Waga stanęła w miejscu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Po treningu dolozylem 30g białka optimum whey gold. Nie jest tutaj wliczone ale po wliczeniu wyjdzie ogółem 257g białka.
Napisano Ponad rok temu
Waga nie rośnie = zwiększ kalorie.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dowal węgli.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy ktoś patrzył jakie on tam ma ilości.... twaróg 50g po.edwica 30g.... co to ma być dieta dla 2-latka? I dziwisz sie że nie rośniesz?
naliczyłem sie raptem 160g białka a wypadałoby przy wadze 94kg żreć choć 180/190g + za mało kalorii . Tu nie ma żadnej filozofi tylko banalna zasada która wygląda tak:
odpowiednai ilośc białka + odpowiedni dodatni bilans kaloryczny = rosną mięśnie i waga ciał
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
czesc sprobuj mojej diety chociaz waga mi tez stanela na 96 kg ale to przez to ze nie potrafie sie zmobilizowac do wiekszego jedzenia ale ma na to wplyw pewnie u mnie nieciekawa sutuacja rodzinna
06 rano --0,5 kg twarogu
11 ---3 puszki tunczyka nie pamietam ile dokladnie tam jest okol 100-120 g masy suchej w puszce
14--- 150g ryzu +300g fileta + warzywa
17 ---- 10 bialek z nawiekszych jajek + 2 zoltka
20 --- podczas treningu 5 miarek bialka
22--- 150g ryzu lub makaronu + 300g fileta + warzywa
jesli ktos moze cos dorzucic do mojej diety to bede wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
Jaja se robisz? Po co mu tyle białka na koksie nie jest. A ty nie podpinaj sie pod tematy innych tylko swój załóż.
PS twoja dieta może i jak na cykon ma odpowiednia ilośc białka ale huj wie ile ma kalorii i czy tyle ile trzeba to cała dieta jest źle zrobiona samo białko nie posiłek i te pory bez sensu. Załóż swój temat bo jemu w jego temacie spamowac nie będziemy.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
dlaczego jaja sobie robie ,skoro zadzialala to znaczy ze jest dobra,bylem badany przez dietetyka ktory robil mi specjalityczne badania krwi I inne I wyniki sa doskonale I nie trzeba wcale koksu uzywac wiec nie mow ze cos jest kiepskie skoro sam nie mozesz mu nic poradzic,przy takich ilosciach jedzenia jak on je to wogole z miejsca nie ruszy,zeby rosnac trzeba jesc to jest podstawa!!! ja przynajmniej nie nabijam sie z jego diety jak ty tylko staram sie mu cos poradzic!!!!!
Użytkownik robson 74 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekaw z czego rośniesz jak kaloryczność Twojej diety to w 70-80% białko...
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Diete masz do dupt jak nie jestes na soku i tyle w temacie a twój dietetyk to koło dietetyka chyba nie stał. I nie spamuj mu więcej bo twoje rady sa smieszne.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Może zamiast 100g chleba razowego w 2.posilku wrzucę worek kaszy gryczanej? Podrzucę trochę ww i b.
Pomiędzy 1, a 2 posiłkiem jest odstęp dosyć długi. Może wrzucić tam coś przyjemnego i pozywnego? np.
1.Jogurt naturalny ? 150 ml,
2. mleko ? 150 ml,
3. chudy twaróg ? 100g
4. ryż gotowany ? 0,5 torebki,
5. płatki owsiane ? 5 dużych łyżek stołowych (z lekkim ?czubkiem?),
6. marchew ? 1 średniej wielkości,
7. jabłko (ze skórką) ? średniej wielkości.
Przybliżone dane BTW i wartość energetyczna koktajlu ok. 750 ml:
Energia: 650 kcal,
Białko: 44g,
Tłuszcz: 10g,
ww: 100g
Użytkownik Erwiin edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to był post do robsona nie do ciebie... nauczcie sie czytać ze zrozumieniem dorzuc co ci pasuje to bilans sie zwiekszy i będzie szło do przodu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy ktoś patrzył jakie on tam ma ilości.... twaróg 50g po.edwica 30g.... co to ma być dieta dla 2-latka? I dziwisz sie że nie rośniesz?
naliczyłem sie raptem 160g białka a wypadałoby przy wadze 94kg żreć choć 180/190g + za mało kalorii . Tu nie ma żadnej filozofi tylko banalna zasada która wygląda tak:
odpowiednai ilośc białka + odpowiedni dodatni bilans kaloryczny = rosną mięśnie i waga ciał
Dorzucę kasze gryczana zamiast chleba w 2. posiłku, a z tym szejkiem pomyślę, znajdę inny żeby stopniowo zwiększyć.
Napisano Ponad rok temu
Daj białko na poziomie około 2,5/kg. Kasza będzie zdecydowanie lepsza niż chleb. Jak będziesz miał za mają ilość kal to dodaj tłuszcze: orzechy, oleje.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Kasza gryczana, jaglana i amarantus i jesteś ustawiony
Napisano Ponad rok temu
Po cholere mu 2,5g/kgmc białka jak jest na masie? Lepiej dowalić węgli, będzie więcej siły i glikogenu w mięśniach...
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
A po to aby mial z czego budowac miesnie, do 2,5g bialka moim zdaniem styka. Niektorzy na masie przekraczaja 3g moim zdaniem to ciut za duzo przynajmniej dla mnie ale niektorym to sluzy. Tluszczy tez niech doda.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
2,5-3g zgodze się ale jak ktoś jest na bombie. Znam ludzi którzy rosną na 1,5g
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Kto jest na bombie? Zanizanie bialka ponizej 2g to moim zdaniem przesada ta masa urosnie ale wraz z nia tluszxz
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś jest na bombie to może sobie szamać 3g, nawet jest wskazane. Tu zależy od organizmu, przykładowo endomorfik na 1,5g się zaleje, a ekto nie bo dla ekto liczą się właśnie głównie węgle i tłuszcz na masie=kalorie. Moim zdaniem na masie u naturali optymalna ilość to 2g
~ Michael Jordan