Nabranie masy poprzez stosowanie "diety", ćwiczeń z obciążeniem własnego ciała i aerobami - wypali?
Napisano Ponad rok temu
A więc, ważę 47kg, mierzę 166cm wzrostu i mam 15 lat. Planuję od wakacji zacząć ćwiczyć i jeść zdrowo, obliczając przy tym prawidłową ilość węgli, białka, tłuszczy i oczywiście kalorii, by bilans był dodatni. Chcę jednak podciągnąć kondycję, a więc mam pytanie - czy ćwiczenia typu pompki, brzuszki, przysiady + treningi aerobowe (w moim przypadku jest to jazda na rowerze lub uwaga... jazda konno ) będą ze sobą współgrały? Oczywiście pomyślę nad dietą, postaram się ją dzisiaj dokładnie ułożyć, by wszystko się zgadzało. Ale jak myślicie, czy to dobry pomysł? Jeśli tak to kiedy wykonywać te pompki itp., a kiedy np. jeździć na rowerze? Jaka kolejność? Dziękuję z góry za odpowiedzi.
" Ten, kto pokonuje innych, jest silny. Ten, kto pokonuje siebie, jest potężny "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Never Back Down!"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
" Ten, kto pokonuje innych, jest silny. Ten, kto pokonuje siebie, jest potężny "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3maj sie!
"Kings shall be Kings, Slave shall serve..." - dziennik treningowy WitcherIsMyName.
http://forum-kulturystyka.pl/topic/25402-kings-shall-be-kings-slave-shall-serve-witcher-ek-dieta/
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem to na trening przyjdzie jeszcze czas, a tymczasem chodź na basen, stretching, rower, dieta oczywiście też będzie bardzo pomocna. A jak ci się już ten testosteron unormuje to wtedy coś myśl o sporcie siłowym. Nie staraj się być wielki za wszelką cenę.
3maj sie!
Dzięki Ci, dokładnie tak zrobię. Pompki, brzuszki, przysiady, rowerek, jeździectwo... Na razie takie ćwiczenia. Do tego zdrowa, pożywna dietka. Dzięki wam !
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
jesteś już tyle na tym forum i nie zaczales jeszcze cwiczyc , smiech na sali nie sluchaj jakies durnej edndykolog , bo nie ma wiedzy na ten temat , jak kazdy lekarz , ktory pieprzy , ze sie nie rosnie , a suplementy to sterydy !!
szukasz dziury w calym , piszesz , ze jestes wieszakiem , jak sie nie wezmiesz za siebie to ci halny porwie i bedzie placz.
wez sie za porzadna miche i trening czlowieku , zadne czekanie 2 lat , glupoty . zal
Napisano Ponad rok temu
żal , głupoty takie gadasz człowieku
jesteś już tyle na tym forum i nie zaczales jeszcze cwiczyc , smiech na sali nie sluchaj jakies durnej edndykolog , bo nie ma wiedzy na ten temat , jak kazdy lekarz , ktory pieprzy , ze sie nie rosnie , a suplementy to sterydy !!
szukasz dziury w calym , piszesz , ze jestes wieszakiem , jak sie nie wezmiesz za siebie to ci halny porwie i bedzie placz.
wez sie za porzadna miche i trening czlowieku , zadne czekanie 2 lat , glupoty . zal
Nie chodzi tu ile jestem na tym forum, bo często bywam na kfd, tutaj bardzo, ale to bardzo rzadko. Nie zacząłem ćwiczyć, ponieważ zbieram pieniądze na siłownie. A raczej zbierałem. Mógłbym już mianowicie kupić, ale ta "durna endykronolog" się na pewno o tym dowie, bo matka powie... Myślisz, że ja nie chciałbym ćwiczyć? Mam taki zapał, że normalnie mnie już k****** bierze z tym, że lekarz i matka pier**** smuty, że się nie rośnie z siłownią itp.
Użytkownik wieszak...;( edytował ten post Ponad rok temu
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Zapytaj ją o suplementy , to powie ci , że umrzesz , jak przyjdziesz do jakiejs lekarki z rozstepami to ci zarzuci branie sterydów , banda kretynów .
nie daj się przygasić , tylko zbierz hajs kupuj sprzęt i ćwicz .
Użytkownik tmnt edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
?
Między posiłkiem 1 a posiłkiem 2 będą pompki, brzuszki i przysiady, a między posiłkiem 4 a posiłkiem 5 będzie jazda na rowerze 1h ze średnią prędkością 20km/h lub jazda konna 1h.
I jak to się ma do wszystkiego?
białka - ok. 2,9g na kg masy ciała
tłuszcze - ok. 1,3g na kg masy ciała
węglowodany - ok. 5,9g na kg masy ciała
kilokalorie - ok. 47kcal na kg masy ciała
Dodam, że jestem okropnym ektomorfikiem, masa ciężko mi idzie. Wiem, że pewnie zaraz padnie na mnie tu wiele wyzwisk dotyczących jazdy na rowerze przy masowaniu, jeszcze w dodatku posiadając ektomorficzną budowę ciała...
Co zmienić, co dodać? Proszę o pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
tak jak ci napisał Grammatik, poszukaj sobie diety w podwieszonych albo powiedz jakiejś ogarniętej osobie żeby ci pomogła z tym. Ważysz niedużo więc nie będzie problemu z dostarczeniem odpowiedniej ilości żarła.
i nadal podtrzymuje swoje zdanie, że z hormonami nie ma żartów a lekarzy nie biorą spod sklepu tylko też jakieś pojęcie trzeba o tym mieć.
Poczekaj troche aż ci się to unormuje, a tymczasem dieta, basen, rozciąganie, skakanka etc. Na trening przyjdzie czas a od samej diety napewno też podrośniesz.
3maj sie!
"Kings shall be Kings, Slave shall serve..." - dziennik treningowy WitcherIsMyName.
http://forum-kulturystyka.pl/topic/25402-kings-shall-be-kings-slave-shall-serve-witcher-ek-dieta/
Napisano Ponad rok temu
'powiem ci, że ta dieta by ci się znudziła po 3 dniach, jak wszystkie tego typu, poprostu za dużo zabawy jest z tymi sałatami, rzodkiewkami, pomidorami... śmiechu warte
tak jak ci napisał Grammatik, poszukaj sobie diety w podwieszonych albo powiedz jakiejś ogarniętej osobie żeby ci pomogła z tym. Ważysz niedużo więc nie będzie problemu z dostarczeniem odpowiedniej ilości żarła.
i nadal podtrzymuje swoje zdanie, że z hormonami nie ma żartów a lekarzy nie biorą spod sklepu tylko też jakieś pojęcie trzeba o tym mieć.
Poczekaj troche aż ci się to unormuje, a tymczasem dieta, basen, rozciąganie, skakanka etc. Na trening przyjdzie czas a od samej diety napewno też podrośniesz.
3maj sie!
No dzięki, dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Na każdym treningu przekraczam granice moich możliwości.
Jeśli pomogłem daj +
Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Nie pisać na PW/Priv.
Napisano Ponad rok temu
Warzysz 47kg więc nie jest problemem np w 5 posiłkach dziennie dostarczyć:
100g białka zwierzęcego (roślinnego nie wliczaj bo nie jest pełnowartościowe i o wiele mniej przyswajalne niż zwierzęce = nie opieramy na nim naszego zapotrzebowania na białko)
250/300g węgli dla porównania napiszę że 5 średnich kromeczek chleba razowego to już 100g .........
100g tłuszczy czyli masło orzechowe czy oliwa z oliwek/ olej z pestek winogron
Zdrowa dieta = zdrowy organizm, a jedzenie fast foodów, słodyczy i innego gówna zdrowe nie jest a robi to 90% nastolatków i co lekarz im powie - odżywiasz się prawidłowo? - wątpię , pierwszego kontaktu który leczy grypy i przeziębienia pewnie tak ale ten co zna dietetykę już przyzna nam racje.
Użytkownik Grammatik edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Czasem biorą z pod sklepu, ja lata temu jak powiedziałem że czasem stosuje białko (wtedy jadłem 81+ z Fitmaxa) to mi powiedział że zepsuje sobie tym zdrowie :E i że odzywki i suplementy są dla sportowców a nie dla zwykłych ludzi - nie wnikam co miał dokładnie na myśli ale wiem jedno - bredził jak popieprzony.
Warzysz 47kg więc nie jest problemem np w 5 posiłkach dziennie dostarczyć:
100g białka zwierzęcego (roślinnego nie wliczaj bo nie jest pełnowartościowe i o wiele mniej przyswajalne niż zwierzęce = nie opieramy na nim naszego zapotrzebowania na białko)
250/300g węgli dla porównania napiszę że 5 średnich kromeczek chleba razowego to już 100g .........
100g tłuszczy czyli masło orzechowe czy oliwa z oliwek/ olej z pestek winogron
Zdrowa dieta = zdrowy organizm, a jedzenie fast foodów, słodyczy i innego gówna zdrowe nie jest a robi to 90% nastolatków i co lekarz im powie - odżywiasz się prawidłowo? - wątpię , pierwszego kontaktu który leczy grypy i przeziębienia pewnie tak ale ten co zna dietetykę już przyzna nam racje.
Odnośnie jedzenia fast foodów, słodyczy i innego świństwa - FU ! Nie dość, że tego nie jem to jeszcze tego nie lubię.