyprosty ramion, itp.)z wolnymi ciężarami(sztanga, sztangielki)-ilość serii kształtować się powinna następująco: na duże grupy mięśniowe(np. klatka, grzbiet, uda) ok.12-16 serii, na mniejsze(np. łydki, bicepsy, tricepsy) ok. 9-12 serii(ponadto 1-3 serii rozgrzewkowych w obu przypadkach),ilość powtórzeń 6-12,przerwy pomiędzy seriami ok.2-3 minut. Każda grupa mięśniowa trenowana raz w tygodniu. Czas trwania:4-8 tygodni. Oczywiście jest to tylko bardzo ogólny zapis, a od tych zasad są odstępstwa, ponieważ każdy organizm reaguje inaczej na te same bodźce.
atlasĆ.....
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gg: 1440656
zapraszam na mojego bloga
www.mocnyblog.pl
Napisano Ponad rok temu
czyli mam robić po 12-16 serii? Tam w instrukcji pisało że dla początkującego po 4 serie.
heh ...Pisać może a Co pisze Dużymi literami na nagłówku ??Tam na pewno pisze co to za trening ./...
Jaki masz ten atlas ?? jakie ćwiczenia możesz na nim wykonywać ...na daną partie ..
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.