Podstawa to miska na redukcji, nie pomoże odstawienie słodyczy i napojów słodzonych.
A co do coffeiny przed treningiem możesz dać spokojnie nie gryzie się to a wręcz przeciwnie bo taki miks jest prawie w każdej przedtreningówce.
Napisano Ponad rok temu
Podstawa to miska na redukcji, nie pomoże odstawienie słodyczy i napojów słodzonych.
A co do coffeiny przed treningiem możesz dać spokojnie nie gryzie się to a wręcz przeciwnie bo taki miks jest prawie w każdej przedtreningówce.
Napisano Ponad rok temu
Witam
Jestem tutaj pierwszy raz i mam kilka pytan, prosze o wyrozumialosc
Mam 18 lat, 190cm, 90kg.
Biore przed treningami beta alanine, i jabłczan kreatyny. Cce do tego dodac kofeine. Co o tym myslicie? Idzie to wszystko w parze, czy srednio?
Chcialbym zgubc brzuch, jakies krdio cos na pewno, odlozylem slodycze i tylko woda zamiaat kolorowych napojow.
Moze jeszcze jakies suplementy, zeby wszystko wyrzezbic? Jakies propozycje?
Zacznij przede wszystkim od odpowiedniej diety. Potem bez problemu możesz wjechać z suplami. Odstaw kreatynę i do beta-alaniny dołóż glutaminę wraz z BCAA. Pod koniec redukcji zakup jakiś fajny spalacz, teraz na stronie Fabryki Siły możesz poczytać o dwóch nowych termogenikach
Co do wcześniejszego pytania o preworkout - od siebie polecam stosowane od dłuższego czasu:
Controlled Labs White Flood
Alri Industries N-Gorge
Dorian Yates NOX Pump
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Lepiej kupic czystą kreatyne (monohydrant) czy z dodatkiem Tauryny ?
Napisano Ponad rok temu
lepiej kupowac wszystko osobno I jesli jest potrzeba samemu sobie robic miksa, wtedy masz pewnosc ze jest wszystko w ilosciach jakie chcesz.
Napisano Ponad rok temu
Mimo, że może to wyjść kilka złotych drożej to też jestem przychylny ku robieniu miksów z tzw. bazowych suplementów. Jak wspomniał fmx, masz przynajmniej pewność co do użytych ilości i sprawdzenia ich realnego wpływu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stosował ostatnio ktoś Game Day,potrafi to jeszcze kopać i telepać jak 2-3 lata temu?
Ja ostatni raz stosowałem chyba 2 lata temu i powiem tak: kopać kopało, ale jak dla mnie efekt był niesatysfakcjonujący. Na treningach pompa znacznie przewyższała "efekt motywacji i chęci do ćwiczeń", w niektórych momentach nawet musiałem złapać chwilę by zebrać się po zakończonej serii. Do tego proszek szybko uległ zbryleniu, a smak stał się mniej wyraźny. Polecam wybrać jakąś z pozycji, które podałem kilka postów wcześniej .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym temacie można zadawać pojedyncze, krótkie pytania w dziedzinie suplementacji i pytania bez tworzenia nowych tematów
jak z odzywkami w wieku 15 lat? mam 175cm i promblemy z przytyciem, a słyszalem od paru osob ze z moją wagą (ok 50 kg) bedą mi potrzebne, jesli chce widziec efekty szybciej niz za 1,5 roku
Napisano Ponad rok temu
Skup się na diecie oraz treningach, z suplementów kup jedynie kompleks witamin i minerałów. A te osoby niech lepiej douczą się z teorii zamiast pleść głupoty .
Napisano Ponad rok temu
Do wagi 80 kg lub większej można z powodzeniem dostarczać składniki odżywcze z samego pożywienia i to zarówno jeśli chodzi o białko jak również jeśli chodzi o węglowodany i tłuszcze.
Napisano Ponad rok temu
Cześć, dostałem plan suplementacji od FS i mam zacząć stosować CLA. Jestem oczywiście na redukcji. 187cm wzrostu, 129kg wagi. Moglibyście doradzić jakieś dobre CLA? Nie znam się na tym, a nie chcę kupować czegoś, co nie będzie optymalne. I jeszcze jedno pytanko. Kupiłem sobie BCAA High Speed firmy Trec. Dobry produkt, czy go wymienić?
Napisano Ponad rok temu
BCAA wybrałeś moim zdaniem dobry i nie ma sensu ich zamieniać na nic innego natomiast co do CLA, to zostało o nim napisane przez _Knife'a_ na forum:
CLA (nikła skuteczność, kontrowersyjne rezultaty),
Narazie wystarczy Ci w zupełności dobre BCAA, a jak masz więcej hajsu, to możesz sobie ewentualnie zakupić Olimp Gold Omega 3 i do tego Olimp Chela-Mag B6.
Do tego trening siłowy 3 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu trening aerobowy (aeroby po kilku - kilkunastu tygodniach zamieniasz na interwały).
Najlepiej trening aerobowy na początku uskuteczniaj na rowerze stacjonarnym z regulacją siły nacisku na pedały lub na ergometrze wioślarskim lub na orbitreku ?
Dlaczego ? Ponieważ masz ok. 40 kg nadwagi, a bieganie lub skakanie na skakance przy tak dużej nadwadze mogłoby zaszkodzić Twoim stawom kolanowym i nie tylko.
Z doświadczenia wiem, że jazda na rowerze stacjonarnym jest o wiele mniej obciążająca stawy kolanowe niż bieganie/skakanka.
Optymalne tętno przy treningu aerobowym dla osób totalnie początkujących, które miały siedzący tryb życia wynosi 110 - 130, potem optymalne tętno wynosi 130 - 150 uderzeń na minutę.
Użytkownik Abetalipoproteinemia edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Również jestem zdania, że we wstępnym etapie lepiej wybrać jedynie BCAA i skupić się na stopniowym wzroście aktywności w swoim życiu. Tak jak napisał RychuP, duża nadwaga stanowi zagrożenie dla kolan oraz układu sercowego. CLA wrzuć sobie w późniejszym etapie, gdy zgubisz nadmierną ilość wody i zacznie się prawdziwe spalanie tkanki tłuszczowej .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zamiast tribulusa lepiej wrzuć kup dobry kompleks witaminowy, a do spania polecam ZMA. Kwasy omega polecam. Co do tych proteinek, jak masz możliwość to uzupełniaj białko z diety aniżeli suplementami .
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Już jakiś czas temu zacząłem ćwiczyć na siłowni, zażywam kreatyne 6,5g dziennie, BCAA Olimpu 20:1:1,i standardowo proteinki. Moje pytanie to, czy warto i powinno się dorzucić do tego Tribulus? Dodatkowo jakieś kwasy omega i witaminy?
Tribulusa można stosować, ale niekoniecznie w temacie budowania mięśni tylko bardziej jako środek wspomagający potencję.
Nie wiem, czy wiesz, ale suplement diety Permen oprócz standaryzowanego wyciągu z żeńszenia zawiera również wyciąg z tribulusa.
Jeśli już chcesz brać kreatynę, to pamiętaj, że dawkę 6,5 g dziennie można stosować cyklicznie, tzn. dwa miesiące on, dwa miesiące off.
Co do BCAA, to branie ich w okresie robienia masy nie zaszkodzi ale nie jest niezbędne - BCAA są niezbędne albo jeśli ktoś robi redukcję, albo jeśli ktoś oprócz siłowni ma dużo innego wysiłku w tygodniu, np. aeroby/interwały, albo uprawia jakiś inny sport, np. sztuki/sporty/systemy walki.
Co do odżywek białkowych, to podaż białka z odżywki nie powinna przekraczać 1/3 dostarczanego przez Ciebie białka, a 2/3 powinieneś dostarczać z pożywienia.
Ogólnie branie samego białka jest ok, ale jeśli masz problem z budową masy na Twoim miejscu wybrałbym odżywkę typu BULK i stosował ją w dni treningowe ok. 30 - 60 minut od skończenia treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pytania o dietę na mase |
Dieta |
|
|
||
pytania o dieciepytania o diecie |
Dieta |
|