Sos sojowy! Do wszystkiego i zawsze! Poprawia smak dowolnej potrawy ;D
Co dodac do ryżu, kaszy , makaronu ?
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj ryż wcinam z serem żółtym mięsem i sosem pomidorowym, ale gdy zabraknie, to robię taką miksturę:
Duszę na patelni cebule, chwile później dodaje jakieś mięso(mielone z wieprzowiny albo cyc z kury pokrojony w kostkę) i czekam aż mi się nadmiar wody zredukuje, żeby mi się cebula podsmażyła z mięsem, po czym znów dolewam trochę wody i dodaje koncentrat pomidorowy i przyprawę do gulaszu/gyrosa/kebaba(w zależności co na stanie). Chwile podsmażam i dodaje ogórek kiszony i jak czuje, że za dużo wody odparowało to trochę soku z pod kiszonych i trzymam na ogniu jeszcze z minute.
Jako iż nie lubię dzielić jedzenia na talerzu to mieszam to wszystko z ryżem ugotowanym na połowie kostki rosołowej i jest dobre danie. Tzn dla mnie dobre.xD
Ps: Jak ktoś lubi aromat wiejskich wędlin to ja czasem dodaje do tego sosiwa odrobinę kiełbaski wiejskiej takiej naczosnkowanej solidnie i wtedy jest jeszcze lepsze.
Użytkownik -US- edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba bym sie porzygał......
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Każdy ma swoje odmienne preferencje smakowe.xD
Napisano Ponad rok temu
makaron + jajko i keczup jak już wcześniej wspomieliście, rewelacja, makaron lepiej kupować z pszenicy durum-ponoć zdrowszy
Napisano Ponad rok temu
Ja gotuje często kaszę z piersią z kurczaka, warzywami. Kupiłam gotowe danie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Idealnie pasuje do mięsa i nie trzeba już dodawać przypraw, jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aromatyczna, naprawdę bardzo polecam..
Napisano Ponad rok temu
ja makaron świderki od arrighi do tego biorę kurczaka z grilla, warzywa wszystko mieszam i mam danie do pracy.
Napisano Ponad rok temu
Makaron albo ryż z tuńczykiem i pomidorkami to złoto
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Omlet
- Ponad rok temu
-
Coś na słodko.
- Ponad rok temu
-
zdrowsza wersja naleśników- naleśniki z otrębami podane z twarogiem
- Ponad rok temu
-
rybka z kapustą kiszoną i omletem- zwykły obiad (szału nie ma)
- Ponad rok temu
-
łosoś dla każdego ;)
pit86 - Ponad rok temu
-
Coś na przystawkę od piowar12 Zapraszam
- Ponad rok temu
-
Steki siekane wołowe
- Ponad rok temu
-
Kurczak