mam pytanie czy stek to inaczej chuda wołowina czy to jest to samo a jak już to jaką byście polecali cielęcą czy wogule ta co jest najdroższa.Czy najdrozsza będzie najlepsza???
chuda wołowina
Napisano Ponad rok temu
Stek to kawałek mięsa o grubości (różne bywają) z polędwicy wołowej czy jak kto woli roztbefu, antrykotu, rozbratela bo z tego sie kroi steki, te części są chude czyste i stosunkowo prawie nie przerośnięte dlatego nadają sie najlepiej. Cielęcina to już burżuazja, 90% pakerów i tak mało kiedy jada wołowinę bo jest droga a zastępują ja kurczakiem czyniąc go podstawą mięsną.
Nie zawsze najdroższe będzie najlepsze bo najdroższa jest dziczyzna i co masz ja jeść bo co? ma więcej białka? jest lepiej przyswajalne? NIE jest droga i mniej dostępną i dla mięśni tak samo dobra jak wół kurak czy chuda wieprzowina raz na jakiś czas czy ryby. Różnicuj dietę jak masz hajs a nie patrz co kosztuje 40zł za kg
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ok w takim razie bede jadł kurczaki a wołowinę od czasu do czasu a czy piersi z kurczaka są równie dobre jak ta wołowina mimo że są 2 razy tańsze czy bardziej by się kalało jeść te piersi?
Napisano Ponad rok temu
100g kurczaka ma 21g białka
100g wołowiny ma 20g białka
Dla mięśni jak dla mnie to podobnej wartości mięso z tym że wołowina ma więcej kreatyny od kurczaka choć to i tak wartości zbyt małe aby sie tym w diecie kierować, to inne mięso o białku które wchłania sie w innym czasie z innym profilem aminokwasowym . Tak samo z zawartością cholesterolu
Pierś z kurczaka 100g około 65mg
Wołowina 100g około 75mg
Ja bym podaż białka oparł na kurczaku, rybach i jajkach a wołowine dawał co jakiś czas jako zamiennik kurczaka czy ryby w którymś z posiłków jak masz na to fundusze.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
acha to jak tak to bede jadł same piersi przynajmniej wyjdzie taniej dzięks
Użytkownik Dezdov edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wołowina jest bardziej na masę niż kurak
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Bo?
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Na mase jest dieta a nie tylko jej składowy czynnik.... jedz różnorodnie bo nie słyszałem że zawodowcy któży 20 lat są na soku jedząc 2 kilo woła i 2 kilo kury dziennie po wole lepiej rośli.... masakra na mase na mase na mase...
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Za to cena powala 7 zl -za kg.
Drob+ kreatyna= MaSA:)
Napisano Ponad rok temu
Tylko watróbka to filtr chemikaliów w organiźmie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raz na jakiś czas jak lubi sie to zjeśc można
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba na czyms ciąć koszty ja uważam że lepiej ćwiczyć i marnie jeść niż nie ćwiczyć bo nie ma kasy na diete lub nie ma kasy na dobrą dietę.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Chuda wita czyli Greg Valentino i jego mały biceps |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Problem chuda postura + grube uda i dooopsko |
Trening dla początkujących |
|
|
||
wołowina w PL |
Inne sporty |
|
|
||
Chuda łapa |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Wołowina Al’mette z Aromatycznym Ryżem |
Kuchnia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta masa plus kreatyna
- Ponad rok temu
-
po 24!!!
- Ponad rok temu
-
Kotlety sojowe
- Ponad rok temu
-
Jaką dobrać dietę?
- Ponad rok temu
-
Co jeść aby przybrać na masie.
- Ponad rok temu
-
chrzan
- Ponad rok temu
-
Diete redukcyjna - 80kg
- Ponad rok temu
-
Problem ze sniadaniem na redukcji
- Ponad rok temu
-
dieta zdrowotna a kulturystyka
- Ponad rok temu
-
Proszę o ocene :D
- Ponad rok temu