Co dodac do ryżu, kaszy , makaronu ?
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze każdemu kto w swojej diecie uwzglednia tony ryzu , kaszy czy makaronu zaczyna nudzic sie ich standardowy smak. Dlatego mysle ze przydal by sie temat w ktorym każdy z nas podal by swoje propozycje podawania tych skladnikow. Mam na mysli czym posypujecie albo co dodajecie do ryzu, kaszy , makaronu zeby smakowalo lepiej. Pewnie starzy " wyjadacze " maja jakies swoje polaczenia dzieki ktorym jedzenie staje sie smaczniejsze ? Sam jestem ciekawy waszych kombinacji !
Ja moge tylko polecic ryz z cynamonem albo z przyprawa do kurczaka
Jezeli znacie jakies ciekawe miksy to wypiszcie je tutaj .
Pozdro !
Napisano Ponad rok temu
Ryż = Gotowany z dodatkiem kurkumy/curry bardzo lubie ,na ostro - Ugotowany i podsmazony z dodatkiem ostrej i słodkiem papryki
Makaron = Ugotowany na kostce rosołowej , smązony z jajkiem , ugotowany i podsmazony z dodatkiem ziół ,opcji multum w przypadku makaronu
Zapomnialeś o ziemniakach Podgotowane w mundurkach z 5 min a potem upieczone < 3 Pycha
Albo frytki sobie zrobić Pokroić w słupki ,wwłożyć do piekarnika,wczesniej spryskajac PAMem i heja
Napisano Ponad rok temu
pzdr
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to piszcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Ty to patrze się nie cackaszzawsze można koncentrat pomidorowy doprawić ziołami i innymi przyprawami i też dodać do makaronu
Napisano Ponad rok temu
Co do ryżu i kaszy... nie nawidze i nie ma takiej substancji która sprawi że te produkty mi posmakują :E
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ryż i kasza ciężka sprawa ..., nie ten region świata może dlatego tak , najlepiej ziemniak smakujeJak dobrze doprawisz koncentrat to masz jak sos ze słoika weź na opcje też zapiekanki z podstawą makaron/mięso ( w sklepie mielą cycka więc o tłuszcz sie nie martwisz) jest tyle opcji na takie zapiekanki że głowa mała.
Co do ryżu i kaszy... nie nawidze i nie ma takiej substancji która sprawi że te produkty mi posmakują :E
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
wiem że najmniej wartościowy za to najbardziej smacznyNajlepiej ale i najmniej wartościowy jest zimior
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
i ja kilo potrafie w postaci frytek na głebokim olejuziemniaka zjem kilogram na raz a ryżu raptem 100g....
Napisano Ponad rok temu
Ryż > kurak > warzywa
Ryż > kurak > sos słodkokwaśny
stejk > ryż i na to troszeczke masła - na ryż i to sie tak troche rozpuści. - tylko nie za duzo > jakieś warzywka
a makaron to różnie jem.
Napisano Ponad rok temu
makaron+mielone mieso wolowe+koncentrat pom. doprawiony np oregano, lub curry = hardkorowe spagetti a'la funai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli chodzi o ryż to najpierw gotuje potem wrzucam na patelnię z dodatkiej jednej małej łyżeczki oliwy z oliwek do tego curry , i wbijam jedno jajko, podsmażam i 3-4 małe pomidorki koktajlowe.
Ewentualnie zamiast pomidorków dorzucam sos słodko kwaśny ze słoika ale nie za wiele -2 łyżki.
Napisano Ponad rok temu
do makaronu polecam serek waniliowy i starkowane jablka
Napisano Ponad rok temu
Ziemniaki pyszne są zapiekane w folii wraz z plasterkami boczku. Trzeba je ponacinać i po prostu włożyć w te nacięcia mięso(plus masło oraz przyprawy).
Napisano Ponad rok temu
Witajcie,
Dodaje na szybko coś do ryżu.
Ogólnie o zawartości talerza.
- 1 woreczek ryżu
- 3 jajka
- surówka(delikatnie polana oliwą z oliwek)
- otręby owsiane
- zarodki pszenne
Składniki do sałatki(gdyby ktoś potrzebował)
- 1/4 małej białej kapusty
- 1/4 małej czerwonej kapusty
- 2 duże jabłka
- 2 średnie marchewki
- średnia czerwona cebula
- kilka rzodkiewek
- 1 por, biała część
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 3,4 łyżki majonezu( ja nie dodaję chociaż z majonezem lepiej smakuje)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Omlet
- Ponad rok temu
-
Coś na słodko.
- Ponad rok temu
-
zdrowsza wersja naleśników- naleśniki z otrębami podane z twarogiem
- Ponad rok temu
-
rybka z kapustą kiszoną i omletem- zwykły obiad (szału nie ma)
- Ponad rok temu
-
łosoś dla każdego ;)
pit86 - Ponad rok temu
-
Coś na przystawkę od piowar12 Zapraszam
- Ponad rok temu
-
Steki siekane wołowe
- Ponad rok temu
-
Kurczak