Dieta na masę i zestaw ćwiczeń
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Diety nikt ci nie ułoży, poczytaj tematy podwieszone w dziale dieta i sam coś sklej i wrzuć tu do oceny.
Co do treningu....
Skoro uprawiasz sporty to bez siłowni nie zbudujesz ani barków ani klatki ani żadnej innej partii. Gdybyś w nic nie grał itp to jeszcze szansa by była że treningiem domatora zarysy porobisz przy dobrej misce, ale ciało jest przyzwyczajone do długotrwałego wysiłku i bez ciężarów nic nie zrobisz, zapisz sie na siłownie lub kup sprzęt do domu bo bez tego nie masz co sie bawić nawet i łudzić że rozbudujesz sylwetkę.
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
No to biorę się za układanie diety A co do ćwiczeń to czemu nie można połączyć domatora i sportów? W ostateczności mogę ograniczyć je do 2-3 x 1,5h tygodniowo
Napisano Ponad rok temu
Bo masy tym nie zbudujesz, własnie dlatego.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A gdybym ograniczył uprawianie sportów do 3 godzin tygodniowo?
Napisano Ponad rok temu
Rób co chcesz bo widzę boisz sie obciążenia.
ja ci powiedziałem że nie ma masy bez ciężaru a pompeczkami brzuszkami reszta dupereli to można sobie wytrzymałość naginać. Zrobisz jak uważasz tyle ode mnie Pozdro
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi o to, że boje się ciężaru tylko o to, że mam problemy z dojazdem do siłowni, która znajduje się 30km ode mnie a mam jeszcze szkołę z której wracam po 16. Jedyne co mam w domu to ciężarki 2x5kg xD. Niestety na razie nie dam rady nigdzie chodzić na siłownie. W wakacje mam zamiar się zapisać bo wtedy czasu będę miał sporo. A tutaj dieta którą zrobiłem. Pierwszy raz coś takiego pisałem, więc jak jest całkowicie zła to przepraszam. I szczerze to troche dziwnie mi wyszła bo na śniadanie mam więcej kalori niż w obiedzie a białka wychodzi 2g/kg. Czekam na wasze opinie
Użytkownik Martine edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To soebie zainwestuj w domową siłownię, wiele nie trzeba ze złomu z autozłomu za ułamek ceny można wytrzasnąć piekne obciążenia.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
To ma byc dieta?
1 posiłek - miks badziewia tylko jajka i banan sa tam wartościowym pokarmem
2 posiłek dno i rozpadlina.... zero białka zwierzęcego
3.tu jest miód zostaje
4. rozpacz....
5. dorzuć twarogu będzie git
A tak na marginesie trzeba obliczyć sobie pi razy drzwi swoje dzienne zapotrzebowanie i dac + 200/300kcal żeby ta masa szła
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Tutaj poprawiona dieta. Moje dzienne zapotrzebowanie to 2793 kalorii. Nie pokoi mnie tylko to, że wyszło mi 3g/kg białka a wiem, że jego nadmiar obciąża nerki i wątrobę. Taka ilość może mi zaszkodzić?
Napisano Ponad rok temu
od kiedy wołowina w 100g ma 35g białka ? :E chyba tylko 100g pieczonej wołowiny = 150/160g surowej
naliczyłem 128g białka zwierza bo ten twój kalkulator z dupy jest dobij białkiem do 140g ( białka roslinnego się nie wlicza bo z niego mięśni nie będzie)
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A co byś proponował dodać żeby było 140g białka bo ja już pomysłu nie mam. A może po prostu zwiększyć trochę ilość jakiegoś składnika? I jeszcze chciałem zapytać czy kurczak i wołowinę można jeść naprzemiennie z rybą bo już mi się trochę nudzi jedzenie ciągle tego samego. A jeżeli tak to jaką polecacie? Z góry dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie możesz jeść na przemian, możesz też popróbować jakiś nowych przepisów dla urozmaicenia. A w tym Twoim drugim śniadaniu dodaj do kanapki kotleta, bo masz za mało białka.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.