Stereotypowo zacznę od informacji o sobie. Mam na imię Michał, mam 17 lat, ćwiczę ok. 8 miesięcy (natomiast nie uważam tych treningów za wartościowe, nie podpierałem ich dietą). Dobra, moje wymiary: 185cm wzrostu, 82kg wagi, klatka 105cm, ramię 38, przedramię 31, udo 58, łydka 41.
Zaznaczam, że nie należę do bogatych. Dlatego moja dieta nie będzie taka super, jakiej bym chciał. Mam jednak cichą nadzieję, że coś ugram.
Dlaczego zakładam dziennik? przede wszystkim - motywacja, na tym zależy mi w szczególności. Nawet jeśli nikt go nie będzie odwiedzał, będzie mi bardzo przydatny. Okej, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dieta będzie wyglądała następująco (niestety na tyle pozwala mi skromny budżet, dieta może ulegać zmianie):
1. Płatki owsiane 150-200g + rodzynki ok. 50g + mleko + serek wiejski.
2. Ryż biały 150g + Wątróbki 250g + Oliwa z oliwek 15ml + warzywa.
3.(przedtreningowy) taki jak 2.
4.(potreningowy) Carbo 80g + białko (ok. 40g?)
5.Taki jak 3.
6. Twaróg 200g + twaróg lub jajka gotowane.
(W przerwach między posiłkami podjadam pestki dyni, daktyle, pestki słonecznika, bardzo je lubie )
Suplementacja:
Vitaminy z olimpu + Kreatyna Trec CM3 + Carbo + Białko ostrowia.
Trening (dotychczas kilka planów się przewinęło, natomiast nigdy nie trzymam się kurczowo karteczki z ćwiczeniami, staram się co jakiś czas ćwiczenia urozmaicać, natomiast zaciekawił mnie plan Pana PUMP'a, który z chęcią wypróbuję)
Poniedziałek - Klatka + Biceps.
Wtorek - Nogi
Czwartek - Barki (przód oraz bok) + triceps.
Sobota - Plecy oraz tył barków.
Najbliższy wpis pojawi się jutro, pod koniec każdego dnia treningowego będę dodawał relację z przebytych ćwiczeń.
Jakiekolwiek uwagi dotyczące diety, treningu czy Bóg wie czego jeszcze są mile widziane. Nie siedze w tym sporcie długo, szanuję opinię osób starszych ode mnie oraz bardziej doświadczonych.
Dobra, chyba wszystko.
Pozdrawiam,
Witcher.
Użytkownik WitcherIsMyName edytował ten post Ponad rok temu