Dieta na schudnięcie a suple i siłka
Napisano Ponad rok temu
Mam wyznaczoną dietę na schudnięcie (czyli te śmieszne chlebki wasa, płatki owsiane, jogurty naturalne, otręby owsiane, itp.). Posiadam 102 kg wagi, 187 cm wzrostu. Kiedyś trenowałem na siłowni, ok 1,5 roku. Niedawno powróciłem do siłowni, mam na razie plan miesięczny ogólnorozwojowy na przygotowanie mięśni.
Na cel zrobiłem sobie zrzucenie wagi. Mam pewnie pytanie - czy można jednocześnie chudnąć (pozbyć się tkanki tłuszczowej z brzucha) i budować masę mieśniową? Jesli tak, to czy plan na masę jest odpowiedni w przypadku odchudzania?
Jeszcze jedna kwestia - jakie suplementy polecacie? Czy można brać je już od ogólnorozwojówki? Chciałbym jakieś suplementy, które miesza się z wodą i spożywa podczas treningu. Mam do przeznaczenia ok 100 zł na 2 miesiące.
Pozdrawiam i czekam na kontakt.
Napisano Ponad rok temu
Nie da się robić redukcji i masy jednocześnie - cudów nie ma.
Jedz więcej białka niż masz wyznaczone w swojej diecie.
Napisano Ponad rok temu
Przyszły plan szykowac pod siłę, bo rozumiem, że na masę nie ma co, a szkoda, bo chciałem rozbudować masę mieśniową.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam ponownie,
Postanowiłem na nowo zabrać się za siłownię. W moich poprzednich efektach spadek wagi był o 10 kg, dlatego też do efektu 91 chciałbym zejść.
Aktualnie mam 110 kg wagi (mam 184 cm wzrostu), dlatego też chciałbym to zrzucić i wrócić do formy ok. 90 kg. Nie będzie to łatwe i szybkie, ale mam nadzieje, że dam radę.
Przygotowałem przykładową dietę, którą chciałbym wdrożyć od wtorku. Do tego będzie siłownia 3 razy w tygodniu, na początek ogólnorozwojowy trening, aby powrócić do formy + po lub przed siłownią rowerek + bieżnia. Chodzi przede wszystkim o zrzucenie tkanki tłuszczowej.
O to dieta (nieregularna, bo niestety takie godziny pracy, więc trudno dopasować wszystko):
I posiłek (godzina 10)
ok 200 ml mleka + płatki owsiane z otrębami
lub
jajecznica - 3-4 jajka na oliwie z oliwek
II posiłek (godzina 14, obiad)
makaron ciemny +
200g piersi z kuraka
lub
300g ryby smażonej
III posiłek (godzina przed treningiem)
coś z szynką, tylko właśnie nie wiem co - kanapki ciemnego chleba z pomidorem albo kromka chleba pelno ziarnistego z polędwicą spocką?
Bezpośrednio po skończonym treningu:
2-3 banany
V posiłek - potreningowy
Napisano Ponad rok temu
Bezpośrednio po treningu w Twoim przypadku aż się prosi o Izolat na wodzie i BCAA. Ten banan też może być ale jeśli po samym treningu zjesz tylko dobrej jakości białko i dorzucisz anty kataboliki to przyniesie to dobre rezultaty w redukcji masy pod warunkiem że przed treningiem zjesz odpowiednio dużą ilość węglowodanów złożonych. Możesz po treningu zwłaszcza kiedy jest to wieczór nie spożywać już węgli wcale. Trochę tłuszczy do tego białka na noc + te aminokwasy ( BCAA ) i będzie dobrze. Wtedy Insulina też zrobi swoje , a masa mięśniowa którą i tak masz znikomą niestety sądząc po opisie i wzroście pozostanie na pewno bez zmian. Uważaj z tymi śledzikami i zostaw te tłuszcze w spokoju. Zamień to na chudy twaróg i łychę oleju lnianego , albo trochę orzechów włoskich. I przede wszystkim kolego : " WARZYWA ". Albo je wrzucasz do diety i jesz albo odpuść sobie zupełnie i wracaj do fast foodów. Mówię poważnie. Bez błonnika i witamin człowiek wygląda i czuje się jak gówno Same płatki owsiane , otręby i banan nie wystarczą. Zielenina i czerwone to ma iść nałogowo I szybciej byś zrzucił swoją wagę gdybyś większą część węgli złożonych zamienił na warzywa z lekkim dodatkiem owoców jeśli lubisz ale bez przesady. Fruktoza to też cukier prosty i działa tak samo jak czekolada jak się przesadzi.