Witam, na początek trochę o mnie.
Wiek 22lata
wzrost 188cm
waga 89,5kg
Byłem wcześniej na diecie 2 lata temu przez pół roku, zrzuciłem ze 102 na 82,5kg, ale ćwiczenia miałem słabe bo niby 20kg ale tkanki tłuszczowej zostało nadal dużo i mięśni w ogóle nie było widać, teraz znowu przytyłem do 89.5, waga stopniowo wracała. Od wczoraj przeszedłem na dietę, trening aero i siłowy dziś za mną, chciałbym się poradzić dokładnie jaki zestaw ćwiczeń dla mnie na poszczególne partie będzie odpowiedni. Nóżki mam seksowne jak u 18latki (derp) xD,ale góra jest fatalna.
Zdjęcie (sorka robione "kalkulatorem"):
Dieta, którą od wczoraj stosuję:
Dieta wysokobiałkowa: 7-dniowa
1 dzień
- pierwsze śniadanie: 260 kcal, (25 g białka,10 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego z dużym pomidorem i łyżką szczypiorku
- drugie śniadanie: 216 kcal, (8,8 g białka, 4 g tłuszczu), kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego, pół grejpfruta, banan
- obiad: 356 kcal, (56 g białka, 7 g tłuszczu), 2 małe piersi kurczaka z różyczką brokułów, pół szklanki kefiru
- kolacja: 149 kcal, (9,6 g białka, 4 g tłuszczu), kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego z dużą utartą marchewką
2 dzień
- pierwsze śniadanie: 198 kcal, (9 g białka, 4 g tłuszczu), kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego, banan
- drugie śniadanie: 220 kcal, (27 g białka, 3,7 g tłuszczu), 100 g chudego, białego sera z dużym pomidorem i małą czerwoną papryką 125 g jogurtu naturalnego
- obiad: 224 kcal, (35 g białka, 1,3 g tłuszczu), 200 g ugotowanego dorsza, surówka przygotowana z dużej marchwi, jabłka oraz połówki selera
- kolacja: 162 kcal, (13,6 g białka, 11 g tłuszczu), połówka główki zielonej sałaty z 2 jajkami na twardo, łyżką natki, doprawiona sokiem z cytryny
3 dzień
- pierwsze śniadanie: 237 kcal, (13 g białka, 6 g tłuszczu), szklanka jogurtu naturalnego zmiksowanego ze szklanką truskawek (mogą być mrożone) i łyżeczką cukru
- drugie śniadanie: 182 kcal, (21 g białka, 5 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego, odtłuszczonego z czerwoną papryką, łyżką koncentratu pomidorowego i łyżką natki
- obiad: 334 kcal, (55 g białka, 7 g tłuszczu), 2 niewielkie piersi kurczaka, szklanka szpinaku (z wody), npół szklanki kefiru
- kolacja: 185 kcal, (10 g białka, 13 g tłuszczu), potrawka duszona (na łyżce oliwy) z cukinii, dużego pomidora, 2 łyżek koperku, 2 plastry chudej szynki
4 dzień
- pierwsze śniadanie: 141 kcal, (19 g białka, 4,7 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego, odtłuszczonego, 6 rzodkiewek
- drugie śniadanie: 198 kcal, (12 g białka, 6,5 g tłuszczu), szklanka kefiru zmiksowanego ze szklanką malin (mogą być mrożone)
- obiad: 319 kcal, (41 g białka, 9,7 g tłuszczu), 200 g żołądków z kurczaka uduszonych na oliwie z dużą marchewką, połówką selera, zaprawionych 1/3 szklanki mleka (1,5 proc.) i łyżeczką mąki
- kolacja: 260 kcal, (16 g białka, 12 g tłuszczu), surówka z połówki główki sałaty, strąka czerwonej papryki, 2 jajek na twardo, łyżki natki pietruszki, doprawiona sokiem z cytryny
5 dzień
- pierwsze śniadanie: 204 kcal, (8,6 g białka, 4 g tłuszczu), kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego, banan, 2 mandarynki
- drugie śniadanie: 282 kcal, (7 g białko, 9 g tłuszczu), 2 opakowania serka ziarnistego, odtłuszczonego z ogórkiem i ząbkiem czosnku
- obiad: 278 kcal, (42 g białka, 4 g tłuszczu),200 g ugotowanego dorsza n surówka z małej czerwonej papryki, 2 pomidorów, łyżki szczypiorku, kubeczek (125 g) jogurtu naturalnego
- kolacja: 201 kcal, (19 g białka, 5 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego, odtłuszczonego z dużym, utartym jabłkiem i marchewką
6 dzień
- pierwsze śniadanie: 146 kcal, (19 g białka, 4,7 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego, odtłuszczonego, sałatka z dużego pomidora posypana łyżką natki
- drugie śniadanie: 222 kcal, (11 g białka, 7 g tłuszczu), szklanka kefiru wymieszanego ze szklanką czarnych jagód (mogą być mrożone)
- obiad: 376 kcal, (56 g białka, 7 g tłuszczu), 2 małe uduszone piersi kurczaka, n200 g fasolki szparagowej z wody, kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego
- kolacja: 185 kcal, (20 g białka, 12 g tłuszczu), sałatka z różyczki brokułów, 2 plastrów szynki z indyka, 2 łyżek kukurydzy z puszki, jajka na twardo, doprawiona sokiem z cytryny
7 dzień
- pierwsze śniadanie: 198 kcal, (12 g białka, 6 g tłuszczu), szklanka kefiru zmiksowanego ze szklanką malin
- drugie śniadanie: 203 kcal, (22,5 g białka, 8 g tłuszczu), opakowanie serka ziarnistego, odtłuszczonego z małą czerwoną papryką, plaster chudej szynki
- obiad: 337 kcal, (40 g białka, 13 g tłuszczu), 200 g wątróbek z kurczaka uduszonych z posiekanym dużym jabłkiem i cebulą, połówka główki zielonej sałaty doprawionej sokiem wyciśniętym z cytryny
- kolacja: 309 kcal, (8,5 g białka, 3,5 g tłuszczu), sałatka przygotowana z banana, pomarańczy, kiwi oraz gruszki z dodatkiem jogurtu naturalnego (kubeczek 125 g).
- codziennie - ok. 1 l wody mineralnej niegazowanej
- dzień 1 i 7 - szklanka soku jabłkowego
- dzień 2 - szklanka soku z czarnej porzeczki
- dzień 3 i 5 - szklanka soku pomarańczowego
- dzień 4 i 6 - szklanka soku z czarnej porzeczki
Z diety wychodzi mi średnio 800-1000kcal, ale jak przypapram odżywek to wychodzi coś więcej, myślę że w 1300kcal się mieszczę więc redukcja powinna zachodzić i to solidna.
Suple, które stosuję:
Białko Hi-Tec Nutrion WHEY C6
Thermo Speed Extreme (spalacz)
HMBolon mega caps (hmb+ tcm+aakg) (redukcja, siła, wytrzymałość, regeneracja)
Pure Beta Alanina (regeneracja)
Miejsce ćwiczeń:
-mieszkanie
Sprzęt:
-ławka prosta
-gryf prosty 10kg
-obciążenie 2x10kg
-hantle 2x3kg
-ekspander gumowy
-drążek
-orbitrek
Nie mam bardzo gdzie ćwiczyć, więc zakupiłem ten sprzęt i próbuję coś uciułać. To dopiero początki mojej ewolucji.
Przy ostatniej diecie ćwiczyłem dużo (same aeroby). Teraz zaś chciałbym przycisnąć coś na rzeźbę, a konkretniej chodzi mi o redukcję tt max ile się da z brzucha, boczków i klaty.
Bicek 35cm
Klata 102cm
Talia 99cm
Chciałbym osiągnąć:
Bicek 40cm suchego mięśnia.
Klata ~105-110cm
Talia ~90cm
Potrzebuję treningu na redukcję.
Aktualnie wczoraj zrobiłem ćwiczenia na:
brzuch: (100brzuszków 25x4) skłony 80-100powtórzeń
Klata: Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 15 12 12 10 - 30kg
Rozpiętki(niestety tylko 3kgramówkami) 25 25 25 25 -3kg sztuka
Ekspander gumowy rozpiętki 4x 15.
Pompki 4x10 z przerwami po 1,5 minuty
Dziś:
bicki: unoszenie przedramion ze sztangą w dłoniach wąsko 15 12 12 10
unoszenie przedramion ze sztangą w dłoniach szeroko 15 12 12 10
unoszenie hantli stojąc w chwycie młotkowym 25 25 25 25
unoszenie hantli siedząc w podchwycie(juz mniej siły było) 15 12 12 10
drążek 4x3-4 podciągnięcia (przy tej masie i sile tyle tylko zrobię)
boczki: skrętoskłony 80 powtórzeń
unoszenie nóg leżąc na brzuchu 4x 30 sekund odpoczynek 30sek(tu się ze mnie już wylało)
Na tym koniec treningu jaki zrobiłem. Przy tym piję około litr wody.
Chciałbym się dowiedzieć czy coś zmienić w tym treningu i co ćwiczyć w czwartek-piątek, powtórka z tych ćwiczeń, czy przykładowo dołożyć jeszcze kaptury, motyle, tricki? Zaznaczam, że po redukcji wchodzę na cykl masa + m-droll