Witam
Mam dużą prośbę do was o pomoc w wyborze odpowiednich odżywek oraz ułożenie jakiegoś przyzwoitego planu treningowego.
Wzrost: 184 cm
Waga: 72 kg
Ćwiczę już od dawna, ale nic mi nie wychodzi z założonego postanowienia. Chciałbym ważyć 80-84 kg, ale żeby wagę głównie stanowiły mięśnie nie tkanka tłuszczowa. Chciałbym zgubić te cholerne, boczki i trochę brzucha ponieważ mam bardzo twarde mięśnie brzucha, ale wszystko jest schowane pod tłuszczem. Chciałbym jakieś odżywki żeby pomogły mi robić masę mięśniową, a nie tkankę tłuszczową. Byłem kiedyś bardzo gruby i dużo czasu zajęło mi to żeby dojść do takiej wagi więc jakoś nie widzi mi się znowu obrastać w tłuszcz.
Jeśli chodzi o ćwiczenia to aeroby robię 2-3 razy w tygodniu biegam po 40 minut i 3 razy w tygodniu robię ćwiczenia siłowe głównie na plecy, brzuch, klatkę piersiową i ręce.
Do dyspozycji mam bieżnię, hantle, drążek do podciągania, ławkę prostą i skośną. Czy jest szansa dojść do założonej masy ćwiczą w domu na tym co posiadam ? Ewentualnie może polecilibyście jakieś dodatkowe sprzęty jakie mógłbym zakupić oczywiście w granicach rozsądku cenowego ?
Przesyłam swoje zdjęcia. Wiem, wiem suchoklates, ale myślę, że z waszą pomocą może uda mi się to zmienić
Z góry dziękuję za pomoc